Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • Διαγραφή χρεών και πάγωμα δανείων από την Τράπεζα Πειραιώς


    Ανάσα σε δεκάδες χιλιάδες νοικοκυριά που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα λόγω της κρίσης δίνει η Τράπεζα Πειραιώς, καθώς διαγράφει τα χρέη τους σε καταναλωτικά δάνεια και πιστωτικές κάρτες, ενώ ταυτόχρονα «παγώνει» τα στεγαστικά τους δάνεια και διαγράφει τους τόκους τους.

    Αναλυτικά, όπως αναφέρει σε σχετική της ανακοίνωση η τράπεζα, οι ευεργετικές διατάξεις αφορούν όλους τους πελάτες της, οι οποίοι πληρούν τα εισοδηματικά και περιουσιακά στοιχεία για την ένταξή τους στο νόμο για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης (Ν. 4320/2015). Σε αυτή την περίπτωση, η τράπεζα διαγράφει το 100% των συνολικών οφειλών μέχρι 20.000 ευρώ, για όλα τα καταναλωτικά δάνεια και τις πιστωτικές κάρτες, ενώ ταυτόχρονα παγώνει τα στεγαστικά δάνεια και διαγράφει τους τόκους για όσο διάστημα οι δικαιούχοι υπάγονται στις διατάξεις του Νόμου 4320/2015.

     

    Σημειώνεται ότι για την υπαγωγή στο συγκεκριμένο νόμο υπάρχει όριο ετήσιου εισοδήματος το οποίο ανέρχεται στα 2.400 ευρώ για τα μεμονωμένα άτομα και αυξάνει στα 3.600 ευρώ για την περίπτωση οικογενείας χωρίς εξαρτώμενα άτομα ή με ένα εξαρτώμενο άτομο (παιδί, γονιό κλπ). Το όριο αυξάνεται κατά 600 ευρώ για κάθε επιπλέον εξαρτώμενο άτομο και φτάνει τα 6.000 ευρώ για πέντε ή περισσότερα εξαρτώμενα μέλη.

     

    Παράλληλα, όσον αφορά τα περιουσιακά στοιχεία, η συνολική φορολογητέα αξία ακινήτων εκείνων που θέλουν να τύχουν των ευεργετικών συνεπειών του νόμου δεν πρέπει να ξεπερνά τα 90.000 ευρώ, πλέον 15.000 ευρώ για κάθε ενήλικο μέλος της οικογένειας και 10.000 ευρώ για κάθε ανήλικο. Επιπλέον, υπάρχει ανώτατο όριο της τάξης των 200.000 ευρώ.

     

    Όπως αναφέρουν τραπεζικά στελέχη, το ύψος της ελάφρυνσης υπολογίζεται σε αρκετές δεκάδες εκατομμύρια ευρώ, αφορά πολλές χιλιάδες δανειολήπτες και παράλληλα ανοίγει το δρόμο για αντίστοιχες κινήσεις από τις υπόλοιπες ελληνικές τράπεζες. Μάλιστα, προσθέτουν ότι πρόκειται για την πρώτη περίπτωση μαζικής διαγραφής οφειλών υπό το βάρος της ανθρωπιστικής κρίσης που μαστίζει τη χώρα.

    Σύμφωνα με την τράπεζα, η παρέμβαση αυτή για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, αντανακλά τη γενικότερη κινητοποίηση της Τράπεζας για την κάλυψη των αναγκών της οικονομίας και της ελληνικής κοινωνίας, μέσα στις μεταβαλλόμενες συνθήκες της κρίσης, σηματοδοτώντας την προσπάθεια όλων μας για μια νέα αρχή.

     

    Σημειώνεται ότι πληροφορίες για τους ενδιαφερόμενους θα δίδονται και από τα 803 καταστήματα της Τράπεζας Πειραιώς στην Ελλάδα και στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.piraeusbank.gr.

