Μετάβαση στο περιεχόμενο
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • Οι πολιτικές εξελίξεις "παγώνουν" δημοπρατήσεις και νέα μεγάλα έργα


    Οι ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις βάζουν φρένο σε δημοπρατήσεις και διευθετήσεις μεγάλων και όχι μόνο έργων. Μετά τις 29 Δεκεμβρίου που θα έχει κλειδώσει η διεξαγωγή ή όχι πρόωρων εκλογών θα φέρει νέες μεγάλες καθυστερήσεις στην παραγωγή νέων μεγάλων έργων.

     

    Αν συνυπολογίσουμε πως το 2014 ήταν η χειρότερη χρονιά σε παραγωγή νέων έργων εδώ και 10 χρόνια τότε σίγουρα το αποτέλεσμα φέρνει χτυποκάρδια στις τεχνικές εταιρείες.

     

    Τα μεγάλα έργα τόσο με παραχώρηση παίρνουν συνεχώς παρατάσεις με την επίσημη δικαιολογία της απαίτησης από τους ενδιαφερόμενους. Τον Φεβρουάριο περιμένουμε τη δημοπράτηση για το Νέο Αεροδρόμιο στο Καστέλι, τις Υποθαλάσσιες Ζεύξεις Σαλαμίνας και Λευκάδας, τον οδικό άξονα Ελευσίνα-Θήβα. Σε περίπτωση πρόωρων εκλογών είναι δεδομένο πως η δημοπράτηση τους οδεύει για μετά το καλοκαίρι καθώς θα πρέπει να ενημερωθεί η νέα πολιτική ηγεσία.

     

    Το ίδιο συμβαίνει με τις εξελίξεις στο Μετρό Θεσσαλονίκης καθώς όποια λύση αναμένεται να είναι οδυνηρή για το Ελληνικό Δημόσιο καθώς οι πληροφορίες ανεβάζουν την αποζημίωση της κοινοπραξίας (στο ευτυχές σενάριο) σε περίπου 200εκ.ευρώ!

     

    Όπως γίνεται αντιληπτό για να ξεκινήσει ακόμα και με τις καλύτερες συνθήκες το έργο πρέπει να υπάρχει η έγκριση από την ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών. Το ίδιο ισχύει και για τη δημοπράτηση του πρώτου τμήματος της γραμμής 4 του Μετρό της Αθήνας ΑΛΣΟΣ ΒΕΙΚΟΥ-ΓΟΥΔΗ (13χλμ-14 σταθμοί-1,2 δις κόστος) που έχει εξαγγελθεί από τον περασμένο Σεπτέμβριο.

     

    Επιπλέον έχουμε προ των πυλών τις δημοπρατήσεις νέων μεγάλων δημοπρατήσεων στο σιδηρόδρομο προκειμένου το 2017 να λειτουργήσει το σιδηροδρομικός ΠΑΘΕΠ.

     

    Όλα τα παραπάνω αποτελούν το κερασάκι στην τούρτα καθώς από κάτω από αυτά τα έργα υπάρχουν δεκάδες άλλα που χωρίς σταθερό πολιτικό κλίμα θα παραμείνουν σε αναμονή.

     

    Αυτό που πλέον κοιτάμε είναι η εκλογή ΠτΔ και αν όχι τον ορισμό εκλογών με την ελπίδα πως θα υπάρξει βιώσιμη κυβέρνηση. Σε όλο αυτό το διάστημα τα έργα θα παραμείνουν σε κλοιό μέχρι να έχουμε τελικές αποφάσεις και λύσεις.

     

    Πηγή: http://www.ypodomes.com/index.php/alles-upodomes/endiaferouses-eidiseis/item/28146-%CE%BF%CE%B9-%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AD%CF%82-%CE%B5%CE%BE%CE%B5%CE%BB%CE%AF%CE%BE%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CF%80%CE%B1%CE%B3%CF%8E%CE%BD%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CF%80%CF%81%CE%B1%CF%84%CE%AE%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BD%CE%AD%CE%B1-%CE%BC%CE%B5%CE%B3%CE%AC%CE%BB%CE%B1-%CE%AD%CF%81%CE%B3%CE%B1





    Engineer

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments

    Δεν υπάρχουν σχόλια για προβολή.



    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.