Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • Ιστορικό ρεκόρ για AEGEAN - OLYMPIC AIR με πάνω από 1 εκ. επιβάτες τον Ιούνιο


    Για πρώτη φορά στην ιστορία της, ο αριθμός επιβατών της Aegean Airlines ξεπέρασε το φράγμα του ενός εκατομμυρίου τον περασμένο Ιούνιο. Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η εισηγμένη αεροπορική εταιρεία, η συνολική επιβατική κίνηση παρουσίασε αύξηση κατά 21% τον Ιούνιο, φθάνοντας τους 1.085.210 επιβάτες.

     

    Ειδικότερα, όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, "αύξηση κατά 21% παρουσίασε η συνολική επιβατική κίνηση της Aegean και της Olympic Air τον Ιούνιο του 2014, φθάνοντας τους 1.085.210 επιβάτες. Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της εταιρείας που η μηνιαία επιβατική κίνηση ξεπερνάει το 1 εκατομμύριο επιβάτες. Η αύξηση του Ιουνίου ενίσχυσε την τάση του εξαμήνου για το σύνολο του δικτύου, που παρουσίασε επίσης αύξηση κατά 16% με 4,3 εκ. επιβάτες, 600.000 περισσότερους επιβάτες από πέρυσι.

     

    Είναι εξαιρετικά σημαντικό ότι ως αποτέλεσμα της πολιτικής χαμηλότερων ναύλων για πρώτη φορά την τελευταία 5ετία, η ενισχυτική τάση αφορά και την κίνηση εσωτερικού με 19% τόσο για τον Ιούνιο όσο και για το εξάμηνο. Παράλληλα στην αγορά του εξωτερικού η εταιρεία τον Ιούνιο, παρουσίασε αύξηση στη δραστηριοποίησή της από όλες τις ελληνικές βάσεις κατά 23%.

     

    Ιδιαίτερα θετικό στοιχείο είναι η σταθερή ανάκαμψη της Αθήνας, η οποία τον Ιούνιο παρουσίασε αύξηση 22% στην κίνηση εξωτερικού. Η αύξηση της κίνησης είναι αποτέλεσμα κυρίως των νέων προορισμών όπως Ζυρίχη, Κοπεγχάγη, Στοκχόλμη, Μπέρμινχαμ, Αμβούργο, Μασσαλία, Νάντη, Κατάνια, Άμπου Ντάμπι, Βυρηττός, Αμμάν, Σμύρνη που εγκαινίασε η εταιρεία καθώς και της αύξησης της κίνησης σε παραδοσιακούς προορισμούς. Παράλληλα τον Ιούνιο οι βάσεις του Ηρακλείου, της Θεσσαλονίκης και της Ρόδου είχαν αύξηση κίνησης εξωτερικού 47%, 11 % και 39% αντίστοιχα.

     

    Ο κ. Δημήτρης Γερογιάννης, Διευθύνων Σύμβουλος της AEGEAN και της Olympic Air δήλωσε: «Η ανάπτυξη του δικτύου με 17 νέους προορισμούς, αλλά και οι συχνότητες & βελτιωμένες συνδέσεις εσωτερικού αρχίζουν πλέον να λειτουργούν θετικά και ιδιαίτερα για την βάση (hub) της εταιρείας στην Αθήνα. Αντίστοιχα επιτυχημένη είναι και η στρατηγική ανάπτυξης από τις άλλες 7 ελληνικές βάσεις».

     

    Συνεχίζοντας τη δυναμική που καταγράφεται στο Α’ Εξάμηνο του 2014, η AEGEAN θα διαθέσει συνολικά τη χρονιά 13.000.000 θέσεις στις πτήσεις της προς 87 προορισμούς εξωτερικού σε 32 χώρες και 33 προορισμούς εσωτερικού από 8 ελληνικές βάσεις".

     

    Πηγή: http://www.ypodomes.com/index.php/limania-aerodromia/aerodromia/item/25872-%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%81%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CF%81%CE%B5%CE%BA%CF%8C%CF%81-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-aegean-olympic-air-%CE%BC%CE%B5-%CF%80%CE%AC%CE%BD%CF%89-%CE%B1%CF%80%CF%8C-1-%CE%B5%CE%BA-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CE%B2%CE%AC%CF%84%CE%B5%CF%82-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%B9%CE%BF%CF%8D%CE%BD%CE%B9%CE%BF





    Engineer

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments

    Δεν υπάρχουν σχόλια για προβολή.



    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.