Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • Μείωση 95% στις επενδύσεις σε κατοικίες


    Δύο στα τρία ευρώ του κύκλου εργασιών στις υποδομές, χάθηκε από το 2008 μέχρι το 2013, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΤΕΕ με αφορμή την πραγματοποίηση της 64ης Γενικής Συνέλευσης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Πολιτικών Μηχανικών (ECCE), που φιλοξενείται στην Αθήνα.

     

    Οπως τονίζουν οι μηχανικοί, παρατηρείται 62,5% υποχώρηση του κύκλου εργασιών από το 2008 έως το 2013, ενώ οι επενδύσεις σε υποδομές συρρικνώθηκαν από 3,7% του ΑΕΠ το 2006 σε 1,1% το 2015. Επίσης, οι επενδύσεις στην κατασκευή κατοικίας στην Ελλάδα συρρικνώθηκαν κατά 95% το διάστημα από το 2007 έως το 2016, αποτελώντας τη χειρότερη περίπτωση στην Ευρώπη των 28 και φυσικά μεταξύ των χωρών της Ευρωζώνης.

     

    Όπως υπογραμμίζεται, «η κατάσταση αυτή επηρεάζεται άμεσα από τις πολιτικές δημοσιονομικής προσαρμογής και μεταρρυθμίσεων που επιβάλλουν οι διεθνείς συμφωνίες της χώρας μας». Το ΤΕΕ επισημαίνει ότι η έξοδος από την κρίση στον κατασκευαστικό τομέα είναι άμεσα συνδεδεμένη με τον γενικότερο οικονομικό προσανατολισμό.

     

    Το Επιμελητήριο, όπως έκανε γνωστό, στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευση, πρόκειται να αναζητήσει τις ευκαιρίες και τις προκλήσεις που διαφαίνονται για την ανάκαμψη του κλάδου, που αυτήν τη στιγμή πανευρωπαϊκά είναι σε ύφεση, σαν αποτέλεσμα της οικονομικής κρίσης και στην Ελλάδα βρίσκεται σε κατάρρευση. Επιπλέον, αναμένεται να εξετάσει τα μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν και ειδικά για την Ελλάδα θα πρέπει να είναι δραστικότερα από αυτά που πρέπει να ληφθούν για την υπόλοιπη Ευρώπη.

     

    Πηγή: http://www.ered.gr/el/content/Apisteuto_Meiosi_95_stis_ependuseis_se_katoikies/#.WAhq5fmLS70





    Engineer

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments

    Δεν υπάρχουν σχόλια για προβολή.



    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.