Μετάβαση στο περιεχόμενο
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural

  • Πάνω από 850 κόκκινες οικοδομές στην Φθιώτιδα


    Πάνω από 850 οικοδομές έχουν ελέγξει τα συνεργεία των μηχανικών στα χωριά της Φθιώτιδας που έχουν πληγεί από το σεισμό και σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν στα χέρια τους οι δήμοι, το 45% των κτισμάτων στα οποία έγινε έλεγχος έχουν σοβαρά προβλήματα, ενώ τα περισσότερα έχουν χαρακτηριστεί σε πρώτη φάση ακατοίκητα.

     

    Τη Δευτέρα ολοκληρώθηκε ο πρώτος γύρος των ελέγχων στις κατοικίες και τα κτίσματα, με τους αρμόδιους μηχανικούς να έχουν επισκεφθεί το σύνολο των περιοχών που έχουν πληγεί, να έχουν σχηματίσει σαφέστατη άποψη σε σχέση με τις ζημιές, ενώ οι έλεγχοι αναμένεται να συνεχιστούν και τις επόμενες μέρες.

    Είναι χαρακτηριστικό ότι στην περιοχή της Αμφίκλειας έχουν μεταφερθεί αρκετές υπηρεσιακές δομές από την Αθήνα και την υπόλοιπη Ελλάδα που κάνουν τους ελέγχους στα σπίτια. Στην Αμφίκλεια έχουν δημιουργήσει ένα συντονιστικό κέντρο όπου συγκεντρώνουν τα στοιχεία από όλες τις σεισμόπληκτες περιοχές και από την Τρίτη ξεκινά δεύτερος γύρος ελέγχων, ακόμη και σε οικοδομές οι οποίες είχαν ελεγχθεί, για να βγάλουν ασφαλή συμπεράσματα για την κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα κτίσματα.

    «Περιμένουμε και εμείς τα τελικά συμπεράσματα από την πλευρά των εμπλεκόμενων υπηρεσιών οι οποίες τα συγκεντρώνουν και τα κωδικοποιούν» υπογραμμίζει ο πρόεδρος του ΤΕΕ Ανατολικής Στερεάς, Αποστόλης Καραναστάσης, ο οποίος πολύ πρόσφατα είχε προβλέψει ότι περισσότερα από 350 σπίτια σε πρώτη φάση θα παραμείνουν ακατοίκητα.

     

    Επιλέξτε εδώ για να δείτε την εικόνα σε μεγέθυνσηΤην ίδια στιγμή ορισμένα από τα χωριά που επλήγησαν, όπως για παράδειγμα το Ρεγγίνι και η Δρυμαία, αντιμετωπίζουν και οξυμένα προβλήματα σε ό,τι αφορά τις υποδομές, είτε με τον νερό και τις πηγές ύδρευσης είτε με τις υπόλοιπες υποδομές τους. Πριν από λίγα εικοσιτετράωρα υποβλήθηκε σχετικό αίτημα στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για έκτακτη χρηματοδότηση στα δύο αυτά χωριά για να αντιμετωπιστούν έκτακτες ανάγκες.

     

    Τη Δευτέρα, μάλιστα, υπέγραψε τη σχετική απόφαση για τη χρηματοδότηση των δύο πληγέντων χωριών ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, ο οποίος είχε συναντηθεί με τους δημάρχους στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας. Έτσι χρηματοδοτείται με 50.000 ευρώ ο Δήμος Μώλου -Αγίου Κωνσταντίνου για να αντιμετωπιστούν οι έκτακτες ανάγκες στο χωριό Ρεγγίνι και με 30.000 ευρώ ο Δήμος Αμφίκλειας - Ελάτειας για τις έκτακτες ανάγκες που θα πρέπει να αντιμετωπιστούν στη Δρυμαία.

    Τέλος, μεταφέρθηκαν στο χωριό Ρεγγίνι 20 σκηνές για να λυθούν με αυτό τον τρόπο οι στεγαστικές ανάγκες ορισμένων οικογενειών, ενώ σχετικά ήρεμη ημέρα πέρασαν οι κάτοικοι των σεισμόπληκτων χωριών καθώς έχουν αραιώσει οι σεισμικές δονήσεις, οι οποίες πλέον έχουν έναν τοπικό χαρακτήρα.

     

    Πηγή





    AlexisPap

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments



    Έλα ντε... φαίνεται πάντως πως εδώ μέσα δεν έχουμε κανέναν...

     

    Πήγα στον ιστότοπο της ΥΑΣ (αρμόδια υπηρεσία) να δω, αλλά δεν έχει καμία ενημέρωση.

     

    Μια ανακοίνωση όμως υπάρχει στον ΟΑΣΠ.

    Λέει -μεταξύ άλλων- ότι πήγε κλιμάκιο για να κάνει "κατάταξη των βλαβών βάσει του κριτηρίου της πιθανής απομείωσης της αντοχής των κτιρίων δεδομένου ότι υπήρχαν αρκετές σε έκταση και σοβαρότητα βλάβες"

     

    Τί θέλει να πεί ο ποιητής;

    Edited by AlexisPap
    Link to comment
    Share on other sites

    Λογικά είναι συνεργεία μηχανικών από τις ΤΥ της αρμόδιας περιφέρειας (Στερεά-Φθιώτιδα)

    Φίλη με πατρικό στην Αμφίκλεια με ρώτησε πάντως αν ξέρω κανέναν μηχανικό στην περιοχή να πάει να το δει για να είναι σίγουρη για τον έλεγχο... :confused:

    Link to comment
    Share on other sites

    Δεν είναι στενάχωρο που δεν γνωρίζουμε κανένα μηχανικό διενεργών τους ελέγχους, αλλά γνωρίζουμε τουλάχιστον 10 ο καθένας που ασχολούνται με ΠΕΑ και ρυθμίσεις?

    Link to comment
    Share on other sites

    Οι πρωτες αυτοψιες γινονται απο  Μηχανικους ΑΕΙ ή ΤΕΙ υπηρεσιων ή και ιδιωτων (με πρωτοβουλια  των τοπικων συλλογων-ΤΕΕ) συνηθως υπο την καθοδηγηση της Περιφερειας (τμημα ΠΣΕΑ της αντιστοιχης Περιφερειακης Ενοτητας).

    Γινονται υπο καθεστως αυξημενης ευθυνοφοβιας (λογικοτατο) γιαυτο και συνηθως οι επομενες φασεις αυτοψιων (απο τριμελη πλεον συνεργεια αποκλειστικα απο Πολιτικους Μηχανικους) μειωνουν τον αριθμο των "κοκκινων" και "κιτρινων" κτιριων.

    Edited by KF
    Link to comment
    Share on other sites

    Μπας και είχε βγει απόφαση να ελεγχτούν όσοι σκυροδετούσαν την ημέρα του σεισμού στην Αθήνα … (που τότε ναι είχαμε πολλές σκυροδετήσεις ανά ημέρα)

     

    Ο Σεισμός είχε κάτσει μεσημέρι την ώρα δηλαδή με την μεγαλύτερη επιρροή στο αποτέλεσμα, με μηδενικό σχεδόν  εμφανές (επιφανειακό) πρόβλημα…

    Edited by Didonis
    Link to comment
    Share on other sites

    στην αρχη τα κοκκινα ειναι περισσοτερα γιατι υπερισχυει να μην μπουν μεσα οι ανθρωποι και με κανενα μετασεισμο εχουμε νεκρους....

     

    επισης στην περιοχη υπαρχουν πολλα  κτισματα ακατοικητα  που ναεβαζουν το νουμερο....

    Link to comment
    Share on other sites




    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.