Μετάβαση στο περιεχόμενο
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • Νέα εγκύκλιος για ιδιοκτησιακά ζητήματα εκτάσεων δασικού χαρακτήρα


    Τα προβλήματα που εντοπίζονται στους δασικούς χάρτες ήταν το αντικείμενο της συνάντησης με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστα Σκρέκα, που είχε την Τετάρτη 24 Νοεμβρίου, αντιπροσωπεία της Συντονιστικής Ρεθύμνου, στη σκιά της συνεχιζόμενης εδώ και 25 ημέρες κατάληψης της τοπικής Δ/νσης Δασών.

    Ο κ. Σκρέκας ενημέρωσε τους εκπροσώπους των αγροτοκτηνοτρόφων για τις πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί για την επίλυσή τους. Όπως είπε, είναι υποχρεωτικά εκτελεστή από όλες τις δασικές υπηρεσίες της χώρας η εξαίρεση από τον χαρακτηρισμό τους ως δασικών των εκτάσεων μόνο με ασπαλάθους, η οποία έγινε τον περασμένο Απρίλιο, μετά από την ομόφωνη γνωμοδότηση του Τεχνικού Συμβουλίου Δασών του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, η οποία έγινε αποδεκτή από τον αρμόδιο Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργο Αμυρά.

    Όπως είπε ο κ. Σκρέκας, πλέον η επίλυση των ιδιοκτησιακών ζητημάτων είναι ταχύτατη στις περιοχές της χώρας όπου δεν ισχύει το τεκμήριο κυριότητας του Δημοσίου, όπως είναι και η Κρήτη, με τον νόμο 4819/2021 ο οποίος ψηφίστηκε τον περασμένο Ιούλιο. Όπως μάλιστα ανέφερε, εντός της επόμενης εβδομάδας θα εκδοθεί εγκύκλιος με σαφείς κατευθύνσεις για όλα τα θέματα που ανακύπτουν από την εφαρμογή του νόμου 4819. Επισήμανε, επίσης, ότι για την ολοκλήρωση των οριζόντιων διορθώσεων στους δασικούς χάρτες και την εξέταση διοικητικών πράξεων που έχουν στην κατοχή τους οι πολίτες από τις αρμόδιες υπηρεσίες, έχουν χορηγηθεί δύο φορές παρατάσεις έξι και τεσσάρων μηνών αντίστοιχα.

    Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας τόνισε, τέλος, ότι θα ληφθούν άμεσα μέτρα με νομοθετική ρύθμιση εντός του επόμενου μήνα για την εξαίρεση των δασωμένων αγρών και την ασφαλή αντιμετώπιση εκχερσωμένων πρώην δασικών εκτάσεων, σε απόλυτη συμμόρφωση με τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας.

    Την κατ’ αρχήν ικανοποίησή του “για την δικαίωση του αγώνα με σκοπό την επίλυση των άλυτων μέχρι σήμερα θεμάτων, παρά τις φωνές που ισχυρίζονταν ότι όλα λύθηκαν” εξέφρασε με δηλώσεις του στην ΕΡΤ Ηρακλείου το μέλος της Συντονιστικής Ρεθύμνου Γιώργος Βενιεράκης. Όπως είπε: “Αναμένουμε εμπράκτως την υλοποίηση των δεσμεύσεων του κ. Σκρέκα”. Μετά τις εξελίξεις που έφερε η συνάντηση με τον υπουργό Περιβάλλοντος, η Συντονιστική Ρεθύμνου θα συνεδριάσει εκ νέου για να αποφασίσει σχετικά με την πορεία της κατάληψης.

    ertnews.gr


    Πηγή: https://www.ertnews.gr/perifereiakoi-stathmoi/iraklio/ton-ypoyrgo-perivallontos-synantisan-agrotoktinotrofoi-toy-rethymnoy-gia-toys-dasikoys-chartes/



    Engineer
    • Upvote 1

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments

    Δεν υπάρχουν σχόλια για προβολή.



    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.