Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • Νέα διαδικτυακή εφαρμογή πληροφόρησης από τον ΔΕΔΔΗΕ


    Ο ΔΕΔΔΗΕ ανακοινώνει την έναρξη λειτουργίας ανοικτής διαδικτυακής εφαρμογής, http://renewal.deddie.gr/, μέσω της οποίας οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να πληροφορούνται σχετικά με τις κατά τόπους δυνατότητες του Διασυνδεδεμένου Δικτύου για την απορρόφηση ισχύος από σταθμούς ΑΠΕ και ΣΗΘΥΑ.

     

    Επιλέγοντας τη γεωγραφική περιοχή ενδιαφέροντός τους, οι χρήστες της εφαρμογής μπορούν να ενημερώνονται αναφορικά με τα διαθέσιμα περιθώρια απορρόφησης ισχύος για κάθε ένα μετασχηματιστή ΥΤ/ΜΤ της επιλεγείσας περιοχής και τη συνακόλουθη δυνατότητα σύνδεσης νέου δυναμικού παραγωγής. Τα αποτελέσματα εμφανίζονται τόσον υπό μορφή πίνακα όσο και εποπτικά σε χάρτη, με χρωματικό κώδικα διαθεσιμότητας.

     

    Τα στοιχεία αντλούνται από τη μηχανογραφική εφαρμογή διαχείρισης αιτημάτων σύνδεσης σταθμών ΑΠΕ και ΣΗΘΥΑ που έχει αναπτύξει και τηρεί ο ΔΕΔΔΗΕ και ενημερώνονται σε καθημερινή βάση, ώστε να παρέχεται πάντοτε το τρέχον στιγμιότυπο.

     

    Οι παρεχόμενες με την εφαρμογή αυτή πληροφορίες, σε συνδυασμό με τα αναρτημένα αρχεία αιτήσεων στον ιστότοπο του ΔΕΔΔΗΕ, όπου αποτυπώνεται η κατάσταση κάθε αιτήματος καθώς και η ηλεκτρική αντιστοίχισή του, επιτρέπουν στους ενδιαφερόμενους να έχουν διαυγή εικόνα για τον τρόπο με τον οποίο δεσμεύεται ισχύς στο Δίκτυο και διασφαλίζουν το μέγιστο δυνατό επίπεδο διαφάνειας.

     

    Μέσω της νέας εφαρμογής, οι ενδιαφερόμενοι αποκτούν μια πλήρη εικόνα σε ό,τι αφορά στην ανάπτυξη των ΑΠΕ πανελλαδικά, γεγονός που συνεισφέρει στον προγραμματισμό και στην αποτελεσματικότητα των επενδυτικών τους σχεδίων.

     

    Η δημιουργία της εφαρμογής αυτής, εντάσσεται στη γενικότερη στόχευση του ΔΕΔΔΗΕ για τον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών στους χρήστες του Δικτύου καθώς και για την υποστήριξη της μεγαλύτερης διείσδυσης της διεσπαρμένης ανανεώσιμης παραγωγής, στα Δίκτυά του.

     

    Πηγή: http://www.b2green.gr/el/post/35336/nea-diadiktyaki-efarmogi-pliroforisis-apo-ton-deddie





    Engineer

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments



    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.