Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • Ανοίγει το σπίτι του Μάνου Χατζιδάκι στην Ξάνθη


    Στις 17 Απριλίου εγκαινιάζεται ως πολυχώρος τέχνης και σκέψης η οικία όπου γεννήθηκε ο Μάνος Χατζιδάκις, που αναστηλώθηκε και παραδίδεται στην τοπική κοινωνία της γενέτειράς του Ξάνθης.

     

    Οι εργασίες αναστύλωσης ολοκληρώθηκαν με επίβλεψη της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας –Θράκης και η οικία όπου γεννήθηκε ο μεγάλος Έλληνας δημιουργός, πρόκειται να αποτελέσει ένα πολυχώρο Τέχνης και Σκέψης.

     

    Η αντιπεριφέρεια Ξάνθης τονίζει με ανακοίνωσή της ότι υπήρξε «αμέριστη η συμπαράσταση και βοήθεια, όπου ζητήθηκε από τους επιγόνους και γνώστες της προσωπικότητας του Μάνου Χατζιδάκι. Η συμβολή τους στο να πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια με αγάπη και σεβασμό στην ζωή και το έργο του μεγάλου δημιουργού ήταν απεριόριστη.

     

    »Επίσης, με μεγάλη χαρά μας χορήγησαν υλικό από το προσωπικό αρχείο του συνθέτη. Είμαστε βέβαιοι ότι η συνεργασία μας θα συνεχιστεί και στο μέλλον με μοναδικό σκοπό, ο κόσμος να γνωρίσει και να κάνει κτήμα το έργο του Μάνου Χατζίδάκι».

     

    Το κτίριο γνωστό ως φρουραρχείο Ξάνθης, βρίσκεται στην Παλιά Πόλη της Ξάνθης και είναι χαρακτηρισμένο ως έργο τέχνης και ως ιστορικό διατηρητέο μνημείο.

     

    Στον πολυχώρο «Μάνος Χατζιδάκις» θα ενταχθούν πολυποίκιλοι τομείς δραστηριοτήτων, όπως τομέας πνευματικής και καλλιτεχνικής δημιουργίας, τομέας αγώνων τέχνης, τομέας μουσικών συνόλων, τομέας ραδιοφωνικού σταθμού, τομέας πολύτροπο, τομέας δημιουργικών εργαστηρίων για παιδιά, τομέας παραγωγικών εκδόσεων, τομέας πολιτιστικών ανταλλαγών, τομέας πολίτης Χατζιδάκις (καλλιέργεια και παραγωγή ήθους και συνείδησης του πολίτη που μετέχει στα κοινά και προασπίζεται τις αξίες της δημοκρατίας).

     

    Ημερίδα για το έργο του

     

    Το «Δίκτυο Λόγου και Πράξης» σε συνεργασία με το «Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης» διοργανώνει ημερίδα με τίτλο: «Ο πολίτης Μάνος Χατζιδάκις» υπό την αιγίδα του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 21 Απριλίου.

     

    Η εκδήλωση περιλαμβάνει εισηγήσεις και παρεμβάσεις, αναγνώσεις και απαγγελίες, «που αναδεικνύουν το πρόσωπο και την πολυεπίπεδη παρουσία του Ξανθιώτη οικουμενικού δημιουργού Μάνου Χατζιδάκι».

     

    Πλαισιώνεται από έκθεση δημοσιευμάτων, φωτογραφιών και άλλων τεκμηρίων από τη ζωή και το έργο του, καθώς και δίσκων βινυλίου του Χατζιδάκι.

     

    Πηγή: http://www.efsyn.gr/arthro/anoigei-spiti-toy-manoy-hatzidaki-stin-xanthi





    Engineer

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments

    Δράμα η Καβάλα στην Ξάνθη λέγαμε τότε.Η παλιά πόλη της ξάνθης από τις πιο όμορφες θεωρώ στην Ελλάδα.Και υπάρχουν άλλα τόσα κτίρια αλλά εμένα μου άρεσε αυτό (ανεβάζω φώτο σε λίγο)

    post-32246-0-48332700-1459240387_thumb.jpg

    Edited by Elounda
    Link to comment
    Share on other sites

    Ξάνθη, η αγαπημένη μου πόλη. Φαντάρος στους Τοξότες στον Νέστο το '78-79, τα βράδια στις εξόδους, στην Ξάνθη. Πανέμορφη μετά την αναπαλαίωση του ιστορικού της κέντρου! Έχω πάει 2 φορές στις απίθανες "γιορτές της του Σεπτέμβρη"! Μπράβο στον δήμο και σε όσους συμμετείχαν στην αναπαλαίωση ως πολυχώρου του σπιτιού του Μανου!

    • Upvote 1
    Link to comment
    Share on other sites



    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.