Μετάβαση στο περιεχόμενο
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • Ελάχιστη αμοιβή στους δικηγόρους του ιδιωτικού τομέα


    Την κατάθεση προσθήκης στο νομοσχέδιο για το νέο δικηγορικό κώδικα, η οποία προβλέπει την θέσπιση ελάχιστης αμοιβής για τους δικηγόρους του ιδιωτικού τομέα που εργάζονται με πάγια αντιμισθία, προανήγγειλε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χαράλαμπος Αθανασίου, ικανοποιώντας σχετικό αίτημα των τριών μεγαλύτερων δικηγορικών συλλόγων της χώρας και άλλων φορέων.

     

    Οπως είπε ο κ.Αθανασίου, η προσθήκη θα κατατεθεί την Πέμπτη. Κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, ο υπουργός τόνισε ότι «ο νέος δικηγορικός κώδικας αποτελεί πρωτοβουλία της κυβέρνησης και δεν είναι επιβολή της τρόικα».

     

    Ο νέος Κώδικας των Δικηγόρων ψηφίστηκε επί της αρχής του (με την θετική γνώμη της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ). Κατά τάχθηκαν ο ΣΥΡΙΖΑ, οι ΑΝΕΛ, η ΧΑ και το ΚΚΕ.

     

    Νωρίτερα ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Νίκος Βαλεργάκης ζήτησε οι δικηγόροι του ιδιωτικού τομέα να έχουν μίνιμουμ μισθού αναλόγου με τους μισθούς που λαμβάνουν οι συνάδελφοί τους του δημόσιου τομέα.

     

    Επίσης, ο υπουργός Δικαιοσύνης διευκρίνισε ότι με τον Νέο Κώδικα δεν αλλάζει τίποτα σε ότι αφορά τα πάγια ποσά επί των γραμματίων προείσπραξης των δικηγόρων που διατίθενται υπέρ των ασφαλιστικών τους ταμείων και των συλλόγων τους. Ωστόσο επισήμανε ότι αν υπάρξει θέμα με την αναπροσαρμογή θα αντιμετωπιστεί με βάση τα στοιχεία που θα προκύψουν και από την αναλογιστική μελέτη που θα γίνει.

     

    Σχετικώς με την διάταξη που απαγορεύει σε βουλευτές - δικηγόρους να αναλαμβάνουν ποινικές υποθέσεις για ναρκωτικά είπε πως αυτό γίνεται για να μην φθείρεται η εικόνα των βουλευτών - δικηγόρων.

     

    Να σημειωθεί πως νωρίτερα ο πρόεδρος του ΔΣΑ Γιάννης Αδαμόπουλος υποστήριξε ότι ο υπουργός Οικονομικών χρησιμοποιεί ως άλλοθι την τρόικα για να προωθήσει προαποφασισμένες διατάξεις. Ακόμη ο κ. Αδαμόπουλος ανέφερε ότι με τις διατάξεις που προωθούνται στην πραγματικότητα το επάγγελμα «κλείνει δεν ανοίγει».

     

    Πηγή: http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22767&subid=2&pubid=63885516





    georgegaleos

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments

    πολλαπλή είδηση..

    1. οι βουλευτές στην σχετική πλειοψηφία δικηγόροι (οι κατ' επάγγελμα "εκπρόσωποι" και έχοντες το ακαταλόγιστο ψεύδους) μετά την "εκλογή" τους δεν εκπροσωπούν παρά μόνο τον εαυτό τους

    2. το "πλήρες μνημονιακό τόξο" παραμένει γαντζωμένο αγκαλιά στην εξουσία

    3. πλέον οι κυβερνώντες έχουν περάσει σε φάση απολογίας για το αν οι νόμοι που προωθούν είναι υπαγορευμένοι ή όχι

    4. ο χειρισμός υποθέσεων τίθεται υπό "ηθική απαγόρευση" και αργότερα πιθανώς να ποινικοποιείται κατά το δοκούν της εξουσίας

    5. τα "επίσημα μαύρα" όπως το ποσοστό επί αποζημιώσεων σε αστικές υποθέσεις παραμένουν άθικτα

    6. το εισπρακτικό κράτος θα φροντίζει πάντα αυτούς που συμμετέχουν στην εφαρμογή των εντολών του με διακρίσεις έναντι των υπολοίπων  

