Jump to content
 • Novatron
 • Engineer
  Engineer

  Εγκαίνια του νέου κτιρίου διοίκησης του ΤΣΜΕΔΕ/ΕΤΑΑ

  Sign in to follow this  

  Με την τελετή των εγκαινίων άνοιξε και επίσημα τις πύλες του το "σπίτι των μηχανικών" στην πίσω πλευρά της πλατείας Κλαυθμώνος. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Attica Bank, πρόκειται για ένα "έξυπνο", μοντέρνο και "πράσινο" κτίριο, που στεγάζει τις υπηρεσίες του ΤΣΜΕΔΕ, του ασφαλιστικού φορέα των 110.000 μηχανικών και των 28.000 συνταξιούχων του Ταμείου.

   

  Μιλώντας στην τελετή των εγκαινίων ο πρόεδρος του ΤΣΜΕΔΕ κ. Ιωάννης Γαμβρίλης χαρακτήρισε το νέο κτίριο του Ταμείου "έργο υψηλών προδιαγραφών, αντάξιο του επιστημονικού επιπέδου, της συσσωρευμένης εμπειρίας και των σύγχρονων δυνατοτήτων των Ελλήνων μηχανικών". Και επεσήμανε ότι αν και ο αρχικός προϋπολογισμός ανερχόταν σε 19.000.000 Ευρώ με το ΦΠΑ, η κατασκευή του κόστισε τελικά 11.960.000 Ευρώ με το ΦΠΑ, δηλαδή λιγότερο κατά 7.040.000 Ευρώ (ποσοστό 37%).

   

  Αναφερόμενος στο ασφαλιστικό σύστημα ο κ. Γαμβρίλης επεσήμανε:

   

  "Το ΤΣΜΕΔΕ είναι ένας οργανισμός, που πρωταγωνιστεί στην κοινωνική ασφάλιση. Δεν λαμβάνει πλέον από 1/1/2015 καμία κρατική ενίσχυση ούτε ουδέποτε χρηματοδοτήθηκε, αν και βάσει του νόμου "περί τριμερούς χρηματοδότησης", το κράτος θα έπρεπε να καταβάλει το μερίδιό του- το οποίο και οφείλει-ύψους πάνω από 1 δις Ευρώ. Το ΤΣΜΕΔΕ είναι ένας ασφαλιστικός οργανισμός, ίσως ο μοναδικός, που καθορίζει μόνος του τις τύχες του. Βασίζεται μόνον στις εισφορές των μελών του και στην αξιοποίηση της κινητής και ακίνητης περιουσίας του. Περιορίζει τη διαφυγή εσόδων αλλά και τις ανεξέλεγκτες παροχές, αξιοποιεί με τον καλύτερο τρόπο τα αποθεματικά , την αμφίδρομη σχέση του με την Attica Bank, την εγγυοδοσία προς τις επιχειρήσεις και την πιστοδοσία".

   

  Καταλήγοντας ο κ. Γαμβρίλης υπογράμμισε ότι ρόλος, αποστολή και όραμα του στη διοίκηση του ΤΣΜΕΔΕ είναι να παραμείνει το Ταμείο "αυτοδιοίκητο, οικονομικά και λειτουργικά ισχυρό, ένα Ταμείο, ικανό να ανταποδίδει στους ασφαλισμένους και στους συνταξιούχους συναδέλφους όλα εκείνα που έχουν εισφέρει αυτοί, προκειμένου να είναι σήμερα το πιο υγιές ταμείο στο ασφαλιστικό μας σύστημα. Μόνο έτσι θα συνεχίσει να συμβάλλει στην κατοχύρωση και στην προστασία των δικαιωμάτων των μηχανικών και κατ’ επέκταση θα υποβοηθήσει γενικότερα την ανάπτυξη και την παραγωγική ανασυγκρότηση του τόπου".

