Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • Παράταση προθεσμίας εγγραφής στο Μητρώο Ελεγκτών Προσβασιμότητας


    Παρατείνεται η προθεσμία υποβολής αιτήσεων εγγραφής στο Μητρώο Ελεγκτών Προσβασιμότητας έως και την 10η Φεβρουαρίου 2023. Το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας προσκαλεί τους μηχανικούς με δικαίωμα εκπόνησης μελέτης ή επίβλεψης κτηριακών έργων να υποβάλουν αίτηση εγγραφής στο Μητρώο Ελεγκτών Προσβασιμότητας, το οποίο καταρτίζεται από το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας, εγκρίνεται και εποπτεύεται από τη Διεύθυνση Εφαρμογής Σχεδιασμού και Ελέγχου Δομημένου Περιβάλλοντος του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Αντικείμενό του είναι η υλοποίηση του ελέγχου προσβασιμότητας σε άτομα με αναπηρία ή εμποδιζόμενα άτομα, των κτηρίων στα οποία στεγάζονται οι φορείς δημοσίου ενδιαφέροντος της παρ. 1 του άρθρου 14 του ν. 4270/2014, σύμφωνα με το άρθρο 26 του ν. 4067/2012, όπως ισχύει, και την ΚΥΑ αριθμ. οικ. ΥΠΕΝ/Δ ΕΣΕΔ Π/121514/1435 (B’ 6010/25.11.2022).

    Στο Μητρώο εγγράφονται Μηχανικοί φυσικά πρόσωπα, εγγεγραμμένοι στα Μητρώα του Τ.Ε.Ε., με δικαίωμα εκπόνησης μελέτης ή επίβλεψης κτηριακών έργων σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις, καθώς και οι ήδη εγγεγραμμένοι μηχανικοί στο Μητρώο Ελεγκτών Δόμησης, οι οποίοι προεγγράφονται αυτοδίκαια στο Μητρώο Ελεγκτών Προσβασιμότητας. Οι Ελεγκτές Προσβασιμότητας εγγράφονται σε δύο κατηγορίες, ανάλογα με τα επαγγελματικά τους δικαιώματα:

    α) με δικαίωμα εκπόνησης αρχιτεκτονικής μελέτης και μελέτης προσβασιμότητας και της αντίστοιχης επίβλεψης,

    β) με δικαίωμα εκπόνησης λοιπών μελετών κτηριακών έργων (π.χ. ηλεκτρομηχανολογικών (Η/Μ) εγκαταστάσεων, ενεργητικής πυροπροστασίας κ.ά.) και των αντίστοιχων επιβλέψεων.

    Οι διαδικασίες εγγραφής στο Μητρώο Ελεγκτών Προσβασιμότητας, ορισμού των Ελεγκτών Προσβασιμότητας και ελέγχου των κτηρίων, καθώς και η αποζημίωση των Ελεγκτών Προσβασιμότητας καθορίζονται στην ανωτέρω ΚΥΑ.

    Η εγγραφή ολοκληρώνεται μετά από την πιστοποίηση της παρακολούθησης των ηλεκτρονικών εκπαιδευτικών σεμιναρίων που θα οργανωθούν από το ΤΕΕ και τη Διεύθυνση Εφαρμογής Σχεδιασμού και Ελέγχου Δομημένου Περιβάλλοντος του ΥΠΕΝ.

    Η υποβολή αίτησης για εγγραφή στο Μητρώο Ελεγκτών Προσβασιμότητας γίνεται μέσω του συνδέσμου https://web.tee.gr/prosvasimotita/mitroo-elegkton/, ο οποίος είναι διαθέσιμος στην ιστοσελίδα του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας www.tee.gr.

    Ενημέρωση για τη σχετική νομοθεσία, καθώς και οδηγίες για τη χρήση της εφαρμογής είναι αναρτημένες στην ιστοσελίδα.

    Διαβάστε περισσότερα εδώ:
    https://web.tee.gr/eidisis/prosklisi-eggrafis-michanikon-sto-mitroo-elegkton-prosvasimotitas/

    Το έργο, οι υποστηρικτικές εργασίες και το συνολικό ποσό της αποζημίωσης των Ελεγκτών Προσβασιμότητας καλύπτονται από πόρους ΕΣΠΑ ή από άλλους συγχρηματοδοτούμενους πόρους, με την χρηματοδοτική υποστήριξη της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ειδικότερα πόρους τεχνικής βοήθειας του Επιχειρησιακού Προγράμματος Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη (ΥΜΕΠΕΡΑΑ) 2014-2020 και του Επιχειρησιακού Προγράμματος Περιβάλλον Ενέργεια και Κλιματική Αλλαγή (ΠΕΚΑ) 2021-2027.





    GTnews

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments

    Δεν υπάρχουν σχόλια για προβολή.



    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.