Μετάβαση στο περιεχόμενο
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • Με τη συνδρομή της Πολυτεχνικής Σχολής Α.Π.Θ. η προστασία 150 μνημείων της Ηπείρου


    Περισσότερα από 300 μέλη Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού, από επτά Τμήματα της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης προτίθενται να εργαστούν την επόμενη πενταετία για τη διαφύλαξη της Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ηπείρου, αναλαμβάνοντας να βοηθήσουν στην εξεύρεση και να επιβλέψουν την εφαρμογή λύσεων για την αποκατάσταση και συντήρηση 150 σπουδαίων μνημείων, που βρίσκονται στην περιοχή, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

     

    Αφορμή για την πρωτοβουλία του ΑΠΘ στάθηκε η διαπιστωμένη ανάγκη προστασίας των ιστορικών γεφυριών, που καταπονήθηκαν από τις καιρικές συνθήκες του φετινού χειμώνα.

     

    Η Περιφέρεια Ηπείρου αποδέχθηκε την πρόταση του ΑΠΘ, όπως επιβεβαιώθηκε σε συνάντηση που είχε, την περασμένη Πέμπτη, στα Γιάννενα, αντιπροσωπεία του Ιδρύματος, με επικεφαλής τον Πρύτανη καθηγητή Περικλή Μήτκα, με τον Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρο Καχριμάνη και τον Αντιπεριφερειάρχη Άρτας Βασίλειο Ψαθά.

     

     

    Μέχρι τέλος του τρέχοντος μηνός θα υπογραφεί πενταετής προγραμματική σύμβαση, στην οποία θα περιγράφονται αναλυτικά, τόσο τα 150 μνημεία όσο και οι παρεμβάσεις επιστημονικής στήριξης των υπηρεσιών της Περιφέρειας Ηπείρου, σε θέματα αναστηλώσεων, κατολισθήσεων κ.λπ.

     

    Πηγή: http://www.localit.gr/archives/81062





    Engineer

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments

    Με το αζημίωτο φυσικά.

     

    Ανώνυμη Εταιρία το έχουν κάνει το Πολυτεχνείο οι μεγαλο-καθηγητάδες. Αλλά να λειτουργούσε και σαν ανώνυμη εταιρεία θα πήγαινα πάσο. Μια συνεχής διαπλοκή εξουσιών Υπουργεία, Περιφέρειες, ΤΕΕ, κληρονομικές έδρες Πολυτεχνείων, ""Επιτροπές"" και πάει λέγοντας. Μασωνία.

     

    Ταπεινή σημείωση. Πέρα από την έρευνα και τις ""επιτροπές"" ο καθηγητής Πανεπιστημίου είναι πάνω απ` όλα δάσκαλος. Δυστυχώς η μεγάλη πλειοψηφία των καθηγητάδων γράφει στα @@ τους φοιτητές.

     

    Και όποιος διαφωνεί, ας καμαρώνει το πτυχίο του την ώρα που οι ""επιτροπές"" θα σώζουν τα μνημεία.

    • Upvote 2
    Link to comment
    Share on other sites



    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.