Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • ΗΠΑ: Εκτροχιασμός τρένου στη Φιλαδέλφεια - έξι νεκροί πάνω από 50 τραυματίες


    Επιβατικό τρένο της Amtrak στο οποίο επέβαιναν περισσότεροι από 200 επιβάτες εκτροχιάστηκε το βράδυ της Τρίτης (ώρα ΗΠΑ) στη βόρεια Φιλαδέλφεια, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν έξι άνθρωποι και να τραυματιστούν περισσότεροι από 50, κάποιοι από τους οποίους σοβαρά.

     

    Οι αρχές δήλωσαν πως δεν γνωρίζουν τι προκάλεσε το δυστύχημα από το οποίο ανετράπησαν βαγόνια στη συνοικία Πορτ Ρίτσμοντ της πόλης, κατά μήκος του ποταμού Ντέλαγουερ.

     

    Ο δήμαρχος της Φιλαδέλφεια Μάικλ Νούτερ επιβεβαίωσε, σε συνέντευξη Τύπου, ότι τουλάχιστον πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν. Αξιωματούχοι της πυροσβεστικής υπηρεσίας δήλωσαν πως περισσότεροι από 50 άνθρωποι διακομίστηκαν στα νοσοκομεία της περιοχής και πως έξι από αυτούς βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.

     

    «Είναι η απόλυτη καταστροφή. Δεν έχω δει ποτέ στη ζωή μου κάτι παρόμοιο», ο Νούτερ.

     

    Ο δήμαρχος δήλωσε ότι ο αριθμός των νεκρών μπορεί να αυξηθεί. Έξι τραυματίες βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση, σύμφωνα με αξιωματούχο της πυροσβεστικής υπηρεσίας. Αρνήθηκε να διατυπώσει εκτιμήσεις για τα αίτια του εκτροχιασμού της αμαξοστοιχίας, η οποία πραγματοποιούσε το πολυσύχναστο δρομολόγιο Ουάσιγκτον-Νέα Υόρκη και βγήκε από τις σιδηροτροχιές γύρω στις 21:30 χθες (04:30 σήμερα, ώρα Ελλάδας) μόλις είχε περάσει τη Φιλαδέλφεια, στα μισά της απόστασης ανάμεσα στην Ουάσινγκτον και στη Νέα Υόρκη.

     

    Ειδικοί διατύπωσαν την εκτίμηση ότι το δυστύχημα μπορεί να οφείλεται σε ένα ελάττωμα στις ράγες ή σε μία βλάβη των τροχών.

     

    Τα επτά βαγόνια και η μηχανή του τρένου ανατράπηκαν, πλήρως ή εν μέρει, σύμφωνα με τον δήμαρχο, ο οποίος αργότερα έκανε λόγο για μία "κούρμπα" κοντά στο σημείο του εκτροχιασμού. Από ένα από τα βαγόνια δεν έμεινε τίποτε περισσότερο από έναν σωρό από σίδερα.

     

    Η αμαξοστοιχία αριθμός 188 μετέφερε 243 ανθρώπους, ανάμεσά τους πέντε υπαλλήλους της σιδηροδρομικής εταιρίας Amtrak.

     

    Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, το μπροστινό μέρος του τρένου άρχισε να αμφιταλαντεύεται ενώ έπαιρνε μια στροφή και στη συνέχεια τα υπόλοιπα βαγόνια εκτροχιάστηκαν.

     

    Όλα τα δρομολόγια από τη Νέα Υόρκη στη Φιλαδέλφεια ανεστάλησαν επ΄αόριστον.

     

    Επιβάτες διηγήθηκαν σκηνές χάους, με τα κινητά τηλέφωνα και τους φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές να βρίσκονται ξαφνικά στον αέρα και τους επιβάτες να ωθούνται προς τη σκευοφόρο.

     

    Οι περισσότεροι, ωστόσο, κατάφεραν να εγκαταλείψουν μόνοι τους το τρένο.

