Μετάβαση στο περιεχόμενο
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • Με αγωγή έξωσης θα γλιτώσουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων το φόρο για ανείσπρακτα ενοίκια


    Με αντίγραφο της αγωγής έξωσης μπορούν να μεταβαίνουν στις εφορίες όσοι ιδιοκτήτες ακινήτων είχαν το προηγούμενο έτος ανείσπρακτα ενοίκια.

     

    Όπως αναφέρουν από το υπουργείο Οικονομικών, επιτρέπονται καθ' όλο το διάστημα της αποχής των δικηγόρων οι απλές καταθέσεις αγωγής στα δικαστήρια, τις οποίες αποδέχεται η εφορία προκειμένου να απαλλάξει από το φόρο όσους ιδιοκτήτες είχαν ανείσπρακτα ενοίκια.

     

    Σε κάθε περίπτωση οι υπόχρεοι, σύμφωνα με την Καθημερινή, οι υπόχρεοι θα πρέπει να επισκεφθούν την εφορία για να κινήσουν τις σχετικές διαδικασίες.

     

    Συγκεκριμένα οι ιδιοκτήτες ακινήτων που το 2015 δεν κατάφεραν να εισπράξουν τα ενοίκια από τους ενοικιαστές τους για να μην πληρώσουν τον φόρο επί των ανείσπρακτων ενοικίων θα πρέπει πριν υποβάλλουν τη φορολογική τους δήλωση να καταθέσουν στην εφορία τους φωτοαντίγραφο διαταγής των πληρωμών, δικαστικών αποφάσεων ή αγωγών έξωσης.

     

    Σύμφωνα με την εγκύκλιο για εισοδήματα από ακίνητα που αποκτώνται από 1/1/2015 και μετά, εάν δεν έχουν εισπραχθεί από τον δικαιούχο, δεν συνυπολογίζονται στο συνολικό εισόδημα του, εφόσον έως την προθεσμία υποβολής της ετήσιας δήλωσης φορολογίας εισοδήματος έχει εκδοθεί εις βάρος του μισθωτή διαταγή πληρωμής ή διαταγή απόδοσης χρήσης μισθίου ή δικαστική απόφαση αποβολής ή επιδίκασης μισθωμάτων ή έχει ασκηθεί εναντίον του μισθωτή αγωγή αποβολής ή επιδίκαση μισθωμάτων. Εξαιτίας της αποχής των δικηγόρων η εφορία δέχεται την αγωγή αποβολής του μισθωτή.

     

    Πηγή: http://www.b2green.gr/el/post/35372/





    Engineer

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments

    Δεν υπάρχουν σχόλια για προβολή.



    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.