Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • Κυκλώματα λυμαίνονται τα ακίνητα ιδιοκτητών με οικονομικά προβλήματα


    Σκάνδαλα στην αγορά ακινήτων απειλούν την περιουσία των πολιτών που αναζητούν διεξόδους στην κρίση πουλώντας διαμερίσματα, γραφεία και καταστήματα ακόμη και κάτω από την αντικειμενική αξία.

     

    Η οικονομική δυσπραγία έχει οδηγήσει πολλούς ιδιοκτήτες να βγάζουν στην κυριολεξία στο σφυρί τα ακίνητά τους με αποτέλεσμα στην κτηματαγορά να έχουν δημιουργηθεί κυκλώματα που επιχειρούν να εκμεταλλευτούν τη δύσκολη κατάσταση.

     

    Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι λειτουργούν κυκλώματα παραμεσιτείας που εκπροσωπούν ανθρώπους οι οποίοι έχουν ρευστό και επιχειρούν να αγοράσουν «κοψοχρονιά» την περιουσία των πολιτών εκμεταλλευόμενοι την ανάγκη τους. Στο διαδίκτυο κυκλοφορούν αγγελίες οι οποίες αναφέρουν ότι παρέχεται άμεσα ρευστό σε όσους ιδιοκτήτες δεχθούν να πουλήσουν ακίνητα κάτω από την αντικειμενική τους αξία, χωρίς καμιά σοβαρή εκτίμηση και με μοναδικό ζημιωμένο τον πωλητή.

     

    Οι «παραμεσίτες» υπόσχονται ότι θα πάρουν τα ακίνητα των πωλητών και θα κλείσουν τη συμφωνία χωρίς καμιά καθυστέρηση και με μετρητά, προσφέροντας ωστόσο πολύ χαμηλά τιμήματα. Αποφεύγουν να χρησιμοποιούν επαγγελματίες μεσίτες και εκτιμητές που είναι σε θέση να εκτιμήσουν την αξία των ακινήτων κι έτσι εκμεταλλεύονται τις οικονομικές δυσκολίες των πωλητών.

    Το κύκλωμα που «τρώει» τα ακίνητα σε εξαιρετικά χαμηλές τιμές υπόσχεται επίσης σίγουρους πελάτες από το εξωτερικό και μάλιστα έχει προσεγγίσει ιδιοκτήτες εξοχικών ζητώντας τους να τα αγοράσουν για λογαριασμό ξένων.

     

    Σύμφωνα με πληροφορίες, τα «κοράκια» που έχουν πέσει πάνω στην χειμαζόμενη κτηματαγορά έχουν πετύχει ήδη κάποιες αγοραπωλησίες που είναι μεν νόμιμες, ωστόσο, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματική αξία της περιουσίας. Μοιάζουν με ενός είδους «δημοπρασίες» μόνο που συνήθως η τιμή είναι εξαιρετικά χαμηλή. Υπόσχονται συμβόλαια με ταχύτατες διαδικασίες έτσι ώστε να «εξυπηρετούν» τους πολίτες που έχουν ανάγκη από χρήματα και ταυτόχρονα να μην του δίνουν την ευκαιρία να πετύχει καλύτερους αγοραστές που θα τους προσφέρουν μια τιμή που θα είναι πιο κοντά στην πραγματική αξία της περιουσίας τους.

     

    Ένα δεύτερο σκάνδαλο που λαμβάνει χώρα στην κτηματαγορά είναι η υπόσχεση διάφορων επιτήδειων για χορήγηση δανείων με… ενέχυρο το ακίνητο. Διάφοροι επιτήδειο την τελευταία διετία προσεγγίζουν απελπισμένους ιδιοκτήτες ακινήτων και τους προσφέρουν ρευστότητα με ενέχυρο κάποιο περιουσιακό στοιχείο.

     

    Τέλος, σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας υπάρχουν και πολλοί «παραμεσίτες» οι οποίοι εργάζονται παράνομα. Τις τελευταίες εβδομάδες ειδικά στη Θεσσαλονίκη μεσίτες που έχουν καταθέσει τις άδειες και έχουν διαγραφεί από του Συλλόγους τους συνεχίζουν να δουλεύουν χωρίς να φαίνονται πουθενά και πληρώνονται με «μαύρα» για τι υπηρεσίες τους. Η έξαρση της παραμεσιτείας είναι μεγάλη καθώς χιλιάδες μεσίτες διαγράφηκαν τα τελευταία χρόνια, όμως, συνεχίζουν να εργάζονται πολλοί από αυτούς χωρίς να πληρώνουν φόρους και ασφαλιστικές εισφορές.

     

    Πηγή: http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=27198&subid=2&pubid=113306661





    Engineer

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments

    Δεν χρειάζεται να έχουν καταθέσει την άδεια... Μια χαρά δουλέυουν "μάυρα" και με αυτή! Τα κόράκια! Να 'ναι καλά και οι συνάδελφοι που τους προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε εξευτελιστικά χαμηλές τιμές... Εύγε!

