Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • Ενέργεια: Σε 1 τρισ. κυβικά μέτρα υπολογίζονται τα αποθέματα αερίου στη Μεσόγειο


    Σε σχόλιο για τις ενεργειακές προοπτικές της Μεσογείου που δημοσιεύει σήμερα το δελτίο πληροφόρησης για ευρωπαϊκά θέματα Agence Europe, επισημαίνεται ότι τα διαθέσιμα κοιτάσματα φυσικού αερίου υπερβαίνουν τις προβλέψεις και ότι οι εταιρείες που διεξάγουν τις σχετικές έρευνες κάνουν λόγο για αποθέματα περίπου ενός τρισεκατομμυρίου κυβικών μέτρων.

     

    "Το Ισραήλ, το οποίο εκμεταλλεύεται ήδη το φυσικό αέριο εντός των χωρικών υδάτων του, έχει καταστεί πλέον εξαγωγέας φυσικού αερίου, ενώ εταιρείες - παγκόσμιοι κολοσσοί (Total, Noble Energy, ENI - ακόμα και η κορεάτικη Kogas) συμμετέχουν στην εξόρυξη. Οι οικονομικές, αλλά και πολιτικές συνέπειες της ανακάλυψης \[κοιτασμάτων] φυσικού αερίου στην περιοχή είναι επίσης ιδιαίτερα σημαντικές για την Κύπρο και αναμένεται να αποδειχθούν σημαντικές για την ΕΕ στο σύνολό της".

     

    Το θέμα έχει σημασία λόγω των οικονομικών - ή ακόμα και πολιτικών - επιπτώσεών του αναφέρει το Αgence Europe επισημαίνοντας στη συνέχεια τα εξής:

     

    "Η ΕΕ εξαρτάται από τη Ρωσία, την Αλγερία και τη Λιβύη για τον ανεφοδιασμό της σε φυσικό αέριο και το φυσικό αέριο της Κύπρου θα ενισχύσει την ενεργειακή ανεξαρτησία της. Επιπλέον, το σημαντικότερο είναι ότι η εκμετάλλευση των κοιτασμάτων αυτών φυσικού αερίου θα οδηγήσει σε μείωση των τιμών – ένα πολύ σημαντικό στοιχείο για την ευρωπαϊκή βιομηχανία (ιδίως ενόψει του ανταγωνισμού από την αμερικανική), η οποία θα ωφεληθεί ιδιαίτερα από μια συνεχή πτώση του κόστους της ενέργειας, χάρη και στο φυσικό αέριο σχιστόλιθου. Στο πλαίσιο αυτό, η Λιθουανία έχει ήδη ζητήσει από τη Ρωσία να μειώσει την τιμή του φυσικού αερίου που παραδίδει στις τρεις χώρες της Βαλτικής, δηλώνοντας ότι η ρωσική τιμή είναι υπερβολική και μη βιώσιμη".

     

    Πηγή: http://ypodomes.com/index.php/energeia/fusiko-aerio/item/20667-%CE%B5%CE%BD%CE%AD%CF%81%CE%B3%CE%B5%CE%B9%CE%B1-%CF%83%CE%B5-1-%CF%84%CF%81%CE%B9%CF%83-%CE%BA%CF%85%CE%B2%CE%B9%CE%BA%CE%AC-%CE%BC%CE%AD%CF%84%CF%81%CE%B1-%CF%85%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%AF%CE%B6%CE%BF%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CE%B1-%CE%B1%CF%80%CE%BF%CE%B8%CE%AD%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1-%CE%B1%CE%B5%CF%81%CE%AF%CE%BF%CF%85-%CF%83%CF%84%CE%B7-%CE%BC%CE%B5%CF%83%CF%8C%CE%B3%CE%B5%CE%B9%CE%BF





    Engineer

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments

    πως τοχε πει ο ΓΑΠ?

     

    δεν εχουμε ουτε ενα ποτηρι πετρελαιο....

     

     αλλα ετσι ειναι με ΜΑΚΑΚΕΣ λαο  οτι ΜΑΚΑΚΙΑ θελει ο καθενας.....

     

    ΔΩΣΕ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΠΟΝΟ.....ο μαζοχισμος αυτης της χωρας δεν εχει ορια....

    μεχρι τελευταιας ρανιδας του αιματος μας

    Link to comment
    Share on other sites



    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.