   

  Στα εγκαίνια, που έγινε στην υπερσύγχρονη αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του νέου κτιρίου του ΤΣΜΕΔΕ, χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Θερμοπυλών Ιωάννης, εκπροσωπώντας τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε ο υπηρεσιακός Υπουργός Εργασίας Δημ. Μουστάκας, ο οποίος εξήρε τις προσπάθειες της διοίκησης, που είχαν σαν αποτέλεσμα το ΤΣΜΕΔΕ να είναι το πιο εύρωστο ασφαλιστικό ταμείο.

   

  Στην τελετή των εγκαινίων έδωσαν το παρών επίσης ο Γ.Γ. του Υπουργείου Εργασίας κ Ανδρέας Νεφελούδης, ο πρώην Υπουργός Επικρατείας και μηχανικός Αλέκος Φλαμπουράρης, ο Διευθύνων Σύμβουλος κ. Αλέξανδρος Αντωνόπουλος και το Δ.Σ. της Attica Bank, ο Αντιπεριφερειάρχης Αττικής κ. Χρ. Καραμάνος, ο εκπρόσωπος του Δήμου Αθηναίων κ. Φ. Προβατάς. Παραβρέθηκαν επίσης ο Πρόεδρος του ΕΤΑΑ κ. Στ. Πλιάκης, ο Πρόεδρος του ΤΕΕ κ. Γ. Στασινός και τα μέλη της Δ.Ε. του ΤΕΕ, ο πρώην Πρόεδρος του ΤΕΕ κ. Ιωάννης Αλαβάνος, οι πρώην Πρόεδροι του ΤΣΜΕΔΕ κ.κ. Ιωάννης Ζωϊόπουλος και Γεώργιος Παπαβασιλείου, οι εκπρόσωποι των μελετητών και της κατασκευάστριας εταιρίας καθώς και δεκάδες μηχανικοί και οι εργαζόμενοι του ΤΣΜΕΔΕ και του ΕΤΑΑ.

   

  Πηγή: http://www.capital.gr/story/3063538


  Sign in to follow this  


  User Feedback
  Αυτοί οι <<δεκάδες μηχανικοί>> καμιά πρόχειρη σάπια ντομάτα, κάνα ληγμένο γιαούρτι δεν είχαν μαζί τους; Ανοργανωσιά...

  • Upvote 2

  Share this comment


  Link to comment
  Share on other sites

  Πέρασα από εκεί προχθές

  Πολύ ωραίο το κτήριο, σχεδιασμός, όγκοι και υλικά, η θέα των ευρημάτων όλα πολύ ωραία.

  Κάτι άθλιες μελαμίνες ντουλάπες κτλ που τις μετέφεραν από το άλλο κτήριο στο ισόγειο σου φέρνουν μία αναγούλα μόλις μπεις μέσα αλλά το ξεπερνάς.

   

  Ελπίζω μόνο να μπορέσει κάποια στιγμή να ορθοποδήσει ο κλάδος, να μπορούμε να πληρώνουμε οφειλές, μπας και διατηρηθεί το κτήριο και δεν γίνει παράρτημα του ΙΚΑ (=δεν πληρώνω ποτέ και τπτ και θέλω και σύνταξη)

   

  ΥΓ: Ο Φλαμπουράρης τί πήγε εκεί πέρα σαν την πορδή? Για τους αγώνες που έκανε για τους μηχανικούς 7 μήνες τώρα?

  • Upvote 3

  Share this comment


  Link to comment
  Share on other sites
  Κάτι άθλιες μελαμίνες ντουλάπες κτλ που τις μετέφεραν από το άλλο κτήριο στο ισόγειο σου φέρνουν μία αναγούλα μόλις μπεις μέσα αλλά το ξεπερνάς.

   

   

   

  Κριμα που δεν εφτιαξαν καινουριες.

  Απο κερασια ή μαονι, εστω δρυ βρε αδερφε...(μασιφ ετσι??)

