Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • Ξεκινάει ο διαγωνισμός για την αξιοποίηση των ακινήτων ασφαλιστικών ταμείων και υπουργείου


    Ορισμένα από τα πιο γνωστά κτίρια της Αθήνας, ιδιοκτησίας των ταμείων, περιλαμβάνονται στην πρόσκληση ενδιαφέροντος του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης

    Το Υπουργείο  απευθύνει δύο ξεχωριστές προσκλήσεις: α) προς ιδιώτες και β) προς νομικά πρόσωπα κοινωφελούς ή ανθρωπιστικού χαρακτήρα και τους ενδιαφερόμενους φορείς Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας, προκειμένου να υποβάλλουν προτάσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τα ακίνητα του Υπουργείου και των εποπτευόμενων φορέων του, στα όρια του Δήμου Αθηναίων.

    Κάποια από αυτά ήταν «φιλέτα» προτού απαξιωθούν. Όπως π.χ. το ξενοδοχείο Esperia στην Σταδίου, το παλαιό Εφετείο στην οδό Σωκράτους (επταόροφο κτίριο), το τριώροφο κτίριο του ξενοδοχείου «Athens Inn» στην οδό Βικτ. Ουγκώ 13, επταόροφο κτίριο γραφείων με ισόγεια καταστήματα στην οδό Μενάνδρου 48, το πολύοροφο πάρκιν στην οδό Ομήρου 12, το διατηρητέο κτίριο του «Ελληνικού Ωδείου» στην οδό Φειδίου, τετραόροφο διατηρητέο κτίριο στην οδό Ζαλοκώστα 7 – 9, το Μέγαρο Σίνα στην Πανεπιστημίου (τετραόροφο διατηρητέο κτίριο γραφείων με ισόγεια καταστήματα), επταόροφο κτίριο γραφείων και καταστημάτων στην Δραγατσανίου 8 και πολλοί όροφοι σε κτίρια του ιστορικού κέντρου της Αθήνας.

    Το χαρτοφυλάκιο ακινήτων των Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης και του ΟΑΕΔ υπερβαίνει τα 1.000 ακίνητα σε όλη την Ελλάδα. Κενά είναι το 49% εξ αυτών και η απονέκρωση των κτιρίων εκτιμάται ότι προκάλεσε, σύμφωνα με τα στοιχεία που ερευνήθηκαν για την περίοδο 2010-2016, απώλειες περίπου 420 εκατομμυρίων ευρώ σε αξία γης και αντίστοιχη απώλεια 16.000 θέσεων εργασίας.

    Οι εκδηλώσεις ενδιαφέροντος είναι μέχρι την 11η Μαΐου 2018. 

    ΕΔΩ Η ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΛΙΣΤΑ ΤΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ


    Πηγή: http://ered.gr/el/content/Ston_aera_o_diagonismos_gia_ta_fileta_ton_Tameion_/



    Engineer

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments

    Δεν υπάρχουν σχόλια για προβολή.



    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.