Μετάβαση στο περιεχόμενο
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • Αναστάτωση στον εργοληπτικό κόσμο για την κυοφορούμενη κατάργηση των κατωτάτων ορίων


    Η κυοφορούμενη τροποποίηση της υφιστάμενης νομοθεσίας που πρόκειται να καταργήσει τα κατώτατα όρια προϋπολογισμού ανά κατηγορία έργων προκάλεσε μεγάλη ανησυχία και έντονη αναστάτωση στον εργοληπτικό κόσμο.

     

    Κατόπιν αυτού, η ΠΕΔΜΕΔΕ απέστειλε εντονότατη επιστολή ζητώντας τη διατήρηση των κατωτάτων ορίων.

     

     

    Κύριοι,

     

    Σύμφωνα με πληροφορίες μας τις τελευταίες ημέρες κυοφορείται τροποποίηση της υφιστάμενης νομοθεσίας που πρόκειται να καταργήσει τα κατώτατα όρια προϋπολογισμού ανά κατηγορία έργων στα οποία έχουν δικαίωμα συμμετοχής οι εγγεγραμμένες στο ΜΕΕΠ εργοληπτικές επιχειρήσεις, αναλόγως της τάξης στην οποία ανήκουν.

     

    Εκφράζουμε την έντονη ανησυχία μας και τη δυσαρέσκειά μας για το ενδεχόμενο αυτό, το οποίο θα σημάνει αυτόματα το θάνατο όλων των ατομικών και μικρομεσαίων εργοληπτικών επιχειρήσεων της χώρας, που αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της οικονομίας μας.

     

    Επειδή το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο δίδει αντικείμενο εργασίας και στις μικρές και τις μεγάλες εργοληπτικές επιχειρήσεις , αφού αναλόγως της τάξης , της εμπειρίας , της στελέχωσης και των οικονομικών δυνατοτήτων τους αναλαμβάνουν την εκτέλεση των αντίστοιχου προϋπολογισμού έργων , πρέπει να διατηρηθεί αναλλοίωτο προς όφελος του τεχνικού κόσμου και των χιλιάδων εργαζομένων και συνεργαζομένων με αυτόν.

     

    Άλλως και στην δυσάρεστη περίπτωση που οι πληροφορίες μας είναι αληθείς, δεδομένης της οικονομικής κρίσης, της ελαχιστοποίησης του αντικειμένου εργασίας, της συνεχούς περικοπής του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων και της

     

    Εδώ η επιστολή.

     

    Πηγή: http://www.pedmede.gr/site/images/pdf_files/1549_05052014.pdf





    Engineer

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments

    Σε ότι αφορά μικρούς και μικρομεσαίους: στην πράξη γινόταν αυτό έτσι κι αλλιώς, γιατί κάθε 3ης - 4ης που σέβεται τον εαυτό της έχει και μια 1ης ή 2ης να έχει πρόσβαση και στα μικρά! Απλά μάλλον πλέον θα λιγοστέψει η πίτα (πδε και έργα γενικώς) και θα κατηφορίσουν και στα μικρά έργα οι προαναφερθέντες.
    Στα μεγάλα κλιμάκια, δεν ξέρω τί θα σηματοδοτήσει μια τέτοια αλλαγή! 

    Link to comment
    Share on other sites

    Είναι αργά για κλάματα από την ΠΕΔΜΕΔΕ. Που ήταν όταν αποφάσιζαν οι εργοληπτικές οργανώσεις για συνένωση και κοινό αγώνα; Αλλά τότε ήταν καλά δίπλα στον σαρακατσάνο!!!

     

    Δυστυχώς δεν είχαν προβλέψει οι άμοιροι την κατάληξη!!!

    Edited by Αλέξανδρος
    • Upvote 2
    Link to comment
    Share on other sites



    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.