Μετάβαση στο περιεχόμενο
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • Αυξήθηκαν οι επενδύσεις σε ακίνητα παγκοσμίως το 2018


    Οι παγκόσμιες επενδύσεις σε ακίνητα ενισχύθηκαν σχεδόν κατά 5% το 2018, αλλά η αγορά συναλλάγματος είχε αρνητικές επιπτώσεις στην αγορά κατά το ίδιο διάστημα.

    Σύμφωνα με την έκθεση του MSCI και τίτλο «MSCI Real Estate Market Size Report 2018» το μέγεθος της παγκόσμιας αγοράς επενδύσεων σε ακίνητα αυξήθηκε από $8,5 τρις. (€7,6 τρις) το 2017 σε $8,9 τρις το 2018. Σημειώνεται ότι το 2016 η αγορά ήταν $7,4 τρις.

    Η έκθεση –η οποία λαμβάνει υπόψη της το μέγεθος των επαγγελματικά διαχειριζόμενων επενδύσεων σε ακίνητα σε 32 χώρες- αναφέρει ότι οι κινήσεις της αγοράς συναλλάγματος μείωσαν ουσιαστικά το μέγεθος της παγκόσμιας αγοράς επενδύσεων σε ακίνητα κατά περίπου 2,6% σε δολάρια εν αντιθέσει με τον θετικό αντίκτυπο που είχαν το 2017 στο +5,3%.

    Οι ΗΠΑ και η Ιαπωνία διατήρησαν τις πρώτες δυο θέσεις με $3,14 δις. και $831 δις. αντίστοιχα, ενώ η «πολύπαθη» αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου υποχώρησε κατά $6,2 δις. για να φθάσει τα $714 δις. το 2018, διατηρώντας όμως την τρίτη θέση στην παγκόσμια κατάταξη.

    Όπως αναφέρει η έκθεση, η Κίνα πρόσθεσε $57,6 δις. στο μέγεθός της φθάνοντας συνολικά τα $540 δις. αντικαθιστώντας την Γερμανία (η οποία πρόσθεσε $21,1 δις. για να φθάσει τα $535 δις.) στην τέταρτη θέση για το 2018.

    Ο Will Robson, επικεφαλής του τμήματος παγκόσμιων ερευνών του MSCI δήλωσε ότι «η ετήσια έκθεση για το μέγεθος της αγοράς έχει σχεδιαστεί για να παρέχει στους επενδυτές διαφάνεια και σαφήνεια στην λειτουργία της παγκόσμιας αγοράς ακινήτων καθώς επίσης και την διορατικότητα που χρειάζονται για να λαμβάνουν επενδυτικές αποφάσεις».

    Παράλληλα, υπογράμμισε ότι η εφετινή έκθεση δείχνει τις σημαντικές διακυμάνσεις των συναλλαγματικών ισοτιμιών στα παγκόσμια χαρτοφυλάκια ακινήτων καθώς και ενδιαφέρουσες μετατοπίσεις στις αγορές του Ηνωμένου Βασιλείου, των ΗΠΑ και της Κίνας.


    Πηγή: http://ered.gr/el/content/Auxithikan_oi_ependuseis_se_akinita_pagkosmios_to_2018/#.XTaRqvIzbZ4



    Engineer

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments

    Οι ΗΠΑ και η Ιαπωνία διατήρησαν τις πρώτες δυο θέσεις με $3,14 δις. και $831 δις. αντίστοιχα, ενώ..

     

    Μήπως έχει γίνει κάποιο λάθος? μου φαίνεται τεράστιο το ποσό 831$ b!!! Τέτοια διαφορά η πρώτη με τη δεύτερη θέση ??

    Link to comment
    Share on other sites



    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.