Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • Ξεκινά η κατεδάφιση της γέφυρας Mοράντι στην Γένοβα


    Τέσσερις μήνες μετά την πολύνεκρη τραγωδία ξεκινούν τα έργα κατεδάφισης με τις έρευνες για τους υπαιτίους να παραμένουν άκαρπες. Η ιταλική κυβέρνηση επιχειρεί να αντλήσει πολιτικά οφέλη από τη διαχείριση του ζητήματος.

    Από σήμερα πέντε εταιρίες αρχίζουν να γκρεμίζουν την γέφυρα Mοράντι  της Γένοβας. Συνολικά, σύμφωνα με τους μέχρι στιγμής υπολογισμούς, τα έργα θα κοστίσουν 19 εκατομμύρια ευρώ. Τέσσερις μήνες μετά από τη δραματική κατάρρευση της γέφυρας που παρέσυρε στον θάνατο 43 ανθρώπους και ανάγκασε εκατοντάδες άτομα να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, η Γένοβα προσπαθεί να κάνει μια νέα αρχή.

    Όσο για τις έρευνες, όπως αναφέρει ο Τύπος, κανείς από όσους ιθύνοντες έλαβαν κλήση σε απολογία, δεν θέλησε να απαντήσει στις ερωτήσεις των δικαστικών. Σύμφωνα με την κυβέρνηση της Ρώμης, η οικοδόμηση της νέας γέφυρας θα αρχίσει στο τέλος Μαρτίου και θα πρέπει  να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του χρόνου.

    Στοίχημα για την ιταλική κυβέρνηση

    Στην αρχή της ερχόμενης εβδομάδας θα ανακοινωθεί και το όνομα της εταιρίας που θα αναλάβει το όλο έργο. Σύμφωνα με ό,τι διαρρέει, είναι πολύ πιθανό να επιλεγεί όμιλος στον οποίο το ιταλικό δημόσιο κατέχει την πλειοψηφία του πακέτου μετοχών. Η ιδιωτική εταιρία αυτοκινητοδρόμων διαφώνησε με τους χειρισμούς της κυβέρνησης και αποφάσισε να προσφύγει στην δικαιοσύνη , αλλά χωρίς να ζητά τη διακοπή των έργων. 

    Η κυβέρνηση Κόντε θεωρεί ότι η Γένοβα «θα πρέπει να γίνει σύμβολο της αναγέννησης όλης της Ιταλίας», όπως τονίζει ο υπουργός υποδομών Ντανίλο Τονινέλλι από τα Πέντε Αστέρια. Παράλληλα, πρόκειται να δοθεί αποζημίωση στις οικογένειες που ζουν κοντά στην περιοχή της γέφυρας, διότι θεωρείται βέβαιο ότι θα ταλαιπωρηθούν τους ερχόμενους μήνες από το θόρυβο των έργων.
    Πολλοί σχολιαστές, βέβαια, εκφράζουν αμφιβολίες για το αν η όλη προσπάθεια θα μπορέσει να ολοκληρωθεί τόσο σύντομα, δεδομένου ότι και η έγκριση των πρώτων μέτρων για την στήριξη των πληγέντων και την διαδικασία ανοικοδόμησης στην ιταλική βουλή και γερουσία έγινε «μετ’ εμποδίων».   

    Μετά από πολλές καθυστερήσεις πρόκειται, επομένως, για στοίχημα καίριας σημασίας για την κυβέρνηση του Τζουζέπε Κόντε.
    Αθανασία Συγγελλάκη, Ρώμη


    Πηγή: https://www.dw.com/el/%CE%BE%CE%B5%CE%BA%CE%B9%CE%BD%CE%AC-%CE%B7-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B5%CE%B4%CE%AC%CF%86%CE%B9%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%BC%CE%BF%CE%B9%CF%81%CE%B1%CE%AF%CE%B1%CF%82-%CE%B3%CE%AD%CF%86%CF%85%CF%81%CE%B1%CF%82/a-46755143



    Engineer

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments

    Δεν υπάρχουν σχόλια για προβολή.



    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.