Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • Μια πόλη όσο μια... χώρα!


    Σε μια χώρα που ο πληθυσμός της είναι 1,3 δις. άνθρωποι δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι μια πόλη της έχει τόσους κατοίκους όσο μιας ολόκληρης χώρας.

     

    Πρόσφατα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το αρμόδιο γραφείο του Πεκίνου δείχνουν ότι ο πληθυσμός της πρωτεύουσας της Κίνας αυξήθηκε σχεδόν κατά μισό εκατομμύριο κατοίκους το 2013 φθάνοντας τα 21,15 εκατ.

    Οσο δηλαδή σχεδόν το σύνολο του πληθυσμού της Αυστραλίας!

     

    Σύμφωνα με τα στοιχεία διαπιστώνεται επίσης ότι στην πόλη του Πεκίνου βρήκαν «σπίτι» περισσότεροι από 8 εκατομμύρια μετανάστες οι οποίοι σήμερα αποτελούν περίπου το 40% του γενικού πληθυσμού.

     

     

    Τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν νωρίτερα μέσα στη χρονιά από το αρμόδιο γραφείο της Σαγκάης εμφανίζουν αύξηση του γενικού πληθυσμού κατά περίπου 350.000 (σχεδόν όλος ο πληθυσμός της Βόρειας Κορέας) συμπεριλαμβανομένων περίπου 10 εκατομμυρίων μεταναστών.

     

    AM-BD946A_CRT_b_G_20140619032107.jpg

     

    Τεχνικά η πιο πυκνοκατοικημένη περιοχή της χώρας είναι η περιφέρεια Chongqing με πληθυσμό πάνω από 29,7 εκατομμύρια. Το Chongqing καταλαμβάνει μια τεράστια έκταση στην ύπαιθρο και συγκεκριμένα πέντε φορές μεγαλύτερη απ’ ότι το Πεκίνο και 13 φορές μεγαλύτερη από την Σαγκάη. Μοιάζει, δηλαδή, περισσότερο με μια πόλη παρά με μια επαρχία της Κίνας.

     

    Πρόβλημα η στέγαση

     

    Εκτός από το μεγάλο «αγκάθι» του υπερπληθυσμού αλλά και της μόλυνσης του περιβάλλοντος ένα ακόμη «σκόπελο» που πρέπει να ξεπεράσει η χώρα είναι η στέγαση των δισεκατομμυρίων ντόπιων και μεταναστών κατοίκων.

     

    Αν και οι κατασκευές νεόδμητων κατοικιών μειώθηκαν τους πρώτους πέντε μήνες του έτους κατά 19% σε σχέση με πέρυσι, παρουσιάζοντας πρώτη φορά πτώση σε δυο χρόνια, άνθρωποι της αγοράς μιλούν για σταδιακή βελτίωση του real estate. Μιας αγοράς με πολλές προοπτικές, αλλά και με πολλές «παγίδες» όπως αναφέρουν.

     

    Ο τομέας των ακινήτων, αντιπροσωπεύει περισσότερο από το 15% της οικονομίας της Κίνας και επηρεάζει έμμεσα περίπου 40 ακόμη τομείς.

    «Αν η αγορά ακινήτων συνεχίσει να είναι ‘παγωμένη’ οι αρχές θα πρέπει να καταβάλλουν μεγαλύτερες προσπάθειες για να διαχειριστούν μια ευρύτερη οικονομική επιβράδυνση» λέει ο Lv Fengyong, ερευνητής στην Κινεζική Ακαδημία Κοινωνικών Επιστημών (CASS) σε «δεξαμενή σκέψης» (think-tank) που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στο Πεκίνο.

     

    Ο επενδυτικός οίκος Moody’s τον περασμένο μήνα μείωσε τις προοπτικές για τον κλάδο των ακινήτων στην Κίνα σε «αρνητικές» (negative) από «σταθερές» (stable) σημειώνοντας παράλληλα επιβράδυνση του ρυθμού αύξησης των πωλήσεων.

     

    Πηγή: http://www.ered.gr/content/Mia_poli_oso_mia_chora_/#.U6QWO_l_tc8





    Engineer

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments



    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.