Μετάβαση στο περιεχόμενο
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • Μετέωροι ξανά οι οικοδομικοί συνεταιρισμοί


    Στο σημείο «μηδέν» επανέρχονται ξανά οι 600 χιλ. ιδιοκτησίες των οικοδομικών συνεταιρισμών, με τον αναπληρωτή υπουργό, Γ. Τσιρώνη να εξαγγέλλει χθες από το βήμα της Βουλής πως «ακυρώνονται οι δασοκτόνοι νόμοι και ειδικά ο ν.4280/2014» που υπέγραψε η προηγούμενη διοίκηση του υπουργείου Περιβάλλοντος.

     

    Μετά από περίπου 40 χρόνια, το πολύπαθο σχέδιο επίλυσης της ιδιοκτησίας των οικοδομικών συνεταιρισμών τινάζεται στον «αέρα» με τον νόμο 4280/2014, που υπήρξε το πρώτο σκαλοπάτι για την επίλυση του πολύπαθου ζητήματος, να μπαίνει σε διαδικασία «αναθεώρησης»! Η αξιοποίηση της περιουσίας που έχουν στο ενεργητικό τους οι 550 οικοδομικοί συνεταιρισμοί, παραμένει επί μακρόν στα χαρτιά, καθώς άγνωστες παραμένουν ακόμη οι προθέσεις του υπουργείου, εάν θα διατηρηθεί το δικαίωμα οικοδόμησης του 1/4 των εκτάσεων ή θα υπάρξουν μεταβολές στο μεγαλύτερο βαθμό εφαρμογής του νόμου. Από το βήμα της Βουλής ο Γ. Τσιρώνης, έκανε λόγο για ακύρωση της διαδικασίας, δίχως ωστόσο να αποσαφηνίζεται εάν η εφαρμογή της απόφασης αφορά το σύνολο ή μέρος του ψηφισθέντος νόμου.

     

    Ο προηγούμενος σχεδιασμός προέβλεπε εντός του 2015 να οριστικοποιηθούν οι περιοχές που θα επιλεγούν από τους δήμους, κάνοντας το πρώτο βήμα για την οριστική απελευθέρωση των ιδιοκτησιών που παρέμεναν «παγωμένες». Στην Αττική υπολογίζεται ότι υπάρχουν 220 οικοδομικοί συνεταιρισμοί, εκ των οποίων οι 110 αντιμετωπίζουν προβλήματα καθώς βρίσκονται σε δασικές εκτάσεις. Για τους υπόλοιπους 330 που βρίσκονται εκτός Αττικής, το 25% αντιμετωπίζει προβλήματα γιατί ανήκει σε δασικές εκτάσεις και 15% δεν βρίσκεται σε περιοχή Ειδικά Ρυθμιζόμενης Πολεοδόμησης (ΠΕΡΠΟ).

     

    Πηγή: http://www.buildnet.gr/default.asp?pid=235&catid=213&artid=14563





    dimitris GM

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments

    Δεν υπάρχουν σχόλια για προβολή.



    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.