Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • Εκτός Σχεδίου: Αναστολή χρέωσης δημοτικών τελών λόγω μη παροχής υπηρεσιών καθαριότητας & φωτισμού


    Πολίτης διαμαρτυρήθηκε στον Συνήγορο του Πολίτη ότι o Δήμος Μυλοποτάμου καταλογίζει δημοτικά τέλη για επιχείρηση που διατηρεί σε εκτός σχεδίου πόλεως περιοχή, χωρίς να παρέχονται σχετικές υπηρεσίες, με αποτέλεσμα να ελλείπει το στοιχείο της απαιτούμενης ανταποδοτικότητας.

    Ο Συνήγορος, σε έγγραφό του προς το Δήμο, επικαλέστηκε σχετική νομολογία με βάση την οποία τέλη καθαριότητος και φωτισμού μπορούν να επιβάλλονται με κανονιστική απόφαση και σε βάρος όσων χρησιμοποιούν ακίνητα που βρίσκονται εκτός σχεδίου πόλεως, εφόσον συντρέχει πραγματική δημόσια ανάγκη για επέκταση παροχής των υπηρεσιών καθαριότητας και φωτισμού και στη συγκεκριμένη περιοχή και οι υπηρεσίες αυτές του Δήμου έχουν οργανωθεί κατάλληλα και παρέχονται πράγματι. Τα στοιχεία αυτά θα πρέπει να προκύπτουν κατά τρόπο σαφή και επαρκώς τεκμηριωμένο από τη σχετική απόφαση του δημοτικού συμβουλίου.

    Όπως δε επισημάνθηκε στο έγγραφο του Συνηγόρου, στην κανονιστική απόφαση του συγκεκριμένου Δήμου, όχι μόνο δεν περιλαμβάνεται οποιαδήποτε αιτιολογία που να δικαιολογεί την ανάγκη επέκτασης των συγκεκριμένων υπηρεσιών στα ακίνητα που βρίσκονται στις εκτός σχεδίου πόλεως περιοχές, αλλά δεν γίνεται και οποιαδήποτε μνεία περί της επιβολής του τέλους στα συγκεκριμένα ακίνητα.

    Στη συνέχεια, ο Δήμος πληροφόρησε την Ανεξάρτητη Αρχή πως δεδομένου ότι στη συγκεκριμένη επιχείρηση δεν παρέχονται μέχρι σήμερα υπηρεσίες καθαριότητας και φωτισμού, αναστέλλεται η σε βάρος της χρέωση δημοτικών τελών, μέχρι την εγκατάσταση φωτιστικών σωμάτων και την τοποθέτηση κάδων απορριμμάτων και ανακυκλώσιμων υλικών. Δόθηκε επίσης η δυνατότητα, κατόπιν υποβολής σχετικής αιτήσεως προς τον Δήμο, να επιστραφούν τα ποσά που είχαν μέχρι σήμερα καταβληθεί.


    Πηγή: https://www.b2green.gr/el/post/77057/ektos-schediou-anastoli-chreosis-dimotikon-telon-logo-mi-parochis-ypiresion-kathariotitas-kai-fotismou



    Engineer
    • Thanks 1

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments

    Δεν υπάρχουν σχόλια για προβολή.



    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.