Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • Αναρτήσεις δασικών χαρτών σε 33 περιοχές


    Σε ομαδόν αναρτήσεις δασικών χαρτών προχωράει το υπουργείο Περιβάλλοντος και οι δασικές υπηρεσίες της χώρας. Οι πρώτες, σύμφωνα με την εφημερίδα «Καθημερινή», ξεκινούν αύριο σε Πιερία, Καβάλα, Μεσσηνία και Ηλεία, ενώ συνολικά μέχρι τις αρχές Φεβρουαρίου θα αναρτηθούν δασικοί χάρτες σε 33 περιοχές. Ανάμεσα σε αυτές και τέσσερις της Αττικής: πρόκειται για τις εκτός σχεδίου περιοχές του Γαλατσίου, τον Βαρνάβα, το Γραμματικό και το Καπανδρίτι.

     

    Το πρόγραμμα των αναρτήσεων δασικών χαρτών (που καθυστέρησε αρκετούς μήνες σε σχέση με τον σχεδιασμό) ανακοινώθηκε χθες από τη Γενική Διεύθυνση Ανάπτυξης και Προστασίας Δασών του υπουργείου Περιβάλλοντος.

     

    Σύμφωνα με αυτό:

     

    1. Αύριο, 13 Ιανουαρίου θα αναρτηθούν δασικοί χάρτες στις περιφερειακές ενότητες (νομούς) Πιερίας, Καβάλας, Μεσσηνίας και Ηλείας. Πιο συγκεκριμένα, στην Καβάλα θα αναρτηθούν οι χάρτες των δημοτικών ενοτήτων Αγίου Ανδρέα, Ελευθερούπολης, Ελευθερών, Καβάλας, Νέας Ηρακλείτσας και Νέας Περάμου. Ενώ στην Πιερία, τη Μεσσηνία και την Ηλεία θα αναρτηθούν όλοι οι δασικοί χάρτες, πλην των περιοχών που έχουν ήδη αναρτηθεί και κυρωθεί.

     

    2. Στις 20 Ιανουαρίου θα αναρτηθούν δασικοί χάρτες σε Εβρο, Εύβοια, Ηράκλειο, Κοζάνη, Πέλλα και Φθιώτιδα.

     

    3. Στις 27 Ιανουαρίου ακολουθούν χάρτες από τις διευθύνσεις δασών Αθηνών (Γαλάτσι), Αργολίδας, Αχαΐας, Δράμας, Θεσσαλονίκης, Πρέβεζας, Ροδόπης και Φλώρινας.

     

    4. Στις 3 Φεβρουαρίου ακολουθούν Αρκαδία, Δωδεκάνησα, Κυκλάδες, Λακωνία, Λάρισα, Λέσβος, Σάμος και Χίος.

     

    5. Τέλος στις 10 Φεβρουαρίου θα αναρτηθούν δασικοί χάρτες σε Ανατολική Αττική (Γραμματικό, Βαρνάβας, Καπανδρίτι), Ιωαννίνων, Κέρκυρας, Μαγνησίας, Ξάνθης και Χαλκιδικής.

     

    Οι δασικοί χάρτες που θα αναρτηθούν στις περιοχές αυτές είναι όσοι είχαν στο παρελθόν εκπονηθεί και θεωρηθεί αλλά για διάφορους λόγους δεν είχε προχωρήσει η ανάρτησή τους. Πρέπει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με τη νέα διαδικασία, η υποβολή αντιρρήσεων από όσους πολίτες ενδιαφέρονται δεν θα ξεκινήσει αμέσως αλλά (έως) 15 ημέρες μετά την ανάρτηση των χαρτών και θα διαρκέσει δύο μήνες (80 ημέρες για τους κατοίκους εξωτερικού).

     

    Η ανάρτηση θα πραγματοποιείται ηλεκτρονικά, σε ειδικό διαδικτυακό τόπο, ενώ δύναται να πραγματοποιείται και στα δασαρχεία, την έδρα των δήμων ή των δημοτικών διαμερισμάτων κ.λπ. Ηλεκτρονικά, σε ειδική ψηφιακή φόρμα, θα γίνεται και η υποβολή αντιρρήσεων. Με τη συμπλήρωση της φόρμας αντιρρήσεων, θα υπολογίζεται το τέλος που αντιστοιχεί και θα εκδίδεται το έντυπο πληρωμής του σε τράπεζα. Το τέλος αυτό ξεκινάει από τα 20 ευρώ (για έκταση έως 100 τ.μ.) και αυξάνεται κλιμακωτά, μέχρι τα 3.600 ευρώ (για εκτάσεις άνω των 300 στρεμμάτων).