  Share this comment


  Link to comment
  Share on other sites

  κατά τη σάλα και τα έπιπλα..

   

  άραγε τα τηλέφωνα θα τα σηκώνουν τώρα?

   

  θα εξυπηρετούν γενικότερα ή λόγω μετακόμισης θα έχουν πρόσθετες δικαιολογίες?

  • Upvote 3

  Share this comment


  Link to comment
  Share on other sites

  τωρα με τις αυξημενες εισφορες και με την αναδουλεια αταν θα μεινουμε αστεγοι θα εχει κανα δωματιο να την βγαλουμε μεχρι να φερει την ανπτυξη ο φλαμπουραρης να μας δωσει δουλεια με 600 ευρω στον εργολαβικο κολοσσο που ονειρευεται να φτιαξει στα 90 με τα λεφτα του κρατους .. το φραπογαλο

  • Upvote 2

  Share this comment


  Link to comment
  Share on other sites

  Φίλε terry μπαίνεις σε κτήριο με εμφανές σκυρόδεμα περνώντας δίπλα από αρχαιολογικά ευρήματα.

  Και με το που μπαίνεις μέσα βλέπεις απέναντι σου μια πορτοκαλο-καφέ αηδία από τα praktiker.

  Αν είχες μιλήσει ποτέ με ξυλουργό θα ήξερες ότι ανάμεσα από την μελαμίνη που είναι ένα ευτελές υλικό απομίμησης και την ξυλεία που αναφέρεις υπάρχουν και άλλες πιο οικονομικές λύσεις.

  Επίσης αν μιλήσεις με έναν αρχιτέκτονα και όχι έναν πολ. μηχανικό (που τα ξέρει όλα μπαπα μπουπα προχώρα μάστορα είσαι ωραίος κτλ) θα ακούσεις και ένα δυο πράγματα για το πως πρέπει να σεβόμαστε κάποιους χώρους.

  Βέβαια υπάρχει κ η άλλη σχολή μπετά, τοίχος, γυψοσανίδα, πατίνα, σποτάκι, πλακάκια, νιστέλο στο μπάνιο και άγιος ο θεός.

  Φιλικά

  Share this comment


  Link to comment
  Share on other sites
  Αν είχες μιλήσει ποτέ με ξυλουργό θα ήξερες ότι ανάμεσα από την μελαμίνη που είναι ένα ευτελές υλικό απομίμησης και την ξυλεία που αναφέρεις υπάρχουν και άλλες πιο οικονομικές λύσεις

   

   

  Υπαρχει και το mdf με καπλαμα.

  Εχεις κοστολογησει ποσο θα κανουν ολες οι βιβλιοθηκες και τα γραφεια???

  Κανε εναν υπολογισμο.

  Μιλαμε για 1εκ Ευρω...

   

  Με τη λογικη τη δικια σου, πρεπει ολος ο εξοπλισμος να ειναι καινουριος.

  Βαλε καρεκλες, κτλ....

   

  Περαν απο την Αρχιτεκτονικη του κτηριου, υπαρχει και το κοστος

  Για μενα κακως κατασκευαστηκε το κτηριο αυτη τη χρονικη στιγμη.

  Το παλιο κτηριο του ΤΣΜΕΔΕ μηπως ειναι ιδιοκτητο? (δεν ξερω, ρωταω.)

  • Upvote 1

  Share this comment


  Link to comment
  Share on other sites

  να φερει την ανπτυξη ο φλαμπουραρης να μας δωσει δουλεια με 600 ευρω στον εργολαβικο κολοσσο που ονειρευεται να φτιαξει στα 90

   

   

   

  To νέο δεν έχει ηλικία . :smile:

  Share this comment


  Link to comment
  Share on other sites  Create an account or sign in to comment

  You need to be a member in order to leave a comment

  Create an account

  Sign up for a new account in our community. It's easy!

  Register a new account

  Sign in

  Already have an account? Sign in here.

  Sign In Now

 • ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.