Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • Παρουσιάστηκε η πολεοδομική διαδικτυακή εφαρμογή του Δήμου Ηρακλείου


    Παρουσιάστηκε η Διαδικτυακή Εφαρμογή του Γεωγραφικού Συστήματος Πληροφοριών GIS του Δήμου Ηρακλείου, σε ειδική εκδήλωση της Πολεοδομίας, στο Πολιτιστικό Κέντρο. Το GIS δημιουργήθηκε από τις διευθύνσεις Πολεοδομίας και Προγραμματισμού του Δήμου , σε συνεργασία με την ανάδοχο εταιρεία. Πρόκειται για μια εξελιγμένη εφαρμογή, η οποία περιλαμβάνει πληθώρα δεδομένων πολεο- δομικού ενδιαφέροντος της έκτασης του Καλλικρατικού Δήμου Ηρακλείου.

     

    Συγκεκριμένα, περισσότερα από 700 διαγράμματα – χάρτες με την αντίστοιχη τεκμηρίωση ΦΕΚ και υπηρεσιακά έγγραφα «τροφοδοτούν» το διαδραστικό χάρτη της εφαρμογής και είναι διαθέσιμα στο χρήστη με ένα απλό κλικ στον υπολογιστή του, χωρίς απαί- τηση ειδικού λογισμικού.

     

    Ο χρήστης, δίχως τη χρονοβόρα διαδικασία της επίσκεψης στην υπηρεσία, μπορεί να πληροφορηθεί οποιαδήποτε ώρα και μέρα με ευχέρεια, αμεσότητα και διαφάνεια, τα πολεοδομικά δεδομένα που τον ενδιαφέρουν (όροι δόμησης, σχέδια πόλης, χρήσεις γης, κ.ά.), να αποθηκεύσει χάρτες και έγγραφα κ.α.

     

    Με πιο απλά λόγια , η εφαρμογή GIS αποτελεί ένα πολύτιμο εργαλείο τόσο για τους επαγγελματίες όσο και για τους απλούς δημότες. Την χρησιμότητα της εφαρμογής αλλά και την δουλειά που χρειάστηκε για να ολοκληρωθεί εξήραν, μιλώντας στην εκδήλωση, οι αντιδήμαρχοι, Πολεοδομίας, Γιάννης Ρασούλης, ο Προγραμματισμού, Πέτρος Ινιωτάκης και Τεχνικών Έργων Γιάννης Αναστασάκης.

     

    Στην παρουσίαση παρευρέθηκαν επίσης εκπρόσωποι των φορέων της πόλης, μηχανικοί αλλά και πο- λίτες. Το GIS εντάσσεται στην συνολική προσπάθεια του Δήμου Ηρακλείου να εκσυγ- χρονίσει τις υπηρεσίες του με χρήση των τελευταίων τεχνολογιών ακολουθώντας τον επιχειρησιακό, στρατηγικό σχεδιασμό του.

     

    Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να το βρουν και να το χρησιμοποιήσουν στην διεύθυνση: http://gis.heraklion.gr





    ΙΑΣΟΝΑΣ

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments

    Μπράβο σε όλους τους συντελεστές !  Άντε και στα δικά μας !

     

    υγ. αν λάβουμε υπόψη την πυκνότητα αυθαιρέτων του Ηρακλείου, επαληθεύεται το λαϊκό ρητό για τις χήρες ...

    Link to comment
    Share on other sites

    Και στα Χανια υπαρχει εδω και χρονια.

    Για εντος Δημου Χανιων ειναι προσβασιμο απο ολους.

    Για τον υπολοιπο νομο οχι.

    Μια καποια χρησιμοτητα την εχει.

    Edited by terry
    Link to comment
    Share on other sites

    Ιασονα, οσο οι οικισμοι δεν ειναι οριθετημενοι με συντεταγμενες, δεν υπαρχουν δασικοι χαρτες με συντεταγμενες, δεν υπαρχουν αρχαιολογικες ζωνες με συντεταγμενες, δεν υπαρχουν συντεταγμενες για ΝΑΤΟΥΡΑ, δεν υπαρχει ΓΠΣ... ολα ειναι στον αερα...

    Link to comment
    Share on other sites



    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.