Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • Η νέα παραλία Θεσσαλονίκης στους φιναλίστ για Βραβείο Αρχιτεκτονικής


    Η Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης βρίσκεται στους φιναλίστ για το βραβείο Mies Van Der Rohe.

     

    Πρόκειται για το βραβείο της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Σύγχρονη Αρχιτεκτονική που αρχικά είχε 420 υποψηφιότητες.

     

    Η Νέα Παραλία έχει ήδη αποσπάσει βραβεία από τη Διεθνή Ενωση Αρχιτεκτονικής αλλά και από το Ελληνικό Ινστιτούτο Αρχιτεκτονικής και τον Σύλλογο Αρχιτεκτόνων ως το καλύτερο έργο διαμόρφωσης δημόσιου χώρου της τελευταίας τετραετίας. Πηγή: Αντιπροσωπεία της Κομισιόν στην Ελλάδα.

     

    paralia1_4.jpg

     

    paralia4_3.jpg

     

    paralia5_3.jpg

     

    Πηγή: Η νέα παραλία Θεσσαλονίκης στους φιναλίστ για Βραβείο Αρχιτεκτονικής [εικόνες] | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/191783/i-nea-paralia-thessalonikis-stoys-finalist-gia-vraveio-arhitektonikis-eikones#ixzz3RwB6FxHE





    Engineer

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments

    Πολύ τσιμέντο για μεσογειακή χώρα και λίγα δέντρα (το καλοκαίρι είναι μη επισκέψιμος ο χώρος μέχρι τις 9 το βράδι που πέφτει ο ήλιος), με βασικές ελλείψεις σε υποδομές (δημόσιες τουαλέτες σε παιδικές χαρές). Ακόμη φαίνεται ότι κανείς δεν υπολόγισε ότι ένα τέτοιο έργο θέλει και συντήρηση. Ήδη από τις πρώτες μέρες είχα παρατηρήσει πέτρες να έχουν αποκολληθεί από τοιχία, ενώ πολλά από τα παιχνίδια στις παιδικές χαρές είναι μη χρησιμοποιήσιμα πλέον. Η λίμνη με τα ψάρια είναι ένας βούρκος. Ιδιαίτερα κακή εντύπωση μου έκανε το ξερίζωμα όλων των δέντρων πάνω από το άγαλμα του Μεγαλέξανδρου και η αντικατάστασή τους με πλάκες. Γενικά βάζω αρνητικό πρόσημο στο έργο, στη σχεδίαση, στην υλοποίηση και στη συντήρησή του.

    Link to comment
    Share on other sites

    Το θεμα συντηρηση ειναι δυστυχως θεμα νεοελληνισμου, θεμα κατακλεμμενων ταμειων Δημου Θεσσαλονικης κλπ οποτε δεν μπορεις να κατηγορήσεις το εργο για αυτο. Οι δημοσιες WC επισης δεν ειναι στο dna του Ελληνα, κ να υπηρχαν δεν θα πηγαινα.

    Το μονο αρνητικο για εμενα ειναι το παρκο Μ. Αλεξανδρου, που οντως τσιμεντοποιηθηκε. Επρεπε να ειχαν φυτευθει τουλαχιστον 3πλασια δεντρα απο αυτα που φυτευθηκαν. 

    Κατα τα αλλα δεν μπορω να καταλαβω τι εννοειτε για το οτι εχει πολυ τσιμενο. Επειδη μενω απεναντι, εχεις δει σε ωρες αιχμης τι γινεται; Δεν χωρας να περασεις, οποτε μην το βλεπεις σαν "υπερβολικο τσιμεντο" αλλα σαν "δυνατοτητα για υποδοχη παρα πολυ κοσμου".

    Κ τα δεντρα σε 5 χρονια θα ειναι διπλασια, οποτε λιγη υπομονη για την πολυποθητη σκια!

    Link to comment
    Share on other sites

    16 χρόνια έμενα Θεσσαλονίκη,τα 10 από αυτά στα 50 μέτρα από παραλία.Πριν 3 χρόνια που έφυγα,είχε γίνει η μισή σχεδόν ανάπλαση της παραλίας,τώρα που έγινε και η υπόλοιπη έχω να πω οτι είναι ένα πολύ καλό και χρήσιμο έργο.Πάντα στους Θεσσαλονικείς άρεσε η βολτίτσα στην παραλία τους,τώρα με όλα αυτά τα πάρκα και τα δέντρα ο κόσμος έχει αυξηθεί ακόμα περισσότερο (έτσι μου φάνηκε τον Οκτώβριο που ανέβηκα,αλλά και έτσι μου είπαν φίλοι που μένουν Θεσσαλονίκη) και η αισθητική της παραλίας είναι σαφέστατα καλύτερη από ό,τι ήταν προηγουμένως.Κοντολογίς,το πάω με χίλια το έργο γενικά.Τα προβλήματα συντήρησης ξέρω και είδα οτι υπάρχουν,οικονομικό είναι προφανώς το θέμα στα πλαίσια της οικονομικής ασφυξίας του κράτους και των Δήμων.Ευελπιστώ οτι θα βρεθεί τρόπος να συντηρούνται στοιχειωδώς τουλάχιστον οι εγκαταστάσεις,Δήμαρχο η πόλη έχει καλό και δραστήριο (ναι,τον πάω τον Μπουτάρη και ας μην ψήφιζα Θεσσαλονίκη)...

    Link to comment
    Share on other sites

    Ακριβως φιλε greenick.

    Ο κοσμος εχει πολλαπλασιαστει που σημαινει πως το εργο εκ του αποτελέσματος θεωρειται πετυχημενο, αν και νομιζω πως ηταν καταδικασμενο να επιτυχει μιας και η παλια παραλία ηταν άθλια.

    Οσο για τη συντηρηση συμφωνω με τον Βασιλη

    Link to comment
    Share on other sites



    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.