Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • Μνημόνιο συνεργασίας ΑΠΕ-ΜΠΕ και ΤΕΕ


    Μνημόνιο συνεργασίας υπεγράφη μεταξύ του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων και του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος. Από πλευράς του ΑΠΕ-ΜΠΕ το μνημόνιο υπέγραψε ο πρόεδρος και γενικός διευθυντής, Αιμίλιος Περδικάρης και από πλευράς του ΤΕΕ, ο πρόεδρός Γιώργος Στασινός. Σκοπός της συνεργασίας είναι η παροχή από το Επιμελητήριο προς το Πρακτορείο τεχνικών συμβουλών σε ζητήματα που αφορούν στην εξοικονόμηση ενέργειας και η προβολή των δράσεων και του έργου του ΤΕΕ από το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

    Ως στρατηγικής σημασίας χαρακτήρισε την υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας σε δήλωσή του ο πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός. «Κυρίως για ολόκληρη τη χώρα και τους πολίτες» είπε χαρακτηριστικά και προσέθεσε: «Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος όλου του κόσμου είναι τα θέματα εξοικονόμησης ενέργειας, ειδικά σε δημόσια και ιδιωτικά κτίρια. Kαι επειδή το Τεχνικό Επιμελητήριο πρωταγωνιστεί σε αυτόν τον τομέα και με τα μέλη του, που είναι κυρίως αυτοί που δραστηριοποιούνται επαγγελματικά με το συγκεκριμένο θέμα, και επειδή σε συνεργασία με το υπουργείο Περιβάλλοντος έχει αναλάβει πάρα πολλά προγράμματα σχετικά με την εξοικονόμηση ενέργειας -θυμίζω το «Εξοικονομώ κατ’ οίκον», το «Εξοικονομώ επιχειρήσεων» που θα ακολουθήσει και το «Εξοικονομώ για τους νέους» -σημαίνει πάρα πολλά για όλους τους πολίτες και όσους ενδιαφέρονται για τα συγκεκριμένα ζητήματα».

    «Θεωρούμε ότι θα επιτύχουμε το μέγιστο της ενημέρωσης προς όλους τους πολίτες και όλους τους ενδιαφερόμενους με αποτέλεσμα να έχουμε καλύτερο αποτέλεσμα στην έγκαιρη ενημέρωση και συμμετοχή όλων των πολιτών στο ζήτημα της εξοικονόμησης ενέργειας», τόνισε ο κ. Στασινός.

    Η υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας είναι για το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ένα ακόμη βήμα στο πλαίσιο της νέας εποχής που επιτάσσει την εξοικονόμηση ενέργειας, τη στροφή στην “πράσινη” και κυκλική οικονομία, την αειφορία, ανέφερε μεταξύ άλλων σε δήλωσή του ο πρόεδρος και γενικός διευθυντής Αιμίλιος Περδικάρης. «Σε μεθόδους, δηλαδή, οι οποίες θα βοηθήσουν να γίνουμε πιο αποδοτικοί σε όλα τα επίπεδα, κυρίως δε σε ότι αφορά τις κτιριακές μας εγκαταστάσεις δεδομένων των υποχρεώσεων που προκύπτουν πλέον από τη νέα νομοθεσία, αλλά και των αναγκών που δημιουργούνται ιδιαίτερα τον φετινό χειμώνα», εξήγησε, σημειώνοντας ότι η συνεργασία αυτή έρχεται στην κατάλληλη χρονική συγκυρία για την επίτευξη των εν λόγω στόχων.

    Παράλληλα, ο κ. Περδικάρης τόνισε ότι ως εθνικός φορέας ενημέρωσης, το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων θα συνδράμει το ΤΕΕ στην προβολή των δραστηριοτήτων, των εκδηλώσεων και των πρωτοβουλιών που λαμβάνει. «Οι μηχανικοί, όλα τα μέλη του Τεχνικού Επιμελητηρίου είναι μια ευρύτατη επαγγελματική ομάδα, η οποία μέσα από το μνημόνιο συνεργασίας θα ωφεληθεί, καθώς θα έχει ακόμα καλύτερη πρόσβαση στην πληροφόρηση σχετικά με τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες του ΤΕΕ και ουσιαστικά θα βρίσκεται σε άμεση επαφή μέσα από τα δίκτυα του ΑΠΕ-ΜΠΕ και τους διαύλους στους οποίους εκείνο μεταδίδει τις ειδήσεις του καθημερινά, που δεν είναι μόνον τα εγχώρια μέσα ενημέρωσης αλλά και τα διεθνή μέσα. Άρα, λοιπόν, δίνεται και μία διάσταση διεθνοποίησης αυτών των πρωτοβουλιών και δράσεων», επισήμανε ο κ. Περδικάρης.


    Πηγή: https://web.tee.gr/eidisis/mnimonio-synergasias-ape-mpe-kai-tee/



    GTnews

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments

    Δεν υπάρχουν σχόλια για προβολή.



    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.