Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • Μία ανάσα πριν το τελικό ναι η μεγάλη επένδυση για το Academy Gardens


    Στην περιοχή της Ακαδημίας Πλάτωνος, σε έκταση 615 στρεμμάτων στην οδό Κηφισού 60 (πρώην εργοστάσιο κλωστοϋφαντουργίας Μουζάκη), έχουμε ένα από τα μεγάλα ιδιωτικά έργα προς υλοποίηση. Το Academy Gardens θα είναι ένα από τα νέα malls, ένας πολυχώρος με εμπορικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες. Η συνολική επιφάνεια είναι 55.000 τ.μ. και ανήκει στην Artume Ανώνυμη Εταιρεία Ανάπτυξης Ακίνητης και Κινητής Περιουσίας.

     

    H επένδυση υπολογίζεται σε 320εκ.ευρώ τα οποία αναμένεται να χρηματοδοτηθούν από τον επενδυτικό κολοσσό BlackRock. Πρόκειται για το μεγαλύτερο ιδιωτικό κτιριακό έργο για την Αττική εδώ και αρκετά χρόνια. Θα είναι το πρώτο εμπορικό κέντρο στην Ελλάδα με πιστοποίηση LEED (Leadership Energy and Enviromental Design) - Platinum (US Green Building Council) και θα δημιουργήσει 2000 θέσεις εργασίας κατά την διάρκεια της κατασκευής του και 1600 μόνιμες θέσεις εργασίας κατά την διάρκεια της λειτουργίας του.

     

    Τα σχέδια προβλέπουν, όχι την κατασκευή ενός ακόμα εμπορικού κέντρου, αλλά ενός πολυχώρου εμπορίου, πολιτισμού και αναψυχής που θα φιλοξενεί αίθουσες κινηματογράφου, εγχώρια και διεθνή εμπορικά καταστήματα, χώρους εστίασης και αμφιθέατρο για τη φιλοξενία πολιτιστικών και καλλιτεχνικών δρώμενων. Ένα χαρακτηριστικό που θα το κάνει μοναδικό είναι το 14 στρεμμάτων πράσινο επίπεδο στην οροφή του κτιρίου, όπου θα λειτουργούν οι χώροι εστίασης, με μοναδική θέα στην Ακρόπολη και τον Πειραιά.

     

    Αρχιτέκτονας του έργου είναι ο διάσημος Eric Kuhne, o ο οποίος είναι δημιουργός σημαντικών έργων, όπως το Bluewater Shopping Centre στο Κεντ της Αγγλίας, ένα από τα μεγαλύτερα εμπορικά κέντρα της Ευρώπης, ενώ έχει σχεδιάσει το master plan της «Πόλης του Μεταξιού», μιας νέας συνοικίας του Κουβέιτ, έκτασης 15,3 χιλιάδων στρεμμάτων. Σχεδιαστική φιλοσοφία του Kuhne είναι το «πάντρεμα» της αρχιτεκτονικής με τον πολιτισμό, το πράσινο, το αστικό και το βιομηχανικό σχέδιο.

     

    Tο project στην περιοχή της Aκαδημίας Πλάτωνος, παραμένει «στοιχειωμένο» από το 2007, καθώς ο μεγάλος επενδυτικός όμιλος BlackRock, ενεπλάκη σε κυκεώνα γραφειοκρατίας και αντιδράσεων από κατοίκους της περιοχής, που δεν επιθυμούν την υλοποίηση της επένδυσης. Aιχμή του δόρατος για τις καθυστερήσεις αποτέλεσε το ύψος των κτιρίων.

    Mε τη τελευταία γνωμοδότηση το ύψος τροποποιείται ως εξής: Προς τη μεριά του αρχαιολογικού χώρου δεν θα πρέπει να ξεπερνά τα 18 μ., ενώ προς την πλευρά της λεωφόρου Κηφισού τα 21 μ.

     

    To επόμενο διάστημα αναμένεται η τελική έγκριση από το ΣτΕ προκειμένου να αποκτηθεί στις αρχές του 2017 η οικοδομική άδεια, να ξεκινήσει ταυτόχρονα η διαγωνιστική διαδικασία και η υλοποίηση του έργου που χρονικά αναμένεται να κρατήσει περίπου 2 χρόνια.

     

    Πηγή: http://www.ypodomes.com/index.php/astiki-anaptiksi/erga-polis/item/37758-mia-anasa-prin-to-teliko-nai-i-megali-ependysi-gia-to-academy-gardens





    Engineer

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments

    Δεν υπάρχουν σχόλια για προβολή.



    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.