Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • Ε.Α: Αναβάλλεται η εκδίκαση της υπόθεσης των κατασκευαστικών


    Ορισμένες από τις συνολικά 45 εταιρείες, δύο συνδέσμους και μια τράπεζα που εγκαλεί η Επιτροπή Ανταγωνισμού για χειραγώγηση διαγωνισμών δημοσίων συμβάσεων, με βάση τα αποτελέσματα αυτεπάγγελτης έρευνας της Γενικής Διεύθυνσης Ανταγωνισμού, προσέφυγαν στη διαδικασία διευθέτησης για να πετύχουν μείωση των προστίμων τους κατά 15%.

     

    Αποτέλεσμα αυτής της προσφυγής, (σ.σ. σύμφωνα με πληροφορίες έως τις 22 Αυγούστου έχουν δικαίωμα να προσφύγουν στην εν λόγω διαδικασία και άλλες εταιρείες αν το επιθυμούν), είναι να αναβληθεί μέχρι νεωτέρας η συνεδρίαση της Ολομέλειας της Επιτροπής Ανταγωνισμού (ΕπΑν), η οποία είχε ορισθεί για τις 26 Σεπτεμβρίου. Αν και ακόμη κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά πότε θα συνεδριάσει η Ολομέλεια της Ανεξάρτητης Αρχής για να ξεκινήσει η κύρια δίκη, πληροφορίες αναφέρουν πως στόχος είναι να μην τραβήξει πολύ η όλη διαδικασία εξέτασης των αιτήσεων διευθέτησης και να προχωρήσει η κύρια διαδικασία.

     

    Τι είναι η διαδικασία διευθέτησης διαφορών

     

    Η διαδικασία διευθέτησης διαφορών αφορά στις περιπτώσεις που επιχειρήσεις ή ενώσεις επιχειρήσεων παραδέχονται, εκούσια και ανεπιφύλακτα, τη συμμετοχή τους σε οριζόντια καρτελική σύμπραξη. Στις περιπτώσεις αυτές χορηγείται μείωση του προστίμου κατά 15% υπό ορισμένες προϋποθέσεις.

    Δηλαδή όσες επιχειρήσεις ή ενώσεις επιχειρήσεων που προσφεύγουν στη διαδικασία, δεν σημαίνει αυτόματα ότι το αίτημά τους γίνεται αποδεκτό από την ΕπΑν. Και αυτό γιατί είναι στη διακριτική ευχέρεια της Ανεξάρτητης Αρχής να αποφασίζει ποιες υποθέσεις οριζόντιων καρτελικών συμπράξεων προσφέρονται για υπαγωγή στη διαδικασία διευθέτησης διαφορών και ποιες όχι. Κατά την εν λόγω αξιολόγηση εκτιμώνται από την ΕΠΑΝΤ παράμετροι μεταξύ των οποίων: ο αριθμός των ενδιαφερομένων επιχειρήσεων και ο βαθμός συμμετοχής καθεμιάς στην παράβαση και ο προσδοκώμενος βαθμός επίτευξης διαδικαστικής αποτελεσματικότητας, δηλαδή ο βαθμός επιτάχυνσης και απλοποίησης της διαδικασίας έκδοσης απόφασης σε συγκεκριμένη υπόθεση, εφόσον αυτή υπαχθεί στη διαδικασία διευθέτησης διαφορών.

     

    Υπενθυμίζεται ότι μέσα Μαΐου η Επιτροπή Ανταγωνισμού είχε εγκαλέσει σχεδόν όλες τις κατασκευαστικές εταιρείες για φερόμενη προσυνεννόηση στην οποία είχαν προχωρήσει για τη διεκδίκηση έργων.

     

    Πηγή: http://www.capital.gr/story/3147363





    Engineer

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments

    Δεν υπάρχουν σχόλια για προβολή.



    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.