     

    Περίπου εκατό πυροσβέστες και μέλη σωστικών συνεργείων μετέβησαν αμέσως επί τόπου, καθώς και περίπου 200 αστυνομικοί από τη Φιλαδέλφεια, οι οποίοι συνέχισαν τις έρευνές τους παρά το σκοτάδι ώστε να διασφαλίσουν ότι κανένας τραυματίας δεν παρέμεινε εγκλωβισμένος στο τρένο.

     

    Ειδικά μηχανήματα χρειάστηκε να χρησιμοποιηθούν για τον απεγκλωβισμό επιβατών που βρίσκονταν στα βαγόνια που υπέστησαν τις μεγαλύτερες ζημιές, σύμφωνα με τους πυροσβέστες.

     

    «Είμαι καλά. Βοηθώ τους άλλους. Προσευχόμαστε για τους τραυματίες», έγραψε στο Twitter, ένα πρώην μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων, ο Πάτρικ Μέρφι, ο οποίος επέβαινε στην αμαξοστοιχία. Ο πρώην βουλευτής, που βρισκόταν στο βαγόνι-εστιατόριο, υπολόγισε ότι το τρένο πρέπει να έτρεχε με ταχύτητα περίπου 100 χλμ. την ώρα όταν εκτροχιάστηκε.

     

    Σύμφωνα με τον ίδιον, μερικοί σοβαρά τραυματίες δεν μπορούσαν να αναπνεύσουν. Ανέβασε στο Twitter φωτογραφίες επιβατών που έχουν χτυπήσει στο κεφάλι και διασωστών μέσα στα αναποδογυρισμένα βαγόνια.

     

    Εκατοντάδες πυροσβέστες, αστυνομικοί και διασώστες έσπευσαν στο σημείο, ψάχνοντας επιζώντες με τη βοήθεια φανών. Στη συνέχεια ελικόπτερα ήρθαν να τους βοηθήσουν.

     

    «Ολα πήγαιναν καλά και ξαφνικά αναποδογυρίσαμε», διηγήθηκε ένας επιβάτης, ο Ντον Κέλερ.

     

    Τα τρένα της Amtrak δεν διαθέτουν ζώνες ασφαλείας.

     

    Ορισμένοι επιβάτες δήλωσαν πως είχαν την εντύπωση πως το τρένο φρέναρε προτού εκτροχιαστεί.

     

    Σε ένα βίντεο που ανέβηκε στο Istagram μετά τον εκτροχιασμό, ακούγονται επιβάτες να κλαίνε και να φωνάζουν.

    «Όλα έγιναν πολύ γρήγορα», διηγήθηκε ένας άλλος επιβάτες, ο Τζέρεμι Βλάντις.

     

    «Τρομερό σοκ. Καπνός γέμισε το τρένο, όσοι μπορούσαν να περπατήσουν προσπάθησαν να ανοίξουν την πόρτα και σκαρφάλωσαν στο εξωτερικό [μέρος του βαγονιού]», έγραψε μία επιβάτης, δημοσιογράφος του NBC News, στο Twitter.

    «Οι σκέψεις και οι προσευχές μου πάνε σε εκείνους που υπέστησαν το σιδηροδρομικό δυστύχημα στη Φιλαδέλφεια», έγραψε στο Twitter ο κυβερνήτης της Πενσιλβάνια, Τομ Γουλφ, ο οποίος στη συνέχεια μετέβη στο σημείο, στο πλευρό του Μάικλ Μούτερ.

     

    Η NTSB, η ομοσπονδιακή υπηρεσία που είναι υπεύθυνοι για τη διερεύνηση δυστυχημάτων στις μεταφορές, ανακοίνωσε ότι μία πλήρης ομάδα ερευνών έχει σταλεί επιτόπου.

     

    Επικαλούμενο το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών (FBI), το CNN μετέδωσε ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις για τρομοκρατική ενέργεια. Την ώρα του δυστυχήματος ο καιρός ήταν καλός.

     

     

     

     

    Πηγή: http://www.tanea.gr/news/world/article/5238239/ektroxiasmos-trenoy-sth-filadelfeia/





    Engineer

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments

    Δεν υπάρχουν σχόλια για προβολή.



    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.