Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • Ν.4875/21: Πρότυποι Τουριστικοί Προορισμοί Ολοκληρωμένης Διαχείρισης, Οργανισμοί Διαχείρισης και Προώθησης Προορισμού, Ιαματικές Πηγές Ελλάδας


    Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως ο Ν.4875/2021 «Πρότυποι Τουριστικοί Προορισμοί Ολοκληρωμένης Διαχείρισης, Οργανισμοί Διαχείρισης και Προώθησης Προορισμού, Ιαματικές Πηγές Ελλάδας και άλλες ρυθμίσεις για την ενίσχυση της τουριστικής ανάπτυξης» ΦΕΚ 250/Α'/23.12.2021.

    Άρθρο 36

    Όροι δόμησης σύνθετων τουριστικών καταλυμάτων - Τροποποίηση της παρ. 3 του άρθρου 9 του ν. 4002/2011

    1. Στην περ. β’ της παρ. 3 του άρθρου 9 του ν. 4002/2011 (Α’ 180), περί των όρων δόμησης των σύνθετων τουριστικών καταλυμάτων, επέρχονται οι εξής τροποποιήσεις:

    α) προστίθεται νέο τέταρτο εδάφιο, β) το παλαιό τέταρτο εδάφιο τροποποιείται, ώστε για την ανάκληση του Ειδικού Σήματος Λειτουργίας του σύνθετου τουριστικού καταλύματος να απαιτούνται: βα) αυτοψία, ββ) διαπίστωση μόνιμης διακοπής λειτουργίας του γηπέδου γκολφ, και όχι απλώς παύσης λειτουργίας του γηπέδου γκολφ με στόχο τη μόνιμη διακοπή λειτουργίας του, και βγ) πράξη που εκδίδεται από τον Προϊστάμενο της κατά τόπον αρμόδιας Περιφερειακής Υπηρεσίας Τουρισμού, και όχι από την Ειδική Υπηρεσία Προώθησης και Αδειοδότησης Τουριστικών Επενδύσεων, και η περ. β) της παρ. 3 του άρθρου 9 διαμορφώνεται ως εξής:

    «β) Εφόσον ο υλοποιούμενος συντελεστής δόμησης δεν υπερβαίνει το 0,12, το ποσοστό των δυνάμενων να πωληθούν ή εκμισθωθούν μακροχρονίως τουριστικών επιπλωμένων κατοικιών, σύμφωνα με τα όσα ορίζονται στο άρθρο 8, καθορίζεται σε σαράντα τοις εκατό (40%) της συνολικώς δομούμενης επιφάνειας του σύνθετου τουριστικού καταλύματος. Το ποσοστό αυτό προσαυξάνεται σε εξήντα τοις εκατό (60%) όταν ο υλοποιούμενος συντελεστής δόμησης είναι ίσος ή μικρότερος του 0,07.
    Ειδικά, εφόσον στα σύνθετα τουριστικά καταλύματα περιλαμβάνεται γήπεδο γκολφ δεκαοκτώ (18) τουλάχιστον οπών, το ποσοστό των δυνάμενων να πωληθούν ή εκμισθωθούν μακροχρονίως τουριστικών επιπλωμένων κατοικιών προσαυξάνεται σε:

    αα) Πενήντα πέντε τοις εκατό (55%) της συνολικώς δομούμενης επιφάνειας του σύνθετου τουριστικού καταλύματος, εφόσον ο συντελεστής δόμησης που πραγματοποιείται δεν υπερβαίνει το 0,12,

    ββ) εβδομήντα τοις εκατό (70%) της συνολικώς δομούμενης επιφάνειας του σύνθετου τουριστικού καταλύματος, εφόσον ο συντελεστής δόμησης δεν υπερβαίνει το 0,07.

    Εφόσον στα σύνθετα τουριστικά καταλύματα περιλαμβάνεται γήπεδο γκολφ εννέα (9) οπών, το ποσοστό των δυνάμενων να πωληθούν ή εκμισθωθούν μακροχρονίως τουριστικών επιπλωμένων κατοικιών προσαυξάνεται σε:

    αα) σαράντα επτά τοις εκατό (47%) της συνολικώς δομούμενης επιφάνειας του σύνθετου τουριστικού κα-
    ταλύματος, εφόσον ο συντελεστής δόμησης που πραγματοποιείται δεν υπερβαίνει το 0,12,

    ββ) σε εξήντα πέντε τοις εκατό (65%) της συνολικώς δομούμενης επιφάνειας του σύνθετου τουριστικού κα-
    ταλύματος, εφόσον ο συντελεστής δόμησης δεν υπερβαίνει το 0,07.

    Σε περίπτωση που, κατόπιν αυτοψίας, διαπιστωθεί με πράξη του Προϊσταμένου της κατά τόπον αρμόδιας

    Περιφερειακής Υπηρεσίας Τουρισμού η μόνιμη διακοπή λειτουργίας του γηπέδου γκολφ, η Ειδική Υπηρεσία Προώθησης και Αδειοδότησης Τουριστικών Επενδύσεων ανακαλεί το Ειδικό Σήμα Λειτουργίας του σύνθετου τουριστικού καταλύματος και επιστρέφεται εντόκως από της έκδοσης της σχετικής διαπιστωτικής πράξης τυχόν επιδότηση για την κατασκευή του ξενοδοχειακού καταλύματος και του γηπέδου γκολφ».

    N.4875-21 Πρότυποι Τουριστικοί Προορισμοί Ολοκληρωμένης Διαχείρισης.pdf





    Engineer

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments

    Δεν υπάρχουν σχόλια για προβολή.



    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.