     

    Κατόπιν, μέσα στον καθορισμένο χρόνο για την υποβολή αντιρρήσεων ο πολίτης πρέπει να υποβάλει ταχυδρομικώς ή διά ζώσης υπογεγραμμένο το αντίγραφο της αντίρρησής του, αντίγραφο του αποδεικτικού υποβολής των αντιρρήσεων, φωτοαντίγραφο του παραστατικού που πιστοποιεί την καταβολή του τέλους, τα έγγραφα που επικαλείται στην αντίρρησή του για την απόδειξη έννομου συμφέροντος υπό τη μορφή απλών φωτοτυπιών και οποιοδήποτε άλλο στοιχείο κρίνει ότι στηρίζει τους ισχυρισμούς του. Η αιτία, σύμφωνα με την ΕΚΧΑ, για την παράθεση όλων αυτών των εγγράφων και σε φυσική μορφή είναι ότι αυτό διευκολύνει τις επιτροπές εξέτασης των αντιρρήσεων.

     

    Με τη λήξη της προθεσμίας, ο δασικός χάρτης θα κυρώνεται στα κομμάτια του που δεν έχουν υποβληθεί αντιρρήσεις. Παράλληλα θα ξεκινήσει το έργο των επιτροπών αντιρρήσεων (είναι πραγματικά άξιον απορίας αν αυτή τη φορά η πολιτεία θα καταφέρει να τις συγκροτήσει), το οποίο θα ολοκληρωθεί σε 4 μήνες. Κατόπιν θα ακολουθεί η ολοκλήρωση του δασικού χάρτη.

     

    Πηγή: http://greenagenda.gr/%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CF%81%CF%84%CE%AE%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CE%B4%CE%B1%CF%83%CE%B9%CE%BA%CF%8E%CE%BD-%CF%87%CE%B1%CF%81%CF%84%CF%8E%CE%BD-%CF%83%CE%B5-33-%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%BF%CF%87%CE%AD/





    Engineer

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments



    μια ερωτηση μια και ασχετος με το θεμα .... 

    εχω 3 με 4 στρεμματα ελιες στην εφαρμογή υπάρχει ο ιστορικός δασικός χάρτης και ο νεος δασικος χαρτης ... στον ιστορικο δεν ειναι δασος και στον νεο δασικο χαρτι το εχουν πρασινηση με νεες γραμμες ;; τι ειναι τελικα το χωραφη δασος ; και τι αξια εχει ο ιστορικος δασικος χαρτης ;; 

    Edited by george68
    Link to comment
    Share on other sites

    Πάτα το εργαλείο πάνω με το γράμμα i και μετά την πράσινη επιφάνεια στον ορθοφωτοχάρτη για να δεις πως έχει χαρακτηριστεί (οι επεξηγήσεις στο υπόμνημα δίπλα από τον ορθοφωτοχάρτη και τις εμφανίζει σε νεα σελίδα) 

    Link to comment
    Share on other sites

    δες σε αυτο, της Λαμιας

    στα δυο "εδω"

     

    τα εχει ολα αναλυτικα

     

    https://dasarxeio.com/2017/02/08/1225-3-3/

     

    εχει και αυτο, απο   τον δασολογο Κωστα Διαμαντή

     

    Βοήθημα χρήσης της εφαρμογής υποβολής αντιρρήσεων μέσω διαδικτύου του Τμήματος Δασικών Χαρτογραφήσεων της Διεύθυνσης Δασών Ν. Φθιώτιδας.

    Edited by dimitris GM
    Link to comment
    Share on other sites

    Και η απόδειξη ότι οι χάρτες έχουν λάθη (πέραν των αναμενόμενων λόγω διαφορών κλίμακας - χρονολογιών - έλλειψης δεδομένων κτλ)

     

    Στην εικόνα έχω συνδυάσει και τα δύο screen (ιστορικός + σύγχρονος) στην ίδια ακριβώς θέση ώστε να πέφτει το ένα πάνω στο άλλο:

    post-94283-0-92252300-1486988169_thumb.jpg

     

    Αυτό που φαίνεται καθαρά, είναι ότι στα πολύγωνα του shapefile, κάποια όρια που βασίζονται μόνο στην ιστορική χάραξη (κόκκινο) και μεταφέρονται λογικά αυτούσια στα σύγχρονα (πράσινες γραμμές) έχουν συστηματικό σφάλμα-μετατόπιση που φτάνει τα 20-25 μέτρα, το οποίο μόνο του θα αποτελέσει την αιτία για πολυάριθμες ενστάσεις (=ευρώ). Το οποίο σημαίνει ότι κάποιος κατά την διαδικασία παραγωγής του χάρτη - μετά την αρχική χάραξη και μέχρι πριν ανέβει στο σύστημα της ανάρτησης - δεν έκανε σωστά τη δουλειά του και κάποιος άλλος δεν το έλεγξε ώς όφειλε (και επειδή είμαστε στην Ελλάδα πιθανώς και τα δύο μαζί). Και εδώ μιλάμε για ένα τεχνικό σφάλμα (δεν έχει σχέση με την ερμηνεία της έκτασης) το οποίο φυσικά θα το πληρώσουν οι ιδιοκτήτες. Και φυσικά δεν νομίζω να αναγνωριστεί ποτέ από τις επίσημες αρχές και να εξαιρεθούν του αντίτιμου ή ακόμη και της διαδικασίας της εντασης.

    Link to comment
    Share on other sites




    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.