    Link to comment
    Share on other sites

    Δεν το καταλαβαίνω ... Αν είναι να ανοίξουν τα "κλειστά" επαγγέλματα , γιατί δεν ανοίγουν και εκείνα που είναι πραγματικά κλειστά . Π.χ. το επάγγελμα του βουλευτή . Γιατί να είναι συνεχώς μόνο 300 ; Αν είναι να ανοίγουν τα κλειστά επαγγέλματα , τότε θέλω και εγώ να γίνω βουλευτής . Γιατί να μην με αφήνουν ;

    Link to comment
    Share on other sites

    Άνοιγμα κλειστών επαγγελμάτων....Γελάει ο κόσμος

    Επιγραμματικά αναφέρω

    1. ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΥΣ
    2. ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΟΥΣ
    3. ΤΑΞΙΤΖΗΔΕΣ (ΑΚΥΡΟ ΑΛΛΑ ΙΣΧΥΕΙ)

    Κατά τα άλλα ανοίξανε το κλειστό επάγγελμα του μηχανικού.

    Μόνο από ΠΕΑ και αυθαίρετα έχουν χάσει σε φόρο και ΦΠΑ κάτι εκατομμύρια ευρώ

    Link to comment
    Share on other sites

    τα περισσοτερα επαγγελματα ειναι ΚΛΕΙΣΤΑ....

     

    στη ουσια με 150.000 μηχανικους και απελευθερωση τιμων αλλα και εδω και χρονια του επαγγελματος γιατι οποιος ηθελε δηλωνε κατασκευαστης και χωρις να εχει στην εργοδοσια του μηχανικους  ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΟΥΝ?

     

    μηπως να υπογραφει και ο καφετζης για στατικα ?

     

     

    οπως ΟΛΟΙ μπορουν να γιννουν κατασκευαστες θελω και εγω να ανοιξω αλυσιδα με δικηγορους -συμβολαιογραφους-φαρμακοποιους....

    Link to comment
    Share on other sites

    ....

    μηπως να υπογραφει και ο καφετζης για στατικα ?

     

    ...

    Μη δίνεις ιδέες σου λέω μη δίνεις…. Όχι τίποτα άλλο αλλά μπορεί κάποιο φωτεινό μυαλό να δώσει τα δικαιώματα να υπογράφει στατικά αρκεί να έχει πιστοποίηση από εταιρία που φτιάχνει το λογισμικό ότι ξέρει να το χειρίζεται καλά…

    Οπότε και ο καφετζής….

     

    Εντερ και κουμπάκια θα παταει, όπως τα τοπογραφικά εντερ και κουμπάκια στο κινητό μη πω τα αρχιτεκτονικά που και η κουτσή Μαρία κάνει ….

    Link to comment
    Share on other sites

    η συντεχνία των Δικηγόρων μια χαρα τα κατεφερε εν μεσω κρίσης και απελευθέρωσης της αγοράς.....η συντεχνια των Μηχανικών απο την αλλη κατάφερε να υποβαθμίσει σε απολυτο βαθμό το επάγγελμα γεμίζοντας την αγορά με πλαστα ΠΕΑ των 50ε με ΦΠΑ (για να ειμαστε και νομιμοι) , την στιγμη που ενα απλο πιστοποιητικό ηλεκτρολόγου κανει 50ευρώ και μαυρα φυσικά.Μην τα ριχνετε λοιπον ολα στους πολιτικούς.ειναι το μονο ευκολο.κοιταξτε και λίγο την δικη σας συμπεριφορά ή των γνωστών σας Μηχανικών. Εμας και αυριο να μας νομοθετησουν ΠΑΛΙ ελαχιστες αμοιβες τι θα αλλάξει?τιποτα. ολοι θα φωναζετε οτι ξανακλεινουν το επαγγελμα μας που μια χαρα ανοιχτο ηταν ετσι?

    • Upvote 2
    Link to comment
    Share on other sites

    Ποιός δε σε αφήνει; Βάλε υποψηφιότητα ως ανεξάρτητος και βγες...

    Ναι , να βάλω ο μαύρος , και πέσε πως βγαίνω . Αλλά και πάλι 300 θα βγουμε ! Εκει καυτηριάζω , όχι ως προς την εκλογή  :smile:  !

    Link to comment
    Share on other sites



    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.