Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • Προκήρυξη διαγωνισμού ΣΔΙΤ Δικαστικών Μεγάρων Κεντρικής Ελλάδας


    Στην προκήρυξη του διαγωνισμού ΣΔΙΤ για τα Δικαστικά Μέγαρα Κεντρικής Ελλάδας, με προϋπολογισμό 48,32 εκατ. ευρώ, προχωρά το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

    Το έργο αφορά στην ανέγερση δύο νέων Δικαστικών Μεγάρων στη Λαμία και στον Βόλο, την κατασκευή νέας πτέρυγας στο Δικαστικό Μέγαρο Καρδίτσας και την ανακατασκευή του Δικαστικού Μεγάρου στα Τρίκαλα.

    Τα κτίρια που θα κατασκευαστούν θα είναι βιοκλιματικά και θα ανταποκρίνονται στις σύγχρονες κοινωνικοοικονομικές ανάγκες, δημιουργώντας αναβαθμισμένο περιβάλλον, όπου θα συγκεντρώνεται όλη η δικαστηριακή ύλη.

    Επίσης μέσω της ανακατασκευής του Δικαστικού Μεγάρου Τρικάλων, το κτίριο αναβαθμίζεται λειτουργικά και ενεργειακά επεκτείνοντας ουσιαστικά τον χρόνο ζωής του.

    Η σύμβαση σύμπραξης καλύπτει περίοδο 30 ετών, εκ των οποίων τα 3 έτη εκτιμάται ότι θα αφορούν την κατασκευαστική περίοδο και τα επόμενα 27 έτη την περίοδο λειτουργίας και συντήρησης.

    O Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών με αφορμή την προκήρυξη του διαγωνισμού σημείωσε ότι τέσσερεις πόλεις της Κεντρικής Ελλάδας, θα αποκτήσουν είτε καινούργια Δικαστικά Μέγαρα, είτε νέες και σύγχρονες, φιλοπεριβαλλοντικές επεκτάσεις στα ήδη υπάρχοντα. 

    Από την πλευρά του ο Υφυπουργός Υποδομών δήλωσε: «Από την πρώτη στιγμή στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών αποφασίσαμε να αξιοποιήσουμε στο έπακρο το σημαντικό εργαλείο των ΣΔΙΤ και σήμερα προχωράμε στην προκήρυξη ενός ακόμα σημαντικού έργου. Η Κεντρική Ελλάδα θα αποκτήσει καλοσυντηρημένα και λειτουργικά Δικαστικά Μέγαρα, τα οποία θα αποτελέσουν τοπόσημα για τις πόλεις και κυρίως θα δημιουργήσουν ένα σύγχρονο περιβάλλον για την λειτουργία της Δικαιοσύνης. Προχωράμε με συνέπεια και γρήγορους ρυθμούς να δώσουμε στους πολίτες τις υποδομές που τους αξίζουν».





    GTnews

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments

    Δεν υπάρχουν σχόλια για προβολή.



    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.