Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • Νομιμοποίηση του Mall μόνο με 10.000 ευρώ


    Με ένα πρόστιμο μόλις 10.000 ευρώ, με επενδύσεις ενεργειακής αναβάθμισης που θα εγκριθούν με διαδικασίες fast track και κυρίως με την «ευλογία» της κυβέρνησης η ιδιοκτησία του Mall ετοιμάζεται για την οριστική νομιμοποίηση του θηριώδους εμπορικού κέντρου των 70.000 τετραγωνικών.

    Η θυγατρική του ομίλου Λάτση, Lamda Olympic Village, που είναι ιδιοκτήτρια του εμπορικού κέντρου, ετοιμάζεται για fast track επενδύσεις ενεργειακής αναβάθμισης χρησιμοποιώντας την πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ που της δίνει τη δυνατότητα πολεοδομικής τακτοποίησης και σύνταξης εκ των υστέρων μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων

     

    Με ένα πρόστιμο μόλις 10.000 ευρώ, με επενδύσεις ενεργειακής αναβάθμισης που θα εγκριθούν με διαδικασίες fast track και κυρίως με την «ευλογία» της κυβέρνησης η ιδιοκτησία του Mall στο Μαρούσι ετοιμάζεται για την οριστική νομιμοποίηση του θηριώδους εμπορικού κέντρου των 70.000 τετραγωνικών.

     

    Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας ακύρωσε τη ρύθμιση του 2003, με υπογραφή του τότε υπουργού Πολιτισμού Ευάγγελου Βενιζέλου, άνοιξε όμως «παράθυρο» για την πολεοδομική τακτοποίηση με την εκ των υστέρων εκπόνηση μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων.

     

    Η δυνατότητα αυτή προκύπτει από την 376/2014 απόφαση του ακυρωτικού δικαστηρίου, που ελήφθη τον Ιούνιο του 2013 αλλά δημοσιοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα.

     

    Πηγή: http://www.thepressproject.gr/article/56470





    Engineer

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments

    Μη σας κάνει εντύπωση.

    Είναι η προσφιλής τακτική που ακολουθείτε στην χώρα δεκαετίες τώρα. Από την στιγμή που απαγορεύονται τα πάντα (ή σχεδόν τα πάντα λόγω έλλειψης ικανότητας κρατικού  ελέγχου) αναγκαστικά πρώτα οικοδομούμε αυθαίρετα και μετά το κράτος μας βάζει να νομιμοποιήσουμε. Το μόνο που αλλάζει στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι η κλίμακα της αυθαιρεσίας. 

    Link to comment
    Share on other sites

    Βάσει του νόμου μόνο το παράβολο και ίσως κατηγορία 3 θα έχει να πληρώσει , αφού οικοδόμησε με άδεια που ακυρώθηκε 10 χρόνια μετά . 

     

    Τώρα αν είναι αυθαίρετο η όχι και γιά τον ρόλο του ΣτΕ έχω πεί πολλές φορές την άποψη μου .

    • Upvote 3
    Link to comment
    Share on other sites

    ....Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας ακύρωσε τη ρύθμιση του 2003, με υπογραφή του τότε υπουργού Πολιτισμού Ευάγγελου Βενιζέλου, άνοιξε όμως «παράθυρο» για την πολεοδομική τακτοποίηση με την εκ των υστέρων εκπόνηση μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων.....

     

    Πείτε μου μία σκανδαλώδης ρύθμιση που δεν είναι μέσα αυτός ο τύπος ?!

     

    Και τον θέλουνε για πρόεδρο κόμματος !!

    • Upvote 1
    Link to comment
    Share on other sites

    όχι μωρέ θα τα βρεί κι άμα δεν τα βρεί κι αρχίσει να γίνεται ζημιογόνο θα μας το κληροδοτήσει (μέσω του δημοσίου, βλ. μέγαρο μουσικής)

    http://www.rizospastis.gr/wwwengine/storyPlain.do?id=4545739&action=print

     

    εντιτ απαντούσα στον ΟΤΤΟ αλλά έγινε παρεμβολή

    Edited by imhotep
    • Upvote 1
    Link to comment
    Share on other sites



    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.