Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • Προσλήψεις ζητά ο ΔΕΔΔΗΕ


    Οι ελλείψεις σε προσωπικό, καλύπτονται από εργολάβους, και ένα μέρος από έκτακτο προσωπικό, το οποίο όμως δεν διαθέτει την απαραίτητη εμπειρία και την κατάρτιση για το έργο, όπως αναγνωρίζεται από την ηγεσία του ΔΕΔΔΗΕ.

     

    Σε μείζον πρόβλημα για την ομαλή λειτουργία του δικτύου διανομής ηλεκτρικής ενέργειας, αναδεικνύονται οι ελλείψεις σε προσωπικό. Από 7.117 άτομα που ήταν το 2012, όταν δημιουργήθηκε ο ΔΕΔΔΗΕ, μετά την απόσχιση από τη ΔΕΗ ΔΕΗ -0,35% του Κλάδου Διανομής, στο τέλος του 2015 περιορίστηκε σε 6.496 και μάλιστα με μέσο όρο ηλικίας τα 50 χρόνια, όταν το 50% των απασχολούμενων είναι τεχνικοί με ειδικότητες πρώτης γραμμής, όπως εναερίτες κ.λπ.

     

    Τις ελλείψεις σε προσωπικό επισήμανε μιλώντας στην τελετή κοπής της πίτας ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΔΕΔΔΗΕ καθηγητής Νίκος Χατζηαργυρίου.

     

    Όπως τόνισε χαρακτηριστικά, η εταιρεία προκειμένου να υλοποιήσει το Business Plan, το οποίο περιλαμβάνει επενδύσεις ύψους 1,25 δισ. ευρώ σε ορίζοντας 5ετίας και 12 στρατηγικά έργα, θα πρέπει να ενισχύσει το ανθρώπινο δυναμικό του με νέες προσλήψεις. Συμπλήρωσε δε τονίζοντας ότι «Ο ΔΕΔΔΗΕ, χωρίς νέο εξειδικευμένο προσωπικό, όχι μόνο δεν θα καταφέρει να βελτιώσει και να αναβαθμίσει τις υπηρεσίες που προσφέρει στον Έλληνα πολίτη, αλλά πιθανότατα δεν θα μπορέσει να συνεχίσει να ανταποκρίνεται αποτελεσματικά και αποδοτικά στο βασικό του ρόλο, που δεν είναι άλλο από την αποτελεσματική διαχείριση του Δικτύου σε ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο, απαιτητικό περιβάλλον».

     

    Σήμερα οι ελλείψεις σε προσωπικό, καλύπτονται από εργολάβους, και ένα μέρος από έκτακτο προσωπικό, το οποίο όμως δεν διαθέτει την απαραίτητη εμπειρία ούτε και την απαραίτητη κατάρτιση για το έργο, όπως αναγνωρίζεται από την ηγεσία του ΔΕΔΔΗΕ.

     

    Η εικόνα αυτή επιδεινώνεται ακόμη περισσότερο από τη μισθολογική αντιμετώπιση του προσωπικού του ΔΕΔΔΗΕ και ιδίως όσων βρίσκονται σε θέσεις ευθύνης. Σύμφωνα με τον επικεφαλής της επιχείρησης, μεγάλο πρόβλημα στην επιτέλεση του ρόλου της εταιρείας, είναι η κατάργηση της μισθολογικής πυραμίδας και η πλήρης αποσύνδεση της αμοιβής, με την ευθύνη και την απόδοση.

     

    «Οι εταιρίες είναι πρωτίστως οι άνθρωποί τους. Σε αυτούς πρέπει να επενδύσουμε. Οι επιτυχημένες επιχειρήσεις έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: διαθέτουν ανθρώπους που έχουν την αναγκαία δυναμική για την επίτευξη των επιχειρηματικών τους στόχων και οι οποίοι μέσω ανταγωνιστικών και δίκαιων αμοιβών παραμένουν αφοσιωμένοι και αποτελεσματικά παρακινημένοι» είναι η επιχειρηματολογία του κ. Χατζηαργυρίου κατά της οριζόντιας μισθολογικής αντιμετώπισης εργαζομένων και στελεχών.

     

    Εδώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι μεγάλο μέρος του αναπτυξιακού προγράμματος του ΔΕΔΔΗΕ, αφορά στην εισαγωγή της πληροφορικής και των Γεωγραφικών Πληροφοριακών Συστημάτων στη διαχείριση δικτύων, την διαχείριση της ζήτησης με τηλεμετρήσεις και έξυπνους μετρητές, την εξυπηρέτηση πελατών κ.ά.

     

    Όλα δε αυτά απαιτούν την υποστήριξη από εξειδικευμένους επιστήμονες υψηλού επιπέδου, οι αμοιβές των οποίων στην αγορά δεν έχουν καμία σχέση με τις αμοιβές που μπορεί να προσφέρει μια δημόσια επιχείρηση.

     

    Τέλος να σημειωθεί ότι στο σύνολο των εργαζομένων του ΔΕΔΔΗΕ, το ποσοστό του τεχνικού προσωπικού είναι 51% με υψηλό όμως μέσο όρο ηλικίας, 4% είναι επιστημονικό διοικητικό, το 25% διοικητικό, το 9% υποστηρικτικό και το 11% επιστημονικό τεχνικό. Ο συνολικός αριθμός των εργαζομένων το επόμενο διάστημα αναμένεται να αυξηθεί κατά 540 άτομα που θα προσληφθούν «μετά από ένα μεγάλο χρονικό διάστημα και συνεχείς προσπάθειες» όπως αναφέρει ο επικεφαλής της εταιρείας.

     

    Ωστόσο και με τις προσλήψεις αυτές, ο αριθμός των εργαζομένων θα υπολείπεται αυτού που ήταν πριν από τέσσερα χρόνια.

     

    Πηγή: http://www.euro2day.gr/news/economy/article/1401008/proslhpseis-zhta-o-deddhe.html





    Engineer

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments

    25% διοικητικό προσωπικό, θα είναι πολύ καλά οργανωμένοι εκεί στον δεδδηέ.
    Ανεξάρτητη εταιρεία είναι, και budget έχει και Business Plan έχει, ας προσλάβει όσους και όποιους και όπως νομίζει.
    Μην αρχίσει μόνον η kWh να ανηφορίζει.
    .
    Καλό αυτό με τις αποχωρήσεις και εθελουσίες, ο οργανισμός χάνει τα έμπειρα στελέχη που μπορούν να φέρουν εις πέρας έργο και μετα εξαρτάται απο τους εργολάβους.
    Αυτό είναι Business Plan. (των άλλων)
    Κάποιος ενεργειακός που γνωρίζει ας μας φωτίσει με τα έργα και τα 1.25 δις και πως.

    Edited by AMHxaNos
    Link to comment
    Share on other sites



    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.