Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • Θεσσαλονίκη: Πεζοδρομείται πιλοτικά η Λεωφόρος Νίκης στις 3 Νοεμβρίου


    Ανοιχτή για τους πεζούς και χωρίς αυτοκίνητα θα είναι την ερχόμενη Κυριακή η Λεωφόρος Νίκης, παράλληλα με την λειτουργία των καταστημάτων της αγοράς. Πρόκειται για την εφαρμογή του μέτρου της πιλοτικής πεζοδρόμησης την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα, που προωθεί ο δήμος Θεσσαλονίκης.

     

    Συγκεκριμένα την Κυριακή η Λεωφόρος Νίκης θα παραμείνει κλειστή στο τμήμα της από την πλατεία Ελευθερίας μέχρι και το ύψος του Λευκού Πύργου από τις 12.00 το μεσημέρι μέχρι και τις 8.00 το βράδυ.

     

    Σύμφωνα με όσα είπε στη Voria.gr ο αρμόδιος αντιδημάρχος Αστικού Περιβάλλοντος Ανδρέας Κουράκης δεν θα δημιουργηθεί ιδιαίτερο πρόβλημα, καθώς δεν θα κλείσει όλο το κέντρο. Όπως ανέφερε, «θα λειτουργεί το πάρκινγκ της πλατείας Ελευθερίας, τα αυτοκίνητα θα εκτρέπονται από την οδό Βενιζέλου και θα κυκλοφορούν κανονικά σε Τσιμισκή και Μητροπόλεως». Επίσης, σύμφωνα με τον κ. Κουράκη με κιγκλιδώματα θα κλείσουν οι κάθετοι δρόμοι που οδηγούν στη Λεωφόρο Νίκης.

     

    Για το θέμα είχε συνάντηση μέσα στην εβδομάδα ο αρμόδιος αντιδήμαρχος με τον διευθυντή Τροχαίας Θεσσαλονίκης Θεόδωρο Τυριακίδη, όπου συμφωνήθηκε ότι το μέτρο της πιλοτικής πεζοδρόμησης της παραλιακής λεωφόρου θα εφαρμοστεί για πρώτη φορά στις 3 Νοεμβρίου. Η διεύθυνση Τροχαίας ενέκρινε επίσης τον αποκλεισμό της κίνησης των οχημάτων στην παραλιακή λεωφόρο και την πρώτη Κυριακή του ερχόμενου μήνα (1η Δεκεμβρίου 2013).

     

    «Το πείραμα ήταν εξαιρετικά επιτυχημένο και σκεφτόμαστε πλέον να το επεκτείνουμε σταδιακά και σε κάποιες άλλες ημερομηνίες μέσα στον χρόνο», ανέφερε ο Ανδρέας Κουράκης, σημειώνοντας ότι στόχος της διοίκησης του δήμου Θεσσαλονίκης είναι μέσα στο επόμενο διάστημα το μέτρο της πεζοδρόμησης της λεωφόρου Νίκης να μπορέσει να εφαρμόζεται κάθε Κυριακή. «Εξετάζουμε επίσης να κλείσουμε τη Λεωφόρο Νίκης και τις Κυριακές κατά τη διάρκεια των εορτών» τόνισε, ανάλογα και με τα αποτελέσματα που θα έχουν από την πιλοτική εφαρμογή.

     

    Όπως σημείωσε ο κ. Κουράκης, «η διεύθυνση Τροχαίας συμφώνησε ότι θα εξετάσει τα θέματα, ώστε βήμα – βήμα να καταστεί εφικτό τις Κυριακές η παραλιακή λεωφόρος να αποδίδεται στους πεζούς». Η απόδοση της παραλιακής λεωφόρου αποκλειστικά στους πεζούς τουλάχιστον για μία Κυριακή τον μήνα αποτέλεσε μια από τις δεσμεύσεις που ανέλαβαν ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης και ο αντιδήμαρχος Αστικού Περιβάλλοντος Ανδρέας Κουράκης με την ευκαιρία του εορτασμού στις 22 Σεπτεμβρίου της Ευρωπαϊκής Ημέρας Χωρίς Αυτοκίνητο.

     

    Στο πλαίσιο της εφαρμογής του μέτρου ενδέχεται να πραγματοποιηθούν ανάλογες δράσεις και εκδηλώσεις που διοργανώθηκαν από ομάδες πολιτών και εθελοντών με την ευκαιρία του εορτασμού, τον περασμένο μήνα, της Ευρωπαϊκής Ημέρας Χωρίς Αυτοκίνητο.

     

    Πηγή: http://voria.gr/index.php?module=news&func=display&sid=154868





    Engineer

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments

    Δεν υπάρχουν σχόλια για προβολή.



    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.