Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural

  • Κυβερνητικές εξαγγελίες για ανάσχεση της κρίσης που περιλαμβάνουν το πρόγραμμα «Εξοικονομώ Κατ’ Οίκον»


    Το στοίχημα να αξιοποιηθεί η ευκαιρία, ώστε να προσελκυθούν ξένες επενδύσεις και να ανασχεθούν η ύφεση και η ανεργία παρουσίασε την Τετάρτη ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς, από κοινού με τον αρμόδιο υπουργό Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκη και το επιτελείο του.

     

    Ανακοινώθηκαν δεκάδες στόχοι σε τρεις άξονες: ρευστότητα, προώθηση δημοσίων επενδύσεων και διαρθρωτικές αλλαγές.

     

     

    Ο υπουργός έκανε απολογισμό των 20 δράσεων που ολοκληρώθηκαν στο β’ εξάμηνο του 2012 και παρουσίασε τους 3 άξονες δράσης για το 2013.

     

    Προανήγγειλε νέα προγράμματα επιδοτήσεων, εγγυοδοτήσεων και δανειοδοτήσεων για το 2013.

     

    - Στις 14/1 προκηρύσσεται το πρόγραμμα επιδότησης μικρομεσαίων επιχειρήσεων όλων των κλάδων, προϋπολογισμού 4,56 εκατ. ευρώ.

     

    - Εντός των επόμενων ημερών θα προκηρυχθεί και το ICT4Growth ύψους 130 εκατ. ευρώ.

     

    - Ξεκινά από το ΥΠΑΝ εντός του Ιανουαρίου πρόγραμμα χαμηλότοκων δανείων για κεφάλαια κίνησης, συνολικού ύψους 680 εκατ. ευρώ (τελικό επιτόκιο 4,5%).

     

    - Επιχειρείται να απλοποιηθεί το «Εξοικονομώ Κατ’ Οίκον» για να πέσουν στην αγορά επιπλέον 450 εκατ. ευρώ.

     

    - Θα ανακοινωθούν πρωτοβουλίες για την ενεργοποίηση του νέου ταμείου «Ενάλιο».

     

    - Επιχειρείται η δημιουργία Ελληνικού Επενδυτικού Ταμείου με συμμετοχή του Δημοσίου, αναπτυξιακών τραπεζών, διεθνών οργανισμών και ιδιωτών επενδυτών.

     

    Ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης ανακοίνωσε ακόμη ότι:

     

    - Τον επόμενο μήνα κατατίθεται προς ψήφιση ο νέος Αγορανομικός Κώδικας. Η Κυβέρνηση εμφανίζεται να εμμένει στη στάση της για την πλήρη απελευθέρωση της κυριακάτικης λειτουργίας των καταστημάτων μέχρι 350 τ.μ όλες τις Κυριακές του χρόνου. «Η διαβούλευση είναι σε εξέλιξη, αλλά το υπουργείο έχει κάθε λόγο να προωθήσει αυτό το σημαντικό εκσυγχρονιστικό βήμα», σχολίασε ο Κωστής Χατζηδάκης.

     

    - Μέχρι το τέλος Ιουνίου θα ληφθούν πρόσθετα μέτρα για να επιτευχθεί ο στόχος μείωσης κατά 50% του κόστους ίδρυσης επιχειρήσεων όπως αυτό προσδιορίζεται από την Παγκόσμια Τράπεζα.

     

    - Στο τέλος Ιουνίου θα είναι έτοιμο το σχέδιο δράσης του ΟΟΣΑ για την ενίσχυση του ανταγωνισμού στους τομείς του τουρισμού, της επεξεργασίας τροφίμων, των οικοδομικών υλικών και το λιανεμπόριο.

     

    - Στο πλαίσιο της προώθησης των εξαγωγών, προωθείται συγχώνευση του ΟΠΕ και του Invest In Greece σε έναν ενιαίο φορέα, με ορίζοντα το πρώτο 6μηνο του 2013.

     

    - Παράλληλα μεταφέρονται στο υπουργείο Ανάπτυξης –από το Εξωτερικών που ανήκουν σήμερα- οι Οικονομικοί Εμπορικοί Ακόλουθοι ώστε να αξιοποιηθούν καλύτερα.

     

    - Το νομοσχέδιο με τις αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά και τις ρυθμίσεις για τη διευκόλυνση αποπληρωμής των δανείων σε όσους έχουν ετήσια εισοδήματα έως 25.000 ευρώ μετατίθεται για τα τέλη Μαρτίου αντί τον Φεβρουάριο. Η Κυβέρνηση περιμένει πριν το τέλος Ιανουαρίου τις απαντήσεις της ΕΚΤ και της Τρόικας ως προς τις προτάσεις που έχουν υποβληθεί.

     

    Πηγή: www.capital.gr





    Engineer

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments

    Δεν υπάρχουν σχόλια για προβολή.



    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.