Μετάβαση στο περιεχόμενο
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • Κατεδάφιση στα ξενοίκιαστα καταστήματα άνω 3 ετών στη Βρετανία


    Πτωτική κινήθηκε ο δείκτης των ξενοίκιαστων (κενών) εμπορικών καταστημάτων της Βρετανίας τον Απρίλιο του 2016 σύμφωνα με στοιχεία του Κέντρου Δεδομένων (LDC).

     

    Ειδικότερα, το ποσοστό των διαθέσιμων καταστημάτων προς μίσθωση ανήλθε στο 12,4% το οποίο αποτελεί το χαμηλότερο επίπεδο από το 2009. Σε ετήσια βάση, το ποσοστό των άδειων καταστημάτων στα εμπορικά σημεία της πόλης (High Street) κατήλθε στο 10,7%, σημειώνοντας πτώση κατά 0,2%. Τα άδεια καταστήματα στα εμπορικά κέντρα (Shopping Centres) ήταν το 13,2% επί του συνόλου, σημειώνοντας πτώση 1,4%.

     

    Τα εμπορικά πάρκα (Retail Parks) παρουσιάζουν κενά καταστήματα σε ποσοστό 5,9% (-1,1%). Παρότι μόλις 4,4% των καταστημάτων παραμένουν κενά για χρονικό διάστημα άνω των 3 ετών, παρατηρούνται σημαντικές γεωγραφικές διαφοροποιήσεις, με τη Βόρεια Αγγλία να παρουσιάζει υψηλότερα ποσοστά κενών καταστημάτων. Σύμφωνα με την LDC, η πτώση στα κενά καταστήματα ήταν αποτέλεσμα του μειωμένου αριθμού των μονάδων που έμειναν κενές, με πτώση 16% σε σχέση με τον Απρίλη του 2015 και της απόσυρσης καταστημάτων από την αγορά, τα οποία είχαν μείνει άδεια για πολύ καιρό.

     

    Το γεγονός αυτό εκτιμάται ως θετική εξέλιξη καθώς υποδεικνύει ότι τόσο οι ιδιοκτήτες, όσο και οι τοπικές αρχές, αναγνωρίζουν ότι μια μονάδα που δεν είχε χρησιμοποιηθεί για πάνω από τρία χρόνια δεν είναι πιθανό να μισθωθεί ξανά, και γι αυτό το λόγο θα έπρεπε να κατεδαφιστεί ή να δοθεί για μια εναλλακτική χρήση.

     

    «Τα πρόσφατα οικονομικά αποτελέσματα από τους πωλητές λιανικής υποδεικνύουν ότι αυτές οι θετικές εξελίξεις μπορεί να μη διαρκέσουν πολύ καιρό ακόμα, αλλά μέχρι τώρα οι περισσότεροι φαίνεται να επεκτείνουν τις επιχειρήσεις τους», υποστήριξε ο Διευθυντής της Εταιρείας Τοπικών Δεδομένων, Matthew Hopkinson. Αντιθέτως, λιγότερο αισιόδοξοι είναι άλλοι αναλυτές, οι οποίοι δίνουν έμφαση στο γεγονός ότι στην πραγματικότητα ο αριθμός των καταστημάτων που άνοιξαν το 2015 ήταν μικρότερος από τον αριθμό των καταστημάτων που έκλεισαν, κατά 500 μονάδες.

     

    Κατά την άποψή τους, η μείωση του ποσοστού οφείλεται στην αύξηση της απόσυρσης των εμπορικής χρήσης ακινήτων από την αγορά (+76% σε σχέση με πέρυσι), εκτιμώντας ότι οι πιέσεις στην αγορά εμπορικών καταστημάτων θα ενταθούν λόγω της στροφής των καταναλωτών προς τις ηλεκτρονικές αγορές και του έντονου τιμολογιακού ανταγωνισμού στο λιανικό εμπόριο που επιβάλλει αναδιάρθρωση του δικτύου λιανικής και έχει ως συνέπεια ακόμη και την κατάρρευση παραδοσιακών αλυσίδων λιανικής όπως η BHS και η Austin Reed.

     

    Πηγή: http://www.ered.gr/el/content/Katedafisi_sta_xenoikiasta_katastimata_ano_3_eton_sti_Bretania/#.V2j3e_mLS70





    Engineer

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments

    Δεν υπάρχουν σχόλια για προβολή.



    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.