Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • Καθίζηση ύψους τριών μέτρων σε κατοικία στο Νέο Βουτζά Αττικής


    Τρία σπίτια απειλούνται από το να τα καταπιεί το ρέμα, μετά τις τελευταίες βροχές, στην περιοχή του Νέου Βουτζά, καθώς η καθίζηση που αρχικά ήταν 30 πόντοι, έγινε τρία μέτρα. Η περιοχή είχε δέντρα και μετά την καταστροφική πυρκαγιά του 2018 με κάθε βροχή σημειώνονταν καθιζήσεις.

    Τα σπίτια που βρίσκονται το ένα δίπλα στο άλλο, δεν κατοικούνται πια είναι κατασκευής 20ετίας το πρώτο σπίτι και νεώτερα τα άλλα δύο.

    Πρόκειται για γεωλογικό φαινόμενο στην περιοχή, όπου από παλιά υπάρχει και το ρέμα του Νταού και δεν αποκλείεται να επεκταθεί και να κινδυνεύσουν και άλλα σπίτια.

    Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Ραφήνας – Πικερμίου Βαγγέλης Μπουρνούς, δήλωσε ότι διολισθαίνει ένα υπόστρωμα του εδάφους, ενώ ειδικοί γεωτέχνες θα διαπιστώσουν σήμερα το βάθος που εξελίσσεται αυτή η διαδικασία.

    Σε πρώτη φάση τέσσερα σπίτια έχουν πρόβλημα, ενώ μπορεί το γεωλογικό φαινόμενο να επεκταθεί. Αυτό θα το διαπιστώσουν οι γεωτέχνες.

    Επίσης ανέφερε ότι επί επταετίας μοιράστηκαν στην περιοχή οικόπεδα χωρίς γεωλογικές μελέτες, αλλά και πως ο Δήμος προσφέρθηκε να βοηθήσει τους κατοίκους των συγκεκριμένων οικιών, αλλά οι απομακρυνθέντες είχαν εναλλακτικές λύσεις στέγασης.

    neos_vountzas_in__2_

     

    neos_vountzas_in__3_

     

    vountza_in__2_

     

    vountza_in__3_

     

    vountza_in__4_

     

    vountza_in__1_

     

     

    vountza_in__5_


    Πηγή: https://www.protothema.gr/greece/article/1208813/neos-voutzas-spiti-epese-tria-metra-hamilotera-kathiziseis-apeiloun-tin-periohi/



    Engineer

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments

    Σωστά τα λέει ο καθηγητής (ως προς τις απαιτούμενες γεωλογικές μελέτες), αλλά ποιός τον ακούει?

    Μια τέτοια μορφολογία εδάφους με έντονες κλίσεις και γειτνίαση με ρέμα (θα πρέπει να) μας προβληματίζει, ώστε να επιβάλλουμε στον ιδιοκτήτη εκπόνηση γεωλογικής μελέτης. Αλλιώς, παίρνουμε την ευθύνη πάνω μας, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

    Link to comment
    Share on other sites



    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.