Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης: Η πρόσβαση πολιτών σε περιβαλλοντικά έγγραφα υπερέχει του απορρήτου


    Η πρόσβαση των πολιτών σε έγγραφα που αποδεικνύουν και τεκμηριώνουν περιβαλλοντικές επιπτώσεις, υπερτερεί της διαφύλαξης του εμπορικού ή βιομηχανικού απορρήτου, έκρινε σήμερα το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

     

    Το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης έλαβε την συγκεκριμένη απόφαση, εξετάζοντας την υπόθεση της Stichting Greenpeace Nederland και Pesticide Action Network Europe (PAN Europe) εναντίον της Κομισιόν που τους αρνήθηκε πρόσβαση σε τέτοιες πληροφορίες και την υπόθεση του Bijenstichting, ολλανδικού σωματείου για την προστασία των μελισσών, το οποίο ζήτησε από την ολλανδική αρχή που είναι αρμόδια για τη χορήγηση της άδειας κυκλοφορίας φυτοπροστατευτικών προϊόντων και βιοκτόνων στην αγορά (College voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biociden, CTB) στοιχεία για ένα προϊόν της Bayer.

     

    To Δικαστήριο, αναιρώντας προηγούμενη απόφαση του Γενικού Δικαστηρίου της ΕΕ, απεφάνθη ότι όταν ένα πρόσωπο ζητεί πρόσβαση σε έγγραφα που αφορούν περιβαλλοντικά θέματα, ο όρος «πληροφορίες σχετικά με εκπομπές στο περιβάλλον» εμπερικλείει μεταξύ άλλων τις πληροφορίες εκείνες που αφορούν τη φύση και τις επιπτώσεις των απορρίψεων ενός παρασιτοκτόνου στον αέρα, στο νερό, στο έδαφος ή στα φυτά. Η προστασία του εμπορικού και βιομηχανικού απορρήτου δεν μπορεί να προβληθεί κατά της γνωστοποιήσεως τέτοιων πληροφοριών.

     

    Πηγή: http://greenagenda.gr/%CE%B1%CF%80%CF%8C%CF%86%CE%B1%CF%83%CE%B7-%CF%83%CF%84%CE%B1%CE%B8%CE%BC%CF%8C%CF%82-%CE%B7-%CF%80%CF%81%CF%8C%CF%83%CE%B2%CE%B1%CF%83%CE%B7-%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CF%8E%CE%BD-%CF%83%CE%B5/





    Engineer

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments

    Δεν υπάρχουν σχόλια για προβολή.



    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.