Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • Με αντιπαροχή θα νομιμοποιούνται τα αυθαίρετα


    Έρχεται νέα ρύθμιση σε δημόσια διαβούλευση σύμφωνα με την οποία οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα έχουν τη δυνατότητα να νομιμοποιήσουν τα αυθαίρετα με αντιπαροχή στην υπό σύσταση Τράπεζα Γης.

     

    Συνολική λύση στα εκτός σχεδίου αυθαίρετα θέλει να δώσει το υπουργείο με το νέο σχέδιο νόμου που έρχεται μέσα στο μήνα. Βασικές αλλαγές στο νέο νόμο που αφορά στα ακίνητα εκτός σχεδίου είναι εκείνες που αφορούν στις αλλαγές των συντελεστών δόμησης, ενώ πλέον δίδεται η δυνατότητα νομιμοποίησης με «αντιπαροχή».

     

    Σύμφωνα με την εφημερίδα «Έθνος» δίδεται πλέον η δυνατότητα σε ιδιοκτήτες αυθαιρέτων εκτός σχεδίου πόλεως να νομιμοποιήσουν το αυθαίρετο με αντιπαροχή συντελεστή δόμησης από την τράπεζα γης που θα δημιουργηθεί. Η μεταφορά θα γίνεται μόνο στις ζώνες συγκέντρωσης δόμησης που θα δημιουργηθούν σε ακτίνα 10 χιλιομέτρων από το κέντρο των οικισμών. Προβλέπεται ελάχιστη έκταση 5.000 στρεμμάτων και ελάχιστη αρτιότητα 400 τετραγωνικά και μέγιστος συντελεστής 0,5.

     

    Σε ζώνες θα μετατραπούν εγκαταλελειμμένα χωριά, περιοχές γύρω από μικρά χωριά με πληθυσμό κάτω από 200 κατοίκους ή και λίγο μεγαλύτερα με 300 κατοικίες.

     

    Πηγή: http://www.diogenis-press.gr/?p=152819





    akius

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments

    Μάλλον αυτό που σχεδιάζανε να πάρουν δόμηση από Α περιοχές να τον πάνε σε Β περιοχές, ώστε να αυξηθεί ο ΣΔ σε μερικά οικόπεδα, αλλά με το σύνηθη ασαφή τρόπο γραμμένο από άσχετους δημοσιογράφους, τους οποίους παραπληροφορεί το ΥΠΕΚΑ.

    Link to comment
    Share on other sites



    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.