Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • Η οικοδομική δραστηριότητα ανά περιφέρεια με βάση τις εκδοθείσες οικοδομικές άδειες


    Τα οριστικά στοιχεία για την Οικοδομική Δραστηριότητα στη χώρα ανακοίνωσε η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) για τον μήνα Οκτώβριο 2021.

    Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, το μέγεθος της Συνολικής Οικοδομικής Δραστηριότητας (Ιδιωτικής - Δημόσιας), κατά τον μήνα Οκτώβριο 2021, στο σύνολο της Χώρας με βάση τις εκδοθείσες οικοδομικές άδειες, ανήλθε σε 2.122 οικοδομικές άδειες, που αντιστοιχούν σε 513,1 χιλιάδες τμ επιφάνειας και 2.352,2 χιλιάδες κυβικά μέτρα όγκου, παρουσίασε δηλαδή, αύξηση κατά 18,4% στον αριθμό των οικοδομικών αδειών, αύξηση κατά 36,1% στην επιφάνεια και αύξηση κατά 45,2% στον όγκο, σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2020.

    Οι εκδοθείσες άδειες Ιδιωτικής Οικοδομικής Δραστηριότητας, στο σύνολο της Χώρας, κατά τον μήνα Οκτώβριο 2021 ανήλθαν σε 2.116 οικοδομικές άδειες, που αντιστοιχούν σε 512,7 χιλιάδες τμ επιφάνειας και 2.350,8 χιλιάδες κυβικά μέτρα όγκου, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 19,2% στον αριθμό των οικοδομικών αδειών, αύξηση κατά 43,1% στην επιφάνεια και αύξηση κατά 61,2% στον όγκο, σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2020

    Οι εκδοθείσες άδειες Δημόσιας Οικοδομικής Δραστηριότητας κατά τον μήνα Οκτώβριο 2021, στο σύνολο της Χώρας, ανήλθαν σε 6 οικοδομικές άδειες, που αντιστοιχούν σε 0,5 χιλιάδες τμ επιφάνειας και 1,5 χιλιάδες κυβικά μέτρα όγκου. Το ποσοστό συμμετοχής της Δημόσιας Οικοδομικής Δραστηριότητας στον συνολικό οικοδομικό όγκο, για τον μήνα Οκτώβριο 2021, είναι 0,1%.

    Κατά την περίοδο των τελευταίων δώδεκα μηνών, δηλαδή από τον Νοέμβριο 2020 έως τον Οκτώβριο 2021, το μέγεθος της Συνολικής Οικοδομικής Δραστηριότητας (Ιδιωτικής-Δημόσιας) με βάση τις εκδοθείσες οικοδομικές άδειες, στο σύνολο της Χώρας, ανήλθε σε 22.941 οικοδομικές άδειες, που αντιστοιχούν σε 5.829,9 χιλιάδες τμ επιφάνειας και 24.305,6 χιλιάδες κυβικά μέτρα όγκου. Σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο Νοεμβρίου 2019 - Οκτωβρίου 2020 παρατηρήθηκε αύξηση κατά 20,0% στον αριθμό των οικοδομικών αδειών, αύξηση κατά 41,8% στην επιφάνεια και αύξηση κατά 38,5% στον όγκο.

    NEWoi.jpg


    Πηγή: https://ered.gr/blog/se-poia-perifereia-bghkan-oi-perissoteres-oikodomikes-adeies-pinakes



    Engineer

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments

    Δεν υπάρχουν σχόλια για προβολή.



    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.