Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • Αναρτήθηκαν τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ για το έτος του 2021


    Από τις οχτώ το βράδυ της Τετάρτης άρχισε η ανάρτηση των ειδοποιητηρίων του ΕΝΦΙΑ στην ιστοσελίδα my aade.gr.  7,3 εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων, φυσικά και νομικά πρόσωπα, καλούνται να πληρώσουν περίπου 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ σε έξι δόσεις με την πρώτη και δεύτερη δόση να καταβάλλεται έως τα τέλη του Οκτωβρίου.

    1,3 εκατομμύρια φορολογουμένοι θα λάβουν το εκκαθαριστικό του ΕΝΦΙΑ  μειωμένο κατά 50% ή μηδενικό. Επίσης χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων οι οποίοι είδαν το 2020 τα εισοδήματά τους να μειώνονται λόγω της πανδημικής κρίσης θα διαπιστώσουν ότι για φέτος θα  κληθούν πληρώσουν μισό φόρο για τα ακίνητά που έχουν στην κατοχή τους, καθώς πληρούν τα εισοδηματικά όρια που προβλέπονται για την εφαρμογή της έκπτωσης 50% στον ΕΝΦΙΑ.

    Ποιοι απαλλάσσονται από τον φετινό ΕΝΦΙΑ

    Επιπροσθέτως το Υπουργείο Οικονομικών καταθέτει στην βουλή νομοθετική ρύθμιση η οποία προβλέπει τριετής απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ για  ακίνητα που αποδεδειγμένα καταστράφηκαν ή υπέστησαν σοβαρές βλάβες στον σεισμό της 30ής Οκτωβρίου 2020 (περιοχές Σάμου, Ικαρίας και Χίου), και στον σεισμό της 3ης Μαρτίου 2021 (περιοχές της Θεσσαλίας, και ειδικότερα Λάρισας και Τρικάλων). Η απαλλαγή χορηγείται τόσο για το κτίσμα  όσο και για το αναλογούν οικόπεδο και αφορά το έτος καταστροφής και τα επόμενα δύο έτη.

    Για τη χορήγηση της απαλλαγής, οι δικαιούχοι θα μπορούν να υποβάλουν αίτηση στη ΔΟΥ φορολογίας εισοδήματός τους, προσκομίζοντας το σχετικό αποδεικτικό έγγραφο του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, από το οποίο προκύπτει η βλάβη του ακινήτου.


    Πηγή: https://emea.gr/news/642675/anartithikan-ta-ekkatharistika-tou-enfia-gia-to-etos-tou-2021/



    Engineer

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments



    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.