Μετάβαση στο περιεχόμενο
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • Εγνατία Οδός: Λειτουργούν 17 από τους 18 μετωπικούς σταθμούς διοδίων και 31 από τους 40 πλευρικούς


    Τα επόμενα βήματα για την ολοκλήρωση της παραχώρησης της Εγνατίας Οδού, στην οποία συμπεριλαμβάνεται η ολοκλήρωση των σταθμών διοδίων και η πιστοποίηση των σηράγγων περιγράφονται στην τελευταία έκθεση αξιολόγησης της ελληνικής οικονομίας από την ΕΕ (Enhanced Surveillance Report).

    Όπως υπογραμμίζεται στην έκθεση, οι ελληνικές αρχές επανέλαβαν τη δέσμευσή τους να προχωρήσουν στην ολοκλήρωση και λειτουργία των σταθμών διοδίων, καθώς και στην ολοκλήρωση των εργασιών και την αδειοδότηση όλων των σηράγγων.

    Σύμφωνα με τα όσα υποβλήθηκαν κατά το τελευταίο χρονοδιάγραμμα της επανεξέτασης, οι ελληνικές αρχές ξεκίνησαν τις κατασκευαστικές εργασίες για δύο πλευρικούς σταθμούς διοδίων (Χαλάστρα) στα μέσα Φεβρουαρίου 2022 και συνεχίστηκαν οι κατασκευαστικές εργασίες σε τέσσερις επιπλέον σταθμούς διοδίων (τρεις πλευρικούς και έναν μετωπικό).

    Εκκρεμεί η έναρξη της κατασκευής στους δύο τελευταίους πλευρικούς σταθμούς διοδίων, όπου πρέπει να αποφασιστεί η τεχνική επίλυση ανοιχτού θέματος.

    Συνολικά, σήμερα λειτουργούν 17 από τους 18 μετωπικούς σταθμούς διοδίων και 31 από τους 40 πλευρικούς σταθμούς διοδίων.

    Όσον αφορά την αδειοδότηση των υπόλοιπων 16 σηράγγων στην κατηγορία Ε (δηλ. εξαιρουμένης της μεταφοράς επικίνδυνου φορτίου), ολοκληρώθηκε μια μελέτη τον Ιανουάριο του 2022, η οποία παρέχει σαφήνεια ως προς το ποιες πρόσθετες εργασίες θα χρειαστούν.

    Επίσης, έως το τέλος Απριλίου 2022 αναμένεται να ολοκληρωθεί και να λειτουργήσει ένας μετωπικός και τρεις πλευρικοί σταθμοί διοδίων, η αδειοδότηση κατηγορίας Ε επτά σηράγγων και η υποβολή του φακέλου στο Ελεγκτικό Συνέδριο.

    Αντίστοιχα, μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου 2022 αναμένεται να τεθούν σε λειτουργία οι δύο πλευρικοί σταθμοί διοδίων στη Χαλάστρα και οι υπόλοιπες σήραγγες να αδειοδοτηθούν στην κατηγορία Ε. 

    Το οικονομικό κλείσιμο της συναλλαγής έχει προγραμματιστεί για το τέλος του 2022. Σημειώνεται ότι η κοινοπραξία ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ – EGIS PROJECTS θα αναλάβει τη διαχείριση της Εγνατίας Οδού και τους τρεις κάθετους άξονες για χρονικό διάστημα 35 ετών.

    Του Φώτη Φωτεινού


    Πηγή: https://www.metaforespress.gr/autokinitodromoi/%CE%B5%CE%B3%CE%BD%CE%B1%CF%84%CE%AF%CE%B1-%CE%BF%CE%B4%CF%8C%CF%82-%CE%BB%CE%B5%CE%B9%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%B3%CE%BF%CF%8D%CE%BD-17-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%82-18-%CE%BC%CE%B5/



    Engineer

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments

    Δεν υπάρχουν σχόλια για προβολή.



    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.