Jump to content
  • Buildinghow
    HoloBIM Structural



  • Ξεκίνησε από τη Δευτέρα 1η Φεβρουαρίου η διαδικασία πιστοποίησης και εγγραφής χρηστών για υποβολή ηλεκτρονικών αιτημάτων με σκοπό τη χορήγηση αντιγράφων από την Υπηρεσία Δόμησης Χανίων – Πολεοδομία. Πρόκειται για μια πιλοτική εφαρμογή που αναμένεται να επεκταθεί και σε άλλες εφαρμογές – αιτήματα βοηθώντας σημαντικά στην ταχύτερη και χωρίς ταλαιπωρία εξυπηρέτηση του κοινού, αλλά και την μείωση του φόρτου εργασίας της Υπηρεσίας.

     

    «Στην Υπηρεσία Δόμησης έχουμε κάνει ένα χρονοδιάγραμμα για το 2016 στο πώς θα προσφέρουμε ηλεκτρονικές Υπηρεσίες έτσι ώστε να μειώσουμε τις μετακινήσεις πολιτών και μηχανικών, να απαλλάξουμε την Υπηρεσία από φόρτο εργασίας, αλλά και να εξοικονομήσουμε πόρους καθώς εξοικονομούμε χαρτί και καύσιμα από τις μετακινήσεις» εξήγησε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Γιώργος Φραγγεδάκης. Στο πλαίσιο αυτό καθ’ όλη τη διάρκεια του Φεβρουαρίου θα πιστοποιούνται οι επισκέπτες στην Υπηρεσία, ώστε μέσα σε έναν μήνα να έχουν εγγραφεί τουλάχιστον όλοι οι μηχανικοί που εξυπηρετούνται στην Πολεοδομία και να αποκτήσουν πρόσβαση στο σύστημα. «Οι υπάλληλοι έχουν εκπαιδευτεί ήδη σε αυτό. Οταν θα έρχεται ο μηχανικός ή ο πολίτης θα δίνει τα στοιχεία της αστυνομικής του ταυτότητας και ένα οποιοδήποτε έγγραφο που να αποδεικνύει το Α.Φ.Μ. και από εκεί και πέρα θα μπορεί συναλλάσσεται με την Πολεοδομία ηλεκτρονικά» ανέφερε ο κ. Φραγγεδάκης.

     

    Τόνισε ότι σε πρώτη φάση θα ικανοποιούνται αιτήματα για ηλεκτρονικά αντίγραφα αδειών χωρίς να χρειάζεται η φυσική παρουσία των ενδιαφερομένων στον χώρο προκειμένου να υποβάλλουν το αίτημά τους. Από την πλευρά της, η Υπηρεσία θα ενημερώνει με ηλεκτρονικό μήνυμα τον πολίτη ή τον μηχανικό ότι η άδεια έχει βρεθεί και μπορεί να έρθει να παραλάβει το αντίγραφο.

    Πάντως σε δεύτερη φάση αναμένεται να προστεθούν κι άλλες υπηρεσίες που θα παρέχονται με τον ίδιο τρόπο.

     

    Πηγή: http://www.haniotika-nea.gr/ilektronikes-ipiresies-apo-tin-poleodomia-chanion/#ixzz3z6WkZmmI

    Under Creative Commons License: Attribution Non-Commercial

    Follow us: @HaniotikaNea on Twitter | haniotika.nea on Facebook





    Engineer

    User Feedback

    Recommended Comments

    terry

    Posted

    Αντε να δουμε...!!!

    Faethon11

    Posted

    Ένα βήμα προς το μέλλον.. κάλιο αργά παρά ποτέ...

    • Upvote 1
    getsakna

    Posted

    +1 zio7

    ΙΑΣΟΝΑΣ

    Posted

    Αυτό μάλιστα, εν έτει 2016, είναι ....πρόοδος!!!

    venezia

    Posted

    Πάλι ''καθρεφτάκια'' μοιράζουν στους ιθαγενείς...

    ΙΑΣΟΝΑΣ

    Posted

    Μασάει όμως η κατσίκα ταραμά;;;;



    Create an account or sign in to comment

    You need to be a member in order to leave a comment

    Create an account

    Sign up for a new account in our community. It's easy!

    Register a new account

    Sign in

    Already have an account? Sign in here.

    Sign In Now

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.