Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • Μπλόκο σε δωρεές και γονικές παροχές όσων χρωστούν στην εφορία


    Σοκ σε χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων που έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές και θέλουν να μεταβιβάσουν την περιουσία τους. Η εφορία βάζει φρένο στο ενδεχόμενο αυτό αν μέχρι το συμβόλαιο δεν εξοφλήσουν τα χρέη τους.

     

    Είτε πρόκειται για γονική παροχή ή δωρεά και γενικά μεταβίβαση άνευ τιμήματος η διαδικασία κατάρτισης του μεταβιβαστικού συμβολαίου δεν μπορεί να προχωρήσει, αν προηγουμένως ο ενδιαφερόμενος δεν βάλει υποθήκη είτε το ίδιο το μεταβιβαζόμενο ακίνητο είτε κάποιο άλλο ακίνητο περιουσιακό στοιχείο του.

     

    Επειδή στις γονικές παροχές δεν υπάρχει τίμημα, η εφορία απαιτεί την υποθήκευση ακίνητης περιουσίας (είτε του μεταβιβαζόμενου ακινήτου είτε άλλου εφόσον υπάρχει) προκειμένου να χορηγήσει φορολογική ενημερότητα για να προχωρήσει η διαδικασία της μεταβίβασης.

     

    Ο φορολογούμενος που θέλει να μεταβιβάσει με γονική παροχή ή δωρεά την ακίνητη περιουσία του δεν θα μπορεί να πραγματοποιήσει την μεταβίβαση, αν διαπιστωθεί από την εφορία ότι κατά την τελευταία πενταετία δεν υπέβαλε μία ή περισσότερες δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος ή ακινήτων ή άλλες δηλώσεις για τις οποίες ήταν υπόχρεος.

     

    Πηγή: http://ered.gr/gr/newInside.php?art=29958





    Engineer

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments

    Δεν έχει καμία εφαρμογή το παραπάνω για μεγαλο-οφειλέτες...για αυτούς υπάρχει ήδη το δικαστικό κυνήγι για "καταδολίευση" του πιστωτή, οπότε στους μικρούς στοχεύει που δεν συμφέρουν τα δικαστικά έξοδα

    • Upvote 2
    Link to comment
    Share on other sites

    Καλό το μέτρο σίγουρα.Και οι μεγαλο-οφειλέτες πλέον έχουν ζοριστεί αφάνταστα , ιδίως εκείνοι που το επάγγελμά τους ήταν εισοδηματίες (τεμπέληδες δηλαδή) με τεράστια έσοδα από την μίσθωση των ακινήτων τους. 

    Link to comment
    Share on other sites

    Ας μην ειμαστε αντιθετοι σε οτιδηποτε ψηφιζεται και βγαινει

    Κανουμε ωρες ωρες σαν το ΚΚΕ στη βουλη. Αντιπολιτευση μονο για τη γκρινια.

     

    Το μετρο μια χαρα ειναι. Δεν καταλαβαινω για ποιο λογο θα πρεπει να εχει δικαιωμα ο μη εχω φορολογικη ενημεροτητα να μεταβιβασει ανευ τιμηματος και οχι να πουλησει...

    Δε μπορεις να πουλησεις αν δε διακανονισεις η αν δεν εκχωρησεις τμημα του τιμματος πωλησης στο κρατος στο οποιο χρωστας.

    Λογικοτατο

     

    Το ακινητο, αν δεν εχεις αλλα περιουσιακα στοιχεια, ειναι ενα ειδος "εξοφλησης" των χρεωστουμενων σου και το δωριζεις για ευνοητους λογους....

     

    Σωστοτατο μετρο κατ εμε...

    • Upvote 2
    Link to comment
    Share on other sites

    Θα συμφωνούσα με το προηγούμενο ποστ αν το κράτος λειτουργούσε λογικά (καλύτερη διατύπωση δε βρίσκω για να είμαι κόσμιος)

    Όμως όταν έχει φεσώσει μεγάλες κατηγορίες μικρομεσαίων επαγγελματιών (γιατρούς, φαρμακοποιούς, εργολήπτες κ.α.) και ΔΕΝ κάνει συμψηφισμούς τότε λειτουργεί απλά ως αρπακτικό

    Ας μην βλέπουμε κάθε μέτρο αποσπασματικά. 

    Edited by imhotep
    • Upvote 1
    Link to comment
    Share on other sites

    Θεωρώ ότι ο κάθε οφειλέτης θα έπρεπε να έχει δικαίωμα να επιλέξει μέχρι κάποιο όριο περιουσιακά στοιχεία που να μπορεί να μεταβιβάσει εκτός του μέτρου. Θα μπορούσε δηλαδή μία κατοικία μέχρι Χ τετραγωνικά, ένα ΙΧ μέχρι Χ κυβικά κλπ σε αυτή τη λογική να μπορεί να τα μεταβιβάσει, σε περίπτωση που δεν έχει άλλα. Δεν είναι δυνατόν κάποιος που έχει 2 διαμερίσματα όλα κι όλα και έχει παραδόσει πινακίδες στο 1000κ.εκ. ΙΧ του, να μην μπορεί να γράψει το ένα στο παιδί του. Αν ο άλλος έχει 10 πολυκατοικίες, ας δόσει την μία, δεν θα πάθει και τίποτα.

    Link to comment
    Share on other sites



    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.