Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • Εξετάζεται η ηλεκτρονική μεταβίβαση ακινήτων


    Την δυνατότητα ηλεκτρονικής μεταβίβαση ακινήτων αλλά και οχημάτων εξετάζει η κυβέρνηση.

    Σύμφωνα με δηλώσεις του Υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκου Πιερρακάκη μετά την συνεδρίαση που είχε με το διοικητικό συμβούλιο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών εξετάζεται η δυνατότητα, οι μεταβιβάσεις ακινήτων αλλά και αυτοκινήτων να γίνονται ηλεκτρονικά ώστε να δοθεί λύση στις καθυστερήσεις που παρατηρούνται στις μεταβιβάσεις περιουσιακών στοιχείων.

    Οπως άλλωστε έχει πεί αρκετές φορές ο Υπουργός "το μέλλον τόσο της Ελλάδας όσο και της Ευρώπης είναι ψηφιακό". Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα ο Υπουργός είχε ανακοινώσει και ότι σύντομα οι φοιτητές θα μπορούν να λαμβάνουν ψηφιακά το αντίγραφο του πτυχείου τους.

    Ο κ. Χατζηθεοδοσίου, Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, υπογράμμισε από την άλλη πλευρά τη σημασία της τήρησης των μέτρων αυτοπροστασίας, προκειμένου να αποφεύγονται φαινόμενα συνωστισμού «που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε πισωγύρισμα - και ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα προκαλούσε τεράστια καταστροφή στην αγορά και την οικονομία».


    Πηγή: http://ered.gr/el/content/Exetazetai_i_ilektroniki_metabibasi_akiniton/



    Engineer

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments

    Καλημέρα Κώστα

    Μην στεναχωριέσαι! ηλεκτρονική μεν αλλά κάπου παρα-ηλεκτρονικά θα τους "χώσουν" στην διαδικασία

    π.χ θα προαπαιτείται ο έλεγχος τίτλων απ' αυτούς,  με τα μισά λεφτά τάχα και θα σου παίρνουν τα 5-6/πλάσια-το γνωστό δηλ που γίνεται και σήμερα

    Link to comment
    Share on other sites

    Ηταν να γίνει πέρυσι το Γενάρη. Αρνήθηκαν και θα ξεκίναγε διάλογος. Ηρθε η πανδημία και αντί να προχωρήσει άμεσα λόγω πανδημίας (που πιστεύω αν τους ξαναφώναζε θα τα έβρισκαν ) περίμεναν να περάσει ένας χρόνος για να δούν ότι υπάρχει πρόβλημα!!!   Ταχύτατη αντίδραση. Σε κανα- χρόνο θα το εφαρμόσουν

    Link to comment
    Share on other sites

    Ας ξεκινήσουν πρωτίστως αυτή την διαδικασία που λεν, και ας σκεφτούν να βάλουν...
    να αναγκαίο & Αναγκαστικό { Πλαφόν } στο κόστος, χρήματα (αναλογιζόμενη την εποχή που διανύουμαι), στους Συμβολαιογράφους, μιάς και ο Πολίτης πλέων θα έχει την άμεση δυνατότητα απ' το σπίτι του με τη χρήση του υπολογιστή του, να Ελέγξει, τυπώσει & Συγκεντρώσει όλα τα απαραίτητα έγγραφα που θα αφορούν την Οικία-Οικόπεδο-όχημα κτλ...

    *Είναι μεγάλη ευκαιρία για το Ελληνικό κράτος & τις Δημόσιες Υπηρεσίες του, να Βελτιώσει και μειώση σημαντικά τον χρόνο που απαιτείτε για την εξυπηρέτησει των Πολιτών ώστε να γλυτώσουν απ' την δαιδαλωδη ελληνική γραφειοκρατεία !! 

    Φεβρουάριος 2021

    Link to comment
    Share on other sites



    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.