Μετάβαση στο περιεχόμενο
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • Ξεκινά το πρόγραμμα ψηφιακή αλληλεγγύη


    Δωρεάν laptop, tablet και ίντερνετ θα αποκτήσουν οι δικαιούχοι του Κοινωνικού Μερίσματος που είναι κάτοικοι των πρώτων οκτώ περιφερειών της Ελλάδας, όπου θα εφαρμοστεί πιλοτικά το μέτρο.

     

    Αφορά ομάδες πολιτών που βρίσκονται αποκλειστικά στις 8 Περιφέρειες Αμιγούς Σύγκλισης (Ανατολική Μακεδονία-Θράκη, Ήπειρος, Θεσσαλία, Ιόνια Νησιά, Δυτική Ελλάδα, Πελοπόννησος, Βόρειο Αιγαίο, Κρήτη), προϋπολογισμού 1,5 εκ. ευρώ με στόχο, την ισότιμη πρόσβαση όλων των πολιτών στις δυνατότητες των νέων τεχνολογιών και στη γνώση, στη διαθεσιμότητα ψηφιακών υπηρεσιών προς τους πολίτες καθώς και στην καταπολέμηση του ψηφιακού χάσματος σε όλες του τις εκφάνσεις (γεωγραφικές, ηλικιακές, άτομα με αναπηρία κλπ.). Οι Δικαιούχοι πολίτες της δράσης, μέχρι σήμερα, ανέρχονται σε περίπου 289.000 πολίτες.

     

    Οι δικαιούχοι του Κοινωνικού Μερίσματος κάτοικοι των οκτώ Περιφερειών της χώρας που θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα θα μπαίνουν σε ειδική ιστοσελίδα με τους κωδικούς του Taxisnet θα επιλέγουν το πακέτο με τον εξοπλισμό αλλά και την παροχή Internet που επιθυμούν και θα προμηθεύονται το κουπόνι χωρίς κάποια αίτηση.

     

    Το κουπόνι θα αντιστοιχεί σε κάθε ωφελούμενο [δικαιούχο του κοινωνικού μερίσματος] και θα περιλαμβάνει έναν μοναδικό αριθμό Το συνολικό κόστος του κουπονιού είναι το άθροισμα του κόστους και των 3 παροχών (πρόσβαση στο διαδίκτυο, εξοπλισμός , υποστήριξη) καθεμιά από τις οποίες θα είναι διακριτά προκοστολογημένη. Δεν θα επιτρέπεται η μεταφορά ποσού από τη μία κατηγορία δαπάνης στην άλλη.

     

    Στο κατάστημα ο Δικαιούχος πολίτης προσέρχεται με το προσωπικό του κουπόνι που θα έχει εκτυπώσει (ή θα το έχει στο κινητό του) και με την αστυνομική του ταυτότητα. Ο υπάλληλος του Παρόχου θα μπορεί μέσα από το ΠΣ του Κουπονιού να ελέγξει τα στοιχεία του ωφελούμενου καθώς και αν το ηλεκτρονικό κουπόνι είναι ενεργό ή έχει χρησιμοποιηθεί.

     

    Ο Δικαιούχος πολίτης επιλέγει Συσκευή, Σύνδεση και Υποστήριξη/Συμβουλευτική Ενημέρωση (προαιρετικά). Το κατάστημα καταχωρεί την προμήθεια του πελάτη μαζί με όλα τα απαραίτητα στοιχεία (π.χ. Serial Number συσκευής) στην εφαρμογή της Δράσης. Εν συνεχεία ο Πάροχος θα πρέπει από το μηχανογραφικό του σύστημα να κόψει το φορολογικό παραστατικό (Δελτίο Αποστολής – Τιμολόγιο) που θα συνοδεύει την προμήθεια του πακέτου (αφορά τον εξοπλισμό). Το παραστατικό, εκτός από τα προβλεπόμενα από το Νόμο στοιχεία της προμήθειας, θα πρέπει να περιλαμβάνει σε εμφανές σημείο και τον μοναδικό Κωδικό Κουπονιού του ωφελούμενου. Ο Κωδικός Κουπονιού θα αναγράφεται στο παραστατικό μέσα από το μηχανογραφικό σύστημα του Παρόχου πριν την εκτύπωσή του ή μετά την εκτύπωση όπου θα αναγράφεται χειρόγραφα. Θα υπάρχει δυνατότητα διασύνδεσης του μηχανογραφικού συστήματος του Παρόχου με την εφαρμογή της δράσης (μέσω web service), ώστε να ελέγχεται η ορθότητα εισαγωγής του κωδικού από τον χειριστή του μηχανογραφικού συστήματος του Παρόχου.

     

    Οι Δικαιούχοι πολίτες μπορούν να ελέγξουν στο Web Site της δράσης, εάν ο Κωδικός Κουπονιού είναι υπαρκτός και ότι αντιστοιχεί στα προϊόντα (συσκευή, σύνδεση και υποστήριξη/συμβουλευτική ενημέρωση) που προμηθεύτηκε.

     

    Πηγή: http://www.ered.gr/content/Xekina_to_programma_psifiaki_allileggui/#.VFCRMfl_uls





    Engineer

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments

    Το πρόγραμμα δικαιολογεί έως 230€ για τάμπλετ/φορητό και 10€/μήνα για ίντερνετ.

    Τα 230€ δεν φτάνουν για ipad.

     

     

    Το πρόγραμμα λέει πως πρέπει ο δικαιούχος να πάει αυτοπροσώπως να εξαργυρώσει το κουπόνι και δεν επιτρέπεται η παραλαβή από τρίτο με εξουσιοδότηση.

     

    Ξέρετε τι ισχύει για πληρεξούσιο;

    Edited by terry
    Link to comment
    Share on other sites



    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.