     

    Πηγή: http://news.in.gr/economy/article/?aid=1231402330





    dimitris GM

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments



    Το πόσους αφορά είναι ένα ερώτημα καθώς τα κριτήρια είναι για ανθρώπους που μάλλον ζουν με συσσίτια

     
    Συγκεκριμένα αφορά μόνον όσους υπαχθούν στο νόμο 4320/2015 για την ανθρωπιστική κρίση με εισοδήματα:
     
    Μεμονωμένο άτομο: 2400 ευρώ (200 ευρώ το μήνα/ατομο)
     Οικογένεια χωρίς εξαρτώμενο μέλος ή άτομο με ένα εξαρτώμενο μέλος: 3600 ευρώ (150 ευρώ το μήνα/ατομο)
     Οικογένεια με 1 εξαρτώμενο μέλος ή άτομο με 2 εξαρτώμενα μέλη: 4200 ευρώ (117 ευρώ το μήνα/ατομο)
     Οικογένεια με 2 εξαρτώμενα μέλη ή άτομο με 3 εξαρτώμενα μέλη: 4800 ευρώ (100 ευρώ το μήνα/ατομο)
     Οικογένεια με 3 εξαρτώμενα μέλη ή άτομο με 4 εξαρτώμενα μέλη: 5400 ευρώ (90 ευρώ το μήνα/ατομο)
     Οικογένεια με 4 και άνω εξαρτώμενα μέλη ή άτομο με 5 και άνω εξαρτώμενα μέλη: 6000 ευρώ (83 ευρώ το μήνα/ατομο)
     
    Τα λοιπά περιουσιακά κλπ. στοιχεία (που είναι περιοριστικά ως κριτήρια) δεν τα εξετάζω καθώς για να έχουν πάρει δάνειο κάποιο περιουσιακό στοιχείο θα έχουν
    Αλλά πως η "ρύθμιση-διαγραφή" αφορά χιλιάδες όπως λέει η τράπεζα είναι απορίας άξιο
    • Upvote 1
    Link to comment
    Share on other sites

    imhotep στα ποσά ανά άτομο που έχεις υπολογίσει έχεις συμπεριλάβει στη διαίρεση και τα εξαρτώμενα μέλη, δηλαδή ανήλικα τέκνα που δεν εργάζονται αλλιώς αν είχαν εισόδημα δεν θα ήταν εξαρτώμενα. Πιστεύω ότι σε όλες τις περιπτώσεις που αναφέρονται σε οικογένεια τα ποσά αφορούν στα εισοδήματα των 2 γονιών, χωρίς κι αυτό να είναι σίγουρο γιατί ίσως ο ένας εκ των 2 να είναι άνεργος. Και τέτοιες περιπτώσεις σίγουρα είναι χιλιάδες.

    Edited by letom
    Link to comment
    Share on other sites

    Τα υψη των εισοδηματων ειναι πολυ μικρα.

    Συναθρωποι μας με τετοια εισοδηματα, το μονο που δεν εχουν στο μυαλο τους, ειναι το δανειο που χρωστανε.

    Εχουν θεμα επιβιωσης.

     

    Σε καθε περιπτωση ειναι καλη κινηση.

    Edited by terry
    • Upvote 1
    Link to comment
    Share on other sites

    Δεν θα τα έπαιρναν έτσι και αλλιώς . Μιλάμε κυρίως γιά καταναλωτικά και κάρτες , ποσών μεταξύ 5-10000 το πολύ που έχουν ήδη αποπληρώσει κάποιο μέρος τους , αφού είναι δάνεια πριν το 2009 .

     

    Το 20000 μπήκε γιά να πουλήσει μούρη η τράπεζα , ότι και καλά είναι ψυχοπονιάρα .

     

    Η συντριπτική πλειοψηφία θα είναι 1000-3000 € .

    • Upvote 3
    Link to comment
    Share on other sites

    Η Τράπεζα κάνει διαχειριση κόστους...

     

    πόσο μου κοστίζει να κυνηγάω ως εργατοώρες και διαχείριση αυτούς που χρωστάνε ΨΙΧΟΥΛΑ και ΔΕΝ έχουν να πληρώσουν που να τηλ ανα 10 δευτ?

    τι ΟΦΕΛΟΣ θα έχω ως ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ αν το ανακοινώσω?

    τι θα πλήρωνα για Διαφήμιση για αντίστοιχες κινήσεις ενώ τώρα τα ΜΜΕ θα το παίξουν ΤΣΑΜΠΑ?

     

     

    λεφτά δεν χαρίζει ΚΑΝΕΙΣ χωρίς να ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΚΑΤΙ.....

     

    όποιος πιστευει η ξέρει που χαρίζουν λεφτά να μας το πει να τρέξουμε

    • Upvote 5
    Link to comment
    Share on other sites

    θα κράξετε αλλά διαφωνώ με την οποιαδήποτε ΕΠΙΣΗΜΗ διαγραφή χρέους (ανεπίσημα αν δεν τους συμφαίρει ας σταματήσουν να τους κυνηγάνε ψάχνουν). Κύριε τα έφαγες πρέπει να τα πληρώσεις τέλος. (διαγραφή παράλογων τόκων με βρίσκει σύμφωνο).

     

    Δεν νομίζω να πιστεύει κανείς πως ότι χάνουν από τις διαγραφές τα χάνει η τράπεζα, αν τα έχανε η τράπεζα ας διέγραφε ότι ήθελε.

    Link to comment
    Share on other sites

    συνάδελφε προσωπικά θα ήθελα  ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ όπως εξωτερικό....

     

    έχω καταθέσεις??...εχω ακίνητα?? ....πληρώνω πάντα στην ώρα μου την κάρτα μου??....ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα...???

     

    διαφορετικό επιτόκιο δανεισμού και επιτοκισμού και γενικα ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ....

     

    και άσχετα με το μνμ και πως περνά  σε αυτούς που διαγράφει ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙ...θα διαγράψει και 100 εκ ΨΙΧΟΥΛΑ συνολικά σε ανθρώπους που δεν έχουν να πάρουν γάλα στα παιδιά τους....

     

     

    τράπεζα είναι δεν διαγράφει ΧΩΡΙΣ ΟΡΟΥΣ...

     

    αν το έλεγε το δημόσιο θα διαφωνουσα ...αυτοί διαγράφουν με τα ίδια κριτήρια και στον άνεργο και στον ΔΙΣ

    Link to comment
    Share on other sites

    θα κράξετε αλλά διαφωνώ με την οποιαδήποτε ΕΠΙΣΗΜΗ διαγραφή χρέους (ανεπίσημα αν δεν τους συμφαίρει ας σταματήσουν να τους κυνηγάνε ψάχνουν). Κύριε τα έφαγες πρέπει να τα πληρώσεις τέλος. (διαγραφή παράλογων τόκων με βρίσκει σύμφωνο).

     

    Δεν νομίζω να πιστεύει κανείς πως ότι χάνουν από τις διαγραφές τα χάνει η τράπεζα, αν τα έχανε η τράπεζα ας διέγραφε ότι ήθελε.

     

    Η Πειραιώς είναι ιδιωτική τράπεζα και μπορεί να διαγράψει όσα χρέη θέλει και καλά κάνει.Ήμουν πάντοτε αντίθετος σε δάνεια τύπου (καταναλωτικό, διακοποδάνειο, εορτοδάνειο) αλλά πρέπει να συνυπολογίσουμε ότι η κατάσταση στην οικονομία άλλαξε αρδήν πολύ γρήγορα μη δίνοντας στους δανειολήπτες την δυνατότητα να αντιδράσουν.Η κίνηση της Πειραιώς λοιπόν αν και περισσότερο διαφημιστική παρά ουσιαστική, είναι θετική γιατί θα δώσει το έναυσμα για να το κάνουν και άλλες τράπεζες τονώνοντας την καταρρακωμένη ψυχολογία του κόσμου

    • Upvote 1
    Link to comment
    Share on other sites

    Οι τράπεζες πρώτες -  πρώτες από το 2011 , έτρεξαν στα δικαστήρια γιά να μειώσουν τα ενοίκια που κατέβαλλαν , επειδή άλλαξαν οι συνθήκες . 

     

    Την ίδια αλλαγή όμως δεν την αποδέχονται γιά τους δανειολήπτες τους και δυστυχώς και η δικαιοσύνη αν και τυφλή στήνει ευήκοον ούς στις πολιτικές τους αυτές .

    • Upvote 1
    Link to comment
    Share on other sites




    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.