Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural

  • Ηλεκτρονικά από Φεβρουάριο η υποβολή των μισθωτηρίων ενοικίασης


    Ειδική υπηρεσία για την Ηλεκτρονική Υποβολή Μισθωτηρίων Ενοικίασης θα παρέχει από τον Φεβρουάριο η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ) του υπουργείου Οικονομικών.

     

    Με την εφαρμογή για την Ηλεκτρονική Υποβολή Μισθωτηρίων Ενοικίασης ο ιδιοκτήτης του ακινήτου θα μπορεί από τον υπολογιστή του να υποβάλει ηλεκτρονικά το μισθωτήριο και αυτόματα θα ενημερώνεται και ο ενοικιαστής με το περιεχόμενο του μισθωτηρίου.

     

    Σημειώνεται πως σήμερα όλα τα ιδιωτικά συμφωνητικά μισθώσεως αστικών ακινήτων ασχέτως ποσού μισθώματος ή γεωργικών ακινήτων, εφ όσον το μίσθωμα είναι ανώτερο των 100 ευρώ μηνιαίως, προσκομίζονται από τον εκμισθωτή ή τον μισθωτή για θεώρηση, μέσα σε 30 ημέρες από τη σύνταξή τους, στον προϊστάμενο οποιασδήποτε ΔΟΥ.

     

    Το συμφωνητικό πρέπει να αναφέρει τα πλήρη στοιχεία ταυτότητας τόσο του εκμισθωτή όσο και του ενοικιαστή, καθώς και τον ΑΦΜ τους. Υποβάλλεται σε δύο αντίγραφα, από τα οποία το ένα επιστρέφεται θεωρημένο σε αυτόν που τα προσκόμισε και το άλλο παραμένει στην ΔΟΥ ή, σε περίπτωση αναρμοδιότητας, διαβιβάζεται στον προϊστάμενο της ΔΟΥ του εκμισθωτή.

     

    Εάν ένα μισθωτήριο δεν θεωρηθεί από τον προϊστάμενο ΔΟΥ, στερείται κάθε αποδεικτικής δύναμης και δεν λαμβάνεται υπόψη από τα δικαστήρια. Επίσης, στερούνται αποδεικτικής δύναμης και τα αντέγγραφα, με τα οποία συμφωνείται μίσθωμα διαφορετικό από το καθοριζόμενο στο έγγραφο.

     

    Πηγή: http://www.tovima.gr...cle/?aid=492851

     

    Ελπίζω να απαιτείται σε κάποιο πεδίο στην ηλεκτρονική φόρμα του ΓΓΠΣ να εισάγεται ο αριθμός ασφαλείας του ΠΕΑ γιατί αλλιώς πείτε αντίο στη υποχρεωτική προσκόμισή του που έλεγχε ο υπάλληλος στην εφορία.





    1tna

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments

    Δεν υπάρχουν σχόλια για προβολή.



    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.