Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • Διψήφιες αυξήσεις στις τιμές πολυτελών ακινήτων


    Η πανδημία του COVID-19 άλλαξε τον τρόπο με τον οποίο οι αγοραστές βλέπουν τους χώρους καθιερώνοντας τα σπίτια ως το πιο ασφαλές "καταφύγιο" δίνοντας ακόμη μεγαλύτερη σημασία στο να έχει κάποιος πολυτέλεια για να περάσει καλύτερα το χρόνο του εκεί.

    Από το να είναι απλώς ένα μέρος για να επιστρέψουν μετά από μια κουραστική μέρα εργασίας, οι αγοραστές θέλουν πλέον τα σπίτια τους να λειτουργούν ως γραφείο, σχολείο, χώρος αναψυχής, γυμναστήριο κ.λπ.

    Σύμφωνα με την έκθεση της UBS με τίτλο «Luxury Property Focus 2022» το Μονακό παραμένει αδιαμφισβήτητα ο πιο ακριβός προορισμός για τον κλάδο των πολυτελών ακινήτων παγκοσμίως με τις τιμές να διαμορφώνονται στα $68.000 ανά τετραγωνικό μέτρο το 2021. Η δεύτερη πιο ακριβή τοποθεσία για αγορά πολυτελούς εξοχικής κατοικίας είναι το Ασπεν στο Κολοράντο των ΗΠΑ όπου οι τιμές διαμορφώθηκαν το ίδιο διάστημα στα $58.000 ανά τετραγωνικό μέτρο.

    Όπως λένε οι αναλυτές της Ελβετικής τράπεζας η ανοδική πορεία στην αγορά πολυτελών ακινήτων συνεχίστηκε το 2021. Τα ακίνητα σε πολυτελείς τοποθεσίες στην Ελβετία βγήκαν προς πώληση σε τιμές περίπου 10% υψηλότερες από το προηγούμενο έτος, ενώ η αύξηση ήταν τριπλάσια από τη μέση άνοδο την τελευταία δεκαετία. Πέρυσι, η τιμή των πολυτελών ακινήτων αυξήθηκε περίπου δύο φορές ταχύτερα από τη συνολική αγορά.

    ubs-luxury real estate.jpg


    Μεταξύ των κορυφαίων τοποθεσιών, οι μεγαλύτερες αυξήσεις τιμών καταγράφηκαν στην κεντρική Ελβετία-μέσα σε ένα χρόνο, οι τιμές εκεί εκτοξεύτηκαν κατά περισσότερο από 20%. Στις αγορές πρώτης κατοικίας, οι τιμές των ακινήτων σε κορυφαίες τοποθεσίες μέσα και γύρω από τις μεγάλες πόλεις της Γενεύης και της Ζυρίχης αυξήθηκαν κατά μέσο όρο κατά περίπου 10% και 12%, αντίστοιχα.

    Τα ακίνητα σε πολυτελείς προορισμούς παγκοσμίως κατέγραψαν ισχυρές αυξήσεις τιμών που ήταν παρόμοιες με την Ελβετία. Σύμφωνα με τον Knight Frank, οι τιμές το 2021 αυξήθηκαν περισσότερο από 8% κατά μέσο όρο και μόνο λίγες σημείωσαν πτώση των τιμών. Στο Λονδίνο και τη Νέα Υόρκη, μέρος των ζημιών το 2020 ανακτήθηκε, με χαμηλούς μονοψήφιους ρυθμούς ανάπτυξης το 2021. Οι ορεινοί προορισμοί συνέχισαν επίσης να απολαμβάνουν ισχυρή ζήτηση και οι τιμές αυξήθηκαν κατά μέσο όρο κατά περίπου 10%.


    Πηγή: https://www.ered.gr/real-estate-news/ubs-blepei-aykshsh-stis-times-polytelwn-akinhtwn-to-2022



    Engineer

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments

    14 ώρες πριν, Engineer said:
    ...έκθεση της UBS με τίτλο «Luxury Property Focus 2022» .....
     
    ....ένα μέρος για να επιστρέψουν μετά από μια κουραστική μέρα εργασίας, οι αγοραστές....
     

    ....αναλυτές της Ελβετικής τράπεζας....

    ...

     

    Επειδή δεν αντέχω τους «αναλυτές» των Luxury ανθρώπων και καταστάσεων η απάντηση γιατί τα Luxury ακίνητα και περιοχές οι τιμές τους έχουν υπερδιπλάσια αύξηση εμπορικότητας (εκ της αυξημένης ζήτησης) δεν είναι ούτε επειδή οι «συγκεκριμένοι» αγοραστές γυρίζουν από μια κουραστική μέρα σπίτι τους και άλλες ηλιθιότητες….

    Αλλά επειδή όσο αυξάνεται η φτωχοποίηση του 99,9% του πληθυσμού παγκόσμια με όσα συμβαίνουν την ίδια στιγμή δεκαπλασιάζεται έως και χιλιοπλασιάζεται η συσσώρευση πλούτου στο ελάχιστο ποσοστό των πολύ πλουσίων που δεν έχουν τι άλλο να κάνουν με τα λεφτά τους…. και όχι επειδή το κουρασμένο κορμί τους αναζητά να ξεκουραστεί και πληρώνει πολλά εκατομμύρια για αυτά.

    Όλα τα άλλα είναι μπρίκια και με το συμπάθιο δηλαδή για τους άσχετους Luxury Ελβετούς αναλυτές που γράφουν αυτές τις μπούρδες για να κολακεύουν τα αυτιά των κουρασμένων Luxury πελατών τους.

    Edited by Didonis
    Link to comment
    Share on other sites

    Ξέρεις πόσο κουραστικό είναι να τυπώνεις λεφτά;;;;;

    Btw το 3d είναι λάθος ή μου φαίνεται; Η κοπελίτσα είναι ίσαμε 6 ρίχτια.

    Αν κ πρακτικά αυτό που λέει είναι ότι τα στελέχη κάθε είδους θα δουλεύουν όλη μέρα από το σπίτι, που να τρέχεις τώρα για γυμναστήρια κλπ.

    Πάνω κάτω ότι κάνουμε κ εμείς, οι μηχανικό στην Ελλάδα δλδ, μείον τα λεφτά!

    Link to comment
    Share on other sites



    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.