Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural

  • Ο Λευκός Πύργος φεύγει, η «Ξενοφόρα» έρχεται


    Εδώ και ένα σχεδόν χρόνο συζητιέται στην Θεσσαλονίκη το νέο "τοπόσημο". Και ιδού:

     

    "Αυτό το εξωστρεφές δημόσιο κτίριο στην περιοχή των ναυταθλητικών ομίλων, το οποίο θεωρείται ότι αναδεικνύει τον πολυπολιτισμικό χαρακτήρα της Θεσσαλονίκης, προτείνεται να αποτελέσει το σύγχρονο σύμβολο της πόλης από τους αρχιτέκτονες Μαρία Καλτσά και Κωνσταντίνο Παπαχριστόπουλο, που απέσπασαν βραβείο στο πλαίσιο διαγωνισμού που προκηρύχθηκε από τον κεντρικό δήμο και το τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας. Τη μελέτη συνυπογράφουν ως συνεργάτης η αρχιτέκτονας Μαριάννα Αναστασοπούλου και ως σύμβουλοι οι μηχανολόγοι Στέφανος Νικολάου και Δημήτρης Μαντάς.

     

    Η συζήτηση σχετικά με την ανάγκη η Θεσσαλονίκη να αποκτήσει ένα σύγχρονο τοπόσημο άνοιξε πριν από λίγους μήνες με πρωτοβουλία του αντιδημάρχου Αστικού Περιβάλλοντος Ανδρέα Κουράκη, ο οποίος είχε προχωρήσει σε επαφές με το ΤΕΕ/ΤΚΜ, ώστε να προωθηθούν οι διαδικασίες του σχετικού αρχιτεκτονικού διαγωνισμού.

     

    Ο κ. Κουράκης έχει σημειώσει με έμφαση ότι η Θεσσαλονίκη απαιτείται να αποκτήσει ένα νέο σύμβολο, το οποίο θα της προσδώσει μία ξεχωριστή ταυτότητα, θα ενισχύσει την εξωστρέφεια και την αναγνωρισιμότητά της και θα την καταστήσει έναν ελκυστικό προορισμό. Μάλιστα ο αντιδήμαρχος Αστικού Περιβάλλοντος έχει εκφράσει την άποψη ότι το σύγχρονο σύμβολο της Θεσσαλονίκης πρέπει να είναι μία πλωτή κατασκευή, η οποία θα βρίσκεται καταμεσής του Θερμαϊκού, ώστε οι επισκέπτες να μπορούν να απολαμβάνουν τη θέα προς την πόλη από την πλευρά της θάλασσας."

     

    Περισσότερα: http://www.makthes.gr/news/reportage/105482/

     

    ef8bb506-e875-4a9b-889c-40ef32e03f3b.jpg

    πηγή εικόνας

     

    Προσωπικά δεν ξέρω τι να σχολιάσω...

     

    Και μόνο η ιδέα ότι μία πόλη 2300 ετών χρειάζεται νέο "τοπόσημο" με γεμίζει ερωτηματικά.

     

    Το μόνο που μπορώ να αντιληφθώ είναι ότι πρόκειται για μία ανερμάτιστη, πολιτικάντικη ανοησία, από αυτές που γίνονται όταν το μυαλό κατακλύζεται από "προοδευτικές" ιδέες βαρύτητας φούσκας, αλλά και δεύτερες σκέψεις -στο πίσω μέρος- για τα λεφτά που -όπως λένε στον Άρη- είναι πολλά...





    AlexisPap

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments



    2 παρατηρήσεις προσωπικές (χωρίς διεκδίκηση του αλάθητου) :

    1) Είναι εντυπωσιακό ότι με συνέπεια προσπαθούν εδώ και χρόνια -με απαρχή το 1ο και συνέχεια το 2ο μέγαρο- να ορθώσουν ΜΕΓΑΛΟΥΣ όγκους ακριβώς πάνω στο θαλάσσιο μέτωπο - άγνωσται αι βουλαί των. Προφανώς δεν έχουν δει τις χιλιάδες κόσμου που περπατούν καθε μέρα και ειδικά τα Σ-Κ στην πιο αξιόλογη διέξοδο των Σαλονικιών από το τσιμέντο και τις κεραίες, τη νέα παραλία.

    2) Πιο εντυπωσιακό είναι ότι χωρίς να έχει λυθεί το ΤΕΡΑΣΤΙΟ πρόβλημα της μετακίνησης - στάθμευσης προς το κέντρο* , και της αξιοποίησης των ... κουφαριών του Γ' Σ.Σ. και της ΔΕΘ η οποία ....προσποιείται ότι λειτουργεί, δημιουργούνται νέα οικονομικά μέτωπα για την πόλη.

     

    * (άγνωστο αν θα τελειώσει το μετρό, εδώ που τα λέμε ψιλοάγνωστο είναι και αν θα βολεύει αυτό το μετρό - αν και πιστεύω ότι με τις επεκτάσεις που λένε ότι θα κάνουν όντως θα εξυπηρετεί σημαντικο ποστοστό του πληθυσμού)

    Edited by sarcs
    Link to comment
    Share on other sites

    Πες τα Χρυσόστομε, συγγνώμη imhotep. Μια που είχαν στήσει το άγαλμα του εθνάρχη της αντιπαροχής, μια που ρημάξανε τα πάρκα της παραλίας ("πάρκο των σκύλων" το αγαπημένο μου) με την ....ανάπλαση, πάνε τώρα να στήσουν κι αυτό. Ρε άι σιχτίρ!!!

     

    Υ.Γ. Κρίμα κι είχα σ' εκτίμηση τον Μαντά (εκτός κι αν πρόκειται για συνωνυμία).

    • Upvote 1
    Link to comment
    Share on other sites

    δουλεια  δεν  εχει  ο  διαβολος  .....................  με  τι  χρηματα  θα  γινουν  ολα  αυτα  ,

    μηπως    με  εχτρα  χαρατσια  στους  δημοτες ,  πανω  στα  δημοτικα   τελη  και  στην ΔΕΗ .

    Ο κοσμος  εχει  βελαξει  .  

    Link to comment
    Share on other sites




    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.