Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • Πολυτελές ξενοδοχείο η «βίλα Μουσολίνι» στη Ρόδο


    Ξενοδοχείο α λα… Ιταλία σχεδιάζουν να μετατρέψουν τη «βίλα Μουσολίνι» στη Ρόδο, Ιραλοί επιχειρηματίες.

     

    Πληροφορίες αναφέρουν ότι στον επικείμενο διαγωνισμό του ΤΑΙΠΕΔ ενδεχομένως να εκδηλώσουν ενδιαφέρον και Ιταλοί που θέλουν να μετατρέψουν σε boutique hotel τον ερειπωμένο εδώ και δεκαετίες κτίριο και να προσελκύσουν Ιταλούς τουρίστες. Το πανέμορφο, αλλά «ρημαγμένο» από τον χρόνο ακίνητο «βγαίνει στο σφυρί» από το ΤΑΙΠΕΔ και μέχρι τις 5 Σεπτεμβρίου αναμένεται να υπάρξουν εξελίξεις.

     

    Η «Villa de Vecchi» πήρε το όνομά της από τον Ιταλό διοικητή των Δωδεκανήσων επί Μουσολίνι κόμη Τσέζαρε Μάριο Ντε Βέκι ο οποίος ανακατασκεύασε το εξαιρετικό αυτό κτίριο για να μένει ο ίδιος αλλά και για να χρησιμοποιηθεί ως θερινή κατοικία του Μπενίτο Μουσολίνι. Ο ηγέτης των Ιταλών φασιστών σκόπευε να περάσει στη Ρόδο τα τελευταία χρόνια της ζωής του, όταν θα… συνταξιοδοτούνταν, ωστόσο δεν πρόλαβε να επισκεφτεί ποτέ το νησί. Ετσι, το ακίνητο έμεινε στην ιστορία και ως «βίλα Μουσολίνι», παρότι ο ίδιος δεν το είδε ποτέ. Τώρα το ΤΑΙΠΕΔ πουλάει το ακίνητο αυτό το οποίο βρίσκεται σε περιοχή ιδιαιτέρου φυσικού κάλλους στον Προφήτη Ηλία.

     

    Ο Προφήτης Ηλίας με ύψος περίπου 800 μέτρα. Απέχει 40 με 45 λεπτά από την πόλη της Ρόδου. Πρόκειται για ένα ιστορικό διώροφο κτίσμα, συνολικής επιφανείας 757 τετραγωνικών μέτρων, μοναδικής αρχιτεκτονικής αξίας. «Βρίσκεται σε μια περιοχή ιδιαιτέρου φυσικού κάλλους, με μοναδική θέα, η οποία αποτελεί διάσημο τουριστικό προορισμό καθ' όλη τη διάρκεια του έτους», αναφέρει σχετικά με το ακίνητο στην ιστοσελίδα του το ΤΑΙΠΕΔ. Η βίλα βρίσκεται σε οικόπεδο 8.100 τ.μ. και έχει εγκαταλειφθεί εδώ και πολλά χρόνια, καθώς μετά την αποχώρηση των Ιταλών από τα Δωδεκάνησα αποτέλεσε για λίγο καιρό θέρετρο της βασιλικής οικογένειας και στη συνέχεια πέρασε στη δικαιοδοσία του ελληνικού κράτους.

     

    Πηγή: http://www.ered.gr/content/Poluteles_xenodocheio_i_%C2%ABbila_Mousolini%C2%BB_sti_Rodo/





    Engineer

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments

    Δεν υπάρχουν σχόλια για προβολή.



    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.