    Link to comment
    Share on other sites

    Δλδ με εξαίρεση το τελευταίο για τις άδειες όλο το υπόλοιπο άρθρο τι νόημα έχει.; τους αναγκάζει κάνεις να πουλήσουν.... Όχι, πουλάνε πολύ χαμηλά γιατί καίγονται... Ε αυτό πάντα ίσχυε στην αγορά όχι ακινήτων αλλά γενικά. Δεν λέω πως είναι ωραίο να ξεπουλας όσο όσο την περιουσία σου αλλά μην λέμε πως φταίνε οι αγοραστές που δίνουν λίγα χρήματα. Δλδ τι να πούνε α όχι θα στο πληρώσω πάνω από την αντικειμενικη για τα ωραία σου μάτια;

    Link to comment
    Share on other sites

    Αυτά τα άρθρα και οι δημοσιογράφοι είναι γιά πολλές κλωτσιές .

     

    Το έχω γράψει και εδώ , αλλά και το σχολιάζω εκεί που γράφονται τα άρθρα όταν επιτρέπουν σχόλια , ότι οι αντικειμενικές τιμές έχουν ένα συγκεκριμένο πρόβλημα . Η παλαιότητα σταματάει στα 25 χρόνια .

     

    Ετσι ένα σπίτι του 1990 , έχει την ίδια αντικειμενική αξία με ένα σπίτι του 1950 , ενώ προφανώς οι εμπορικές διαφέρουν .

     

    Ακούμε ότι πουλήθηκε σπίτι στα Πατήσια 100 τμ , μόλις 25-30000 . Μα αυτό το σπίτι είναι 50 ετών και προφανώς θα θέλει ανακαίνιση η οποία θα κοστίσει 20-30000 . Δηλαδή το τελικό σπίτι ανακαινισμένο μεν , αλλά πάλι 50 ετών και σε προβληματική περιοχή θα κάνει 500-600 €/τμ . Λογικό είναι όταν ένα καινούργιο σπίτι εκεί θα έκανε 1500 €/τμ , ενώ η αξία της γης πλέον δεν υπερβαίνει τα 200 €/τμ .

     

    Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι το σπίτι αυτό αγοράστηκε το 1964 μόλις 20 €/τμ , έχει αποσβεστεί μέσω των ενοικίων πολλές φορές και πωλείται άφτιαχτο 300 €/τμ .  

     

     

     

    Μόλις άκουσα στις ειδήσεις ότι έχουμε 77 δισ κόκκινα δάνεια . Τα 55 δισ επιχειρηματικά , τα 22 δισ στεγαστικά , καταναλωτικά και κάρτες .

     

    Πόσα λέτε να είναι τα στεγαστικά . Το σύνολο των οφειλόμενων στεγαστικών δανείων , από 90 δισ που ήταν προ 4ετίας , τώρα έχουν μειωθεί στα 70 δις . Προφανώς τα κόκκινα πάνω από 10-15 δισ δεν είναι . Αν μάλιστα πούμε ότι έχουμε μέσο δανεισμό 150000 που ίσως να είναι και λίγος , τότε μιλάμε γιά 15.000.000.000 / 150.000 = 100.000 δάνεια , που θεωρώ ότι είναι το μέγιστο νούμερο και ότι το πραγματικό νούμερο είναι πολύ μικρότερο , αφού το μέσο δάνειο που γίνεται προβληματικό δεν μπορεί να;είναι τόσο χαμηλό . Αρα τα προβληματικά δάνεια είναι περί τα 60-70000 , νούμερο που δεν είναι τόσο τραγικό , αν σκεφτεί κανείς ότι την δεκαετία 2000-2010 πρέπει να δόθηκαν πάνω από 1.000.000 δάνεια .

     

    Αυτό σημαίνει ότι δυνητικά ακόμα και αν έβγαιναν όλα τα κόκκινα στον πλειστηριασμό , πάλι ο αριθμός δεν είναι τόσο μεγάλος , πόσο μάλλον που σύμφωνα με τους τραπεζίτες , μόνο όσοι έχουν και δεν πληρώνουν θα απειληθούν με πλειστηριασμό και προφανώς αυτοί αφού έχουν αποκλείεται να τον αφήσουν να γίνει .

     

    Αρα πάλι πολύ κακό γιά το τίποτα .

     

    Φαίνεται ότι την αγορά την καθαρίζουν γρήγορα ώστε από το νέο έτος να έχουμε το νέο σκηνικό .

    Περιμένω ακόμα και τον τελευταίο φόρο γιά να γίνει απόλυτα αναγκαίο το γκρέμισμα του παλιού σπιτιού . Θα είναι ο σεισμοφόρος και θα αφορά αρχικά τις πολυκατοικίες πριν το 1959 σίγουρα και ίσως έχει μείωση φόρου γιά τις μέχρι το 1984 .

    Θα συνδυαστεί με μείωση του ΕΝΦΙΑ και όλα καλά .

    Edited by BAS
    • Upvote 1
    Link to comment
    Share on other sites

     σχετικό είναι αυτό με τις αντικειμενικές, είναι περιοχές που κράτάνε 1,5 επί αντικειμενική πάνω και άλλες που φτάνουν το 0,5 επί αντικειμενική η ζήτηση. Και αυτό είναι το μικρό δείγμα δικών μου πληροφοριών ίσως, δεν αποκλείω το 2 επί πάνω, όπως και το 0,5 επί, δύσκολο μου ακούγεται , τουλάχιστον όσον αφορά τις δικές μου γνωριμιές, κατά πως γνωρίζω εγώ, η προσφορά δεν έχει φτάσει τόσο.

    Link to comment
    Share on other